Verpleeghuis Het Immendaal

Wonen in het groen

Sinds mei 2018 is het prachtige terrein van Het Immendaal weer in gebruik. Tussen de hoge bomen, groene omgeving en het monumentale hoofdgebouw (oude sanatorium) is een woonzorgconcept voor 28 mensen met dementie. Zij kunnen hier optimaal genieten van de natuur en ervaren dit in een omgeving waar zij maximale vrijheid hebben en toch veilig zijn. De tuin is een beleef en beweeg tuin met diverse paden waarin bewoners geuren en kleuren ervaren en daarnaast gestimuleerd worden om te blijven bewegen.

Coolsingel biedt een woonvoorziening voor 28 mensen met dementie, er zijn 20 kamers met een eigen badkamer en acht mensen delen samen vier badkamers, deze kamers hebben wel een eigen wastafel.

Online rondleiding bij Coolsingel (Het Immendaal)

Activiteiten

Dagelijks zijn er allerlei activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Om uw geheugen te trainen kunt u deelnemen aan geheugentherapie of herkennings- en concentratiespellen. Gezelligheid en reuring vindt u op de bingoavond, filmmiddag of disco. Ook trekken we er regelmatig op uit: de afdelingen organiseren met hulp van vrijwilligers allerlei uitstapjes, zoals een bezoek aan de kinderboerderij of een ijsje halen bij IJstijd in Beekbergen of IJs van Co in Hoenderloo. De complete activiteitenagenda vindt u op het Infoscherm.

Infoscherm

Op het infoscherm in de entreehal vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Het Immendaal. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm. Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm ook voor iedereen van buiten Het Immendaal toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Het Immendaal.
Klik hier voor het Infoscherm Coolsingel

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Voorzieningen

Voor bezoekers heeft Het Immendaal gratis WiFi beschikbaar, is er altijd (gratis) koffie en thee aanwezig en er is voldoende ruimte om samen te zijn, bijvoorbeeld in de patio of een van de terrassen in de tuin.
De pedicure komt regelmatig langs; het personeel weet wanneer u er terecht kunt.

Nieuwbouw

De afdeling Coolsingel zal op den duur vervangen worden door nieuwbouw. De beleving van natuur en groene omgeving is uitgangspunt in het ontwikkelen van de nieuwbouwplannen op deze locatie en is een belangrijke factor in het realiseren van zinvolle dagbesteding voor de bewoners. Het woonzorgconcept richt zich op de mensen met dementie die niet meer thuis kunnen wonen en 24-uur zorg nodig hebben. ‘Wonen in het groen’ zal straks ruimte geven aan ongeveer 40 mensen met dementie.

Expertise

Atlant wil zich ontwikkelen tot expertisecentrum dementie. Op Het Immendaal bieden we de zorg, behandeling en begeleiding aan op basis van de beste (wetenschappelijke) kennis. Atlant wil investeren in het bijdragen aan de kennisontwikkeling rondom dementiezorg door het uitvoeren van (wetenschappelijk) onderzoek. Ook zal in het gebouw zorgtechnologie optimaal ondersteunend aanwezig zijn. Het is een woonzorgconcept dat bovendien ruimte geeft om samen met de lokale ondernemers, vrijwilligers en andere organisaties meerwaarde te creëren voor de bewoners van Het Immendaal én voor de bewoners van Beekbergen.

Het verhaal van mevrouw Resink

Bekijk en/of lees het verhaal over Mevrouw Resink. Bij haar is naast Korsakov ook dementie vastgesteld. Sinds 4 jaar woont zij op afdeling Coolsingel van Atlant. Een verhaal over hoe wij het gesprek met haar aan zijn blijven gaan om ervoor te zorgen dat zij regie over haar eigen leven kan blijven houden. Dat er ruimte blijft voor de dingen die voor haar zo van belang zijn, zoals dicht bij de natuur zijn. En dat ging niet altijd over rozen, maar de aandacht bleef en daarmee ook ruimte voor nieuwe ideeën.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Het Immendaal vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen.
Voor actuele informatie omtrent de wachttijden, Kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact opnemen met Atlant via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl

Cliëntenraad

De Cliëntenraad van Het Immendaal houdt zich bezig met allerlei zaken die voor bewoners van belang zijn. Voorzitter is de heer J. Frijlink. Contact: clientenraad.markenhof@atlant.nl
folder Cliëntenraad

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Kwaliteit

Elk jaar rapporteren zorgorganisaties over landelijk vastgestelde onderwerpen op het gebied van kwaliteit. Kwaliteitsgegevens Coolsingel/Marken Haven
Voor informatie over de kwaliteitsgegevens van geheel Atlant; klik hier.

Adres

Verpleeghuis Het Immendaal
Loenenseweg 50
7361 GD Beekbergen

De afdeling, genaamd Coolsingel heeft drie huiskamers, deze zijn telefonisch te bereiken via:
Tuinkamer: (055) 529 50 51
Schapenweide: (055) 529 50 56
Boszicht: (055) 529 50 61

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atlant via telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren) of email info@atlant.nl.
Brochure Het Immendaal downloaden

Routebeschrijving