Verpleeghuis Het Immendaal

Wonen in het groen

In de prachtige groene omgeving van Het Immendaal, tussen de hoge bomen en het monumentale hoofdgebouw (oude sanatorium), bevindt zich afdeling Coolsingel. Een fijne plek voor 28 mensen met dementie. Zij kunnen hier optimaal genieten van de natuur en ervaren dit in een omgeving waar zij maximale vrijheid hebben en toch veilig zijn. De tuin is een beleef- en beweegtuin met diverse paden. Hier ervaren bewoners geuren en kleuren en worden zij gestimuleerd om te blijven bewegen.

Er zijn in Coolsingel twintig kamers met een eigen badkamer. Daarnaast zijn er acht kamers met een gedeelde badkamer (twee kamers delen een badkamer). Deze kamers hebben elk ook een eigen wastafel.

Online rondleiding bij Coolsingel (Het Immendaal)

Activiteiten

Dagelijks zijn er allerlei activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Om uw geheugen te trainen kunt u deelnemen aan geheugentherapie of herkennings- en concentratiespellen. Gezelligheid en reuring vindt u op de bingoavond, filmmiddag of disco. Ook trekken we er regelmatig op uit: de afdeling organiseert met hulp van vrijwilligers allerlei uitstapjes, zoals een bezoek aan de kinderboerderij of een ijsje halen bij IJstijd in Beekbergen of IJs van Co in Hoenderloo. De complete activiteitenagenda vindt u op het Infoscherm.

Infoscherm

Op het infoscherm in de entreehal vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Het Immendaal. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm. Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm ook voor iedereen van buiten Het Immendaal toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Het Immendaal.
Klik hier voor het Infoscherm Coolsingel

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Voorzieningen

Voor bezoekers heeft Het Immendaal gratis WiFi beschikbaar, is er altijd (gratis) koffie en thee aanwezig en er is voldoende ruimte om samen te zijn, bijvoorbeeld in de patio of een van de terrassen in de tuin.
De pedicure komt regelmatig langs; het personeel weet wanneer u er terecht kunt.

Tijdelijke huisvesting

Coolsingel is op dit moment gevestigd in tijdelijke huisvesting. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan plannen voor een nieuwe woonomgeving. Begin 2022 waren alle voorbereidingen getroffen voor restauratie van het monumentale hoofdgebouw en nieuwbouw op Het Immendaal. Vlak voor de start van de bouw heeft Atlant helaas moeten besluiten te stoppen met deze plannen. De situatie in de (bouw)wereld leidde tot uitzonderlijk stijgende prijzen en onzekere leveringen. Het werd te kostbaar en te risicovol om verantwoord door te gaan met de plannen. We zijn gestopt met het initiatief, maar onze wens voor een nieuwe woonomgeving is gebleven. Op dit moment bekijken we zorgvuldig hoe we onze ambitie voor bewoners en medewerkers alsnog kunnen realiseren, op een haalbare en verantwoorde manier.

Expertise

Atlant wil zich ontwikkelen tot expertisecentrum dementie. Op Het Immendaal bieden we de zorg, behandeling en begeleiding aan op basis van de beste (wetenschappelijke) kennis. Atlant wil investeren in het bijdragen aan de kennisontwikkeling rondom dementiezorg door het uitvoeren van (wetenschappelijk) onderzoek. Ook zal in het gebouw zorgtechnologie optimaal ondersteunend aanwezig zijn. Het is een woonzorgconcept dat bovendien ruimte geeft om samen met de lokale ondernemers, vrijwilligers en andere organisaties meerwaarde te creëren voor de bewoners van Het Immendaal én voor de bewoners van Beekbergen.

Het verhaal van mevrouw Resink

Bekijk en/of lees het verhaal over Mevrouw Resink. Bij haar is naast Korsakov ook dementie vastgesteld. Sinds 4 jaar woont zij op afdeling Coolsingel van Atlant. Een verhaal over hoe wij het gesprek met haar aan zijn blijven gaan om ervoor te zorgen dat zij regie over haar eigen leven kan blijven houden. Dat er ruimte blijft voor de dingen die voor haar zo van belang zijn, zoals dicht bij de natuur zijn. En dat ging niet altijd over rozen, maar de aandacht bleef en daarmee ook ruimte voor nieuwe ideeën.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Het Immendaal vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen.
Voor actuele informatie omtrent de wachttijden, Kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact opnemen met Atlant via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl

Cliëntenraad

De Cliëntenraad van Het Immendaal houdt zich bezig met allerlei zaken die voor bewoners van belang zijn. Voorzitter is de heer J. Frijlink. Contact: clientenraad.markenhof@atlant.nl
folder Cliëntenraad

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Adres

Verpleeghuis Het Immendaal
Loenenseweg 50
7361 GD Beekbergen

De afdeling, genaamd Coolsingel heeft drie huiskamers, deze zijn telefonisch te bereiken via:
Tuinkamer: (055) 529 50 51
Schapenweide: (055) 529 50 56
Boszicht: (055) 529 50 61

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atlant via telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren) of email info@atlant.nl.
Brochure Het Immendaal downloaden

Routebeschrijving

Plan mijn reis