Tijdens het afscheid van Aad Koster, voormalig directeur Actiz, is een prachtige film vertoond over initiatieven in de ouderenzorg. De muziektherapie die Marlies Brandt binnen Atlant Zorggroep geeft, komt hier ook in voor.
Item Muziektherapie Atlant

Muziektherapie is speciaal bedoeld voor ouderen met psychische klachten en voor mensen met neurologische aandoeningen zoals CVA, ziekte van Parkinson en Huntington. Muziek speelt een belangrijke rol in vrijwel ieders leven. Het roept herinneringen op. Muziek is in ieders leven vaak (ongemerkt) gekoppeld aan belangrijke gebeurtenissen. Wanneer wij deze muziek weer horen, worden herinneringen en de bijbehorende gevoelens opgeroepen. Daardoor kan muziek een belangrijke ingang zijn om te werken aan problemen op psychisch, emotioneel of cognitief gebied.

Op 1 november 2015 nam Aad Koster afscheid van ActiZ. Koster werd 1 juli 2005 directeur van één van de voorlopers van ActiZ Z-Org/LVT en was sinds 1 juli 2006 directeur van ActiZ. Na 10 jaar vond hij het tijd voor een nieuwe stap. Tijdens zijn afscheid werd de film: ‘Hoe zorg voor ouderen ook kan! Ouderenzorg (VVT) projecten in Nederland’ getoond. In deze film bezoekt Aad Koster diverse initiatieven binnen de ouderenzorg, waaronder de muziektherapie binnen Atlant Zorggroep.

De volledige film is terug te kijken via: https://youtu.be/CxxoNIsGHZs

Delen: