Woonzorgcentrum Sprengenhof

IMG_7858Dorpse gemoedelijkheid zet de toon in Woonzorgcentrum Sprengenhof in Ugchelen (gemeente Apeldoorn). Het woonzorgcentrum telt 48 eenpersoonskamers, waarvan 28 voor somatiek en 20 voor verpleeghuiszorg. Het ligt op een rustige plek in een woonwijk en heeft een mooie tuin, waar u ’s zomers kunt genieten van de bloemenpracht. Met een kleine wandeling bent u in het winkelcentrum van Ugchelen.

Elke woon-/slaapkamer heeft een eigen douche en toilet, een tv-aansluiting en alarmering.

Online rondleiding bij Sprengenhof

Verpleeghuiszorg

Sprengenhof biedt ook verpleeghuiszorg. Bewoners die na verloop van tijd intensievere verzorging nodig hebben (bij dementie), hoeven veelal niet meer naar een ander huis te verhuizen. Twintig appartementen zijn speciaal ingericht voor intensieve dementiezorg.

Dagbehandeling psychogeriatrie

De dagbehandeling bij Sprengenhof is er op gericht dat cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, een zinvolle en gestructureerde dag aangeboden wordt en om mantelzorger(s) te ontlasten. Cliënten met geheugenproblemen (dementie) krijgen er zorg en begeleiding. Het team van de dagbehandeling bestaat uit medewerkers die gespecialiseerd zijn in geriatrische aandoeningen.
Op maandag, dinsdag en donderdag is er tussen 9.30 en 15.45 uur een wisselend programma waarin aandacht is voor onder andere het trainen van het geheugen en oefeningen doen in herkenning, structuur en concentratie. Door middel van activiteiten zoals spel, samen koken, samen eten, schilderen, muziek, wandelen in de (afgesloten) tuin, bewegen in de beweegtuin, op pad met de Atlantbus, uit eten in eigen huis en themadagen wordt dit ondersteund.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden (onder het kopje Dagbehandeling psychogeriatrie)

Voorzieningen

De kapper en de pedicure komen wekelijks in ons woonzorgcentrum voor uw persoonlijke verzorging. De receptie weet precies wanneer u terecht kunt.

Restaurant

Sprengenhof heeft een eigen restaurant, ‘De Jachtzaal’. Daar kunt u als bewoner terecht, maar ook andere (oudere) wijkbewoners maken er graag gebruik van. Omdat ons woonzorgcentrum midden in de wijk staat, organiseren we maandelijks een wijkbuffet. Alle wijkbewoners zijn dan van harte welkom.
Openingstijden: Dagelijks van 08:30 tot 15:30 uur. Voor de warme maaltijd kunt u terecht van 12:00 tot 13:30 uur. Buiten deze tijden kunnen bewoners en bezoek altijd terecht voor een kopje koffie (dat u dan zelf mag pakken). Als naasten of buurtbewoners gebruik wensen te maken van een warme maaltijd verzoeken wij u dit tijdig te melden; dat kan bij de receptie.

Gezelligheid in het dorp

Bij Sprengenhof komt heel Ugchelen langs. Iedereen is welkom! Om samen te eten in het restaurant, voor een behandeling, of om mee te doen aan de vele activiteiten en cursussen overdag. Net waar u zin in heeft.
folder Ontmoeten & Activiteiten

Activiteiten

Wekelijks zijn er activiteiten in Sprengenhof waaraan u mee kunt doen: handwerken, gymnastiek, een borreluurtje, een geheugentraining of een bezoek aan de bibliotheek. Daarnaast wordt er regelmatig met onze vrijwilligers iets leuks georganiseerd, zoals een bingoavond, een high tea, een muziekmiddag of een filmvoorstelling. Op het Infoscherm in de hal kunt u alles lezen over de activiteiten die Atlant in Sprengenhof organiseert. Ook in het huisblad ‘de Spreng’ vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Infoscherm

Op het infoscherm in de entreehal vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Sprengenhof. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm ook voor iedereen van buiten Sprengenhof toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Sprengenhof.
Klik hier voor het Infoscherm

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Openingstijden receptie

De receptie van Sprengenhof is dagelijks geopend van 8.30 tot 17.00 uur. In het weekend en tijdens feestdagen is de receptie gesloten. Bewoners kunnen natuurlijk ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen. Ons mailadres: receptie.sprengenhof@atlant.nl.

Huisarts

De huisartsen in de wijk staan graag voor u klaar. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om bij uw huidige huisarts te blijven of zelf een nieuwe huisarts te zoeken. folder Huisartsenzorg
Bewoners die verpleeghuiszorg (PG) ontvangen worden door de verpleeghuisarts (specialist ouderengeneeskunde) van Atlant geholpen.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Sprengenhof vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. Voor actuele informatie omtrent de wachttijden, Kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact met ons opnemen via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl.

Cliëntenraad

Uw belangen worden behartigd door de cliëntenraad van Sprengenhof. Alle zaken waar bewoners bij betrokken zijn, komen op de bijeenkomsten van de cliëntenraad aan de orde. De (waarnemend) voorzitter van de cliëntenraad is mevrouw Rita Blom.
De cliëntenraad is bereikbaar via clientenraad.sprengenhof@atlant.nl
folder Cliëntenraad

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Adres

Woonzorgcentrum Sprengenhof
Dr. Piekemalaan 33
7339 MD Ugchelen
Tel.: (055) 549 63 00
receptie.sprengenhof@atlant.nl

Meer informatie

Neem dan contact op met Atlant via: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl.
Brochure Sprengenhof downloaden

Routebeschrijving

ier

Plan mijn reis