Woonzorgcentrum Sprengenhof

IMG_7858Dorpse gemoedelijkheid zet de toon in Woonzorgcentrum Sprengenhof in Ugchelen (gemeente Apeldoorn). Het woonzorgcentrum telt 48 eenpersoonskamers, waarvan 28 voor somatiek en 20 voor verpleeghuiszorg. Het ligt op een rustige plek in een woonwijk en heeft een mooie tuin, waar u ’s zomers kunt genieten van de bloemenpracht. Met een kleine wandeling bent u in het winkelcentrum van Ugchelen, ook kunt u gebruik maken van de rijdende fruitwinkel die iedere woensdag langskomt.

Elke woon-/slaapkamer heeft een eigen douche en toilet, een tv-aansluiting en alarmering. Naast zorg aan haar bewoners biedt Sprengenhof ook zorg aan ouderen uit de directe omgeving van Sprengenhof, zoals de Piekemahof.

Online rondleiding bij Sprengenhof

Alle informatie en veelgestelde vragen over de coronacrisis vindt u op deze pagina. Voor de meest actuele informatie over de wachttijden van onze locaties adviseren wij u om contact op te nemen via 055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), of info@atlant.nl.

Infoscherm

Op het infoscherm in de entreehal vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Sprengenhof. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm ook voor iedereen van buiten Sprengenhof toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Sprengenhof.
Klik hier voor het Infoscherm

Verpleeghuiszorg

Sprengenhof biedt ook verpleeghuiszorg. Bewoners die na verloop van tijd intensievere verzorging nodig hebben (bij dementie), hoeven veelal niet meer naar een ander huis te verhuizen. Twintig appartementen zijn speciaal ingericht voor intensieve dementiezorg.

Groepsverzorging

Bewoners van Sprengenhof die behoefte hebben aan wat meer begeleiding in hun dag-structuur (bijvoorbeeld bij beginnende dementie) kunnen naar de groepsverzorging. In een groep krijgt u persoonlijke en gestructureerde aandacht. Een vast team van medewerkers zorgt voor aangename en zinvolle dagbesteding. De activiteiten stemmen we zoveel mogelijk af op de wensen van de bewoner.

Dagbehandeling psychogeriatrie

Aan mensen met dementie biedt Sprengenhof dagbehandeling. De dagbehandeling is er op gericht dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Naast activiteiten trainen we het geheugen en doen oefeningen in herkenning en concentratie. Dit doen we in groepsverband. Het team van deze dagbehandeling bestaat uit een team van medewerkers gespecialiseerd in geriatrische aandoeningen. U krijgt dus professionele begeleiding, behandeling en zorg en vindt er structuur, veiligheid en geborgenheid.

Voorzieningen

De kapper en de pedicure komen wekelijks in ons woonzorgcentrum voor uw persoonlijke verzorging. De receptie weet precies wanneer u terecht kunt.
Voor bezoekers van Sprengenhof is er gratis WiFi beschikbaar.

Restaurant

Sprengenhof heeft een eigen restaurant. Daar kunt u als bewoner terecht, maar ook andere (oudere) wijkbewoners maken er graag gebruik van. Omdat ons woonzorgcentrum midden in de wijk staat, organiseren we maandelijks een wijkbuffet. Alle wijkbewoners zijn dan van harte welkom.
Openingstijden: Dagelijks van 08:30 tot 15:30 uur. Voor de warme maaltijd kunt u terecht van 12:00 tot 14:00 uur. Buiten deze tijden kunnen bewoners en bezoek altijd terecht voor een kopje koffie.

Gezelligheid in het dorp

Bij Sprengenhof komt heel Ugchelen langs. Iedereen is welkom! Om samen te eten in het restaurant, voor een behandeling, of om mee te doen aan de vele activiteiten en cursussen overdag. Net waar u zin in heeft.
folder Ontmoeten & Activiteiten

Activiteiten

Wekelijks zijn er activiteiten in Sprengenhof waaraan u mee kunt doen: handwerken, gymnastiek, een borreluurtje, een geheugentraining of een bezoek aan de bibliotheek. Daarnaast wordt er regelmatig met onze vrijwilligers iets leuks georganiseerd, zoals een bingoavond, een high tea, een muziekmiddag of een filmvoorstelling. Op het Infoscherm in de hal kunt u alles lezen over de activiteiten die Atlant in Sprengenhof organiseert. Ook op de Sprengenhofkabelkrant en in het huisblad vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, de pedicure, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Openingstijden receptie

De receptie van Sprengenhof is dagelijks geopend van 8.00 tot 16.30 uur. In het weekend en tijdens feestdagen is de receptie gesloten. Bewoners kunnen natuurlijk ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen. Ons mailadres: receptie.sprengenhof@atlant.nl.

De Piekemahof

Naast, of beter gezegd, aan de Sprengenhof bevindt zich de Piekemahof. Een complex met 12 zorgwoningen. Deze woningen van woningcorporatie Ons Huis kunnen via Woonkeus Stedendriehoek gehuurd worden. U woont zelfstandig in de Piekemahof maar kunt gebruik maken van de diensten en activiteiten van woonzorgcentrum Sprengenhof. U kunt hierbij denken aan alarmering, verzorging, huishoudelijke hulp en maaltijden in het restaurant.

Hoe komt u in aanmerking?
Om voor een zorgwoning in aanmerking te komen, dient u bij Woonkeus Stedendriehoek voor een zorgwoning ingeschreven te staan. Er gelden bepaalde inkomenseisen. Als u een zorgindicatie heeft, krijgt u voorrang.

Meer informatie over wonen in de Piekemahof vindt u hier (Piekemahof; pagina 16).
Voor meer informatie over de zorg- en dienstverlening kunt u terecht bij Atlant, via 055- 506 74 56 of info@atlant.nl. Voor vragen over de zorgwoning kunt u contact opnemen met woningcorporatie Ons Huis.

Huisarts

De huisartsen in de wijk staan graag voor u klaar. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om bij uw huidige huisarts te blijven of zelf een nieuwe huisarts te zoeken. folder Huisartsenzorg

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Sprengenhof vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. Voor actuele informatie omtrent de wachttijden, Kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact met ons opnemen via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl.

Cliëntenraad

Uw belangen worden behartigd door de cliëntenraad van Sprengenhof. Alle zaken waar bewoners bij betrokken zijn, komen op de bijeenkomsten van de cliëntenraad aan de orde. De (waarnemend) voorzitter van de cliëntenraad is de heer Schaart.
De cliëntenraad is bereikbaar via clientenraad.sprengenhof@atlant.nl
folder Cliëntenraad

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Adres

Woonzorgcentrum Sprengenhof
Dr. Piekemalaan 33
7339 MD Ugchelen
Tel.: (055) 549 63 00
Fax: (055) 549 63 04
receptie.sprengenhof@atlant.nl

Meer informatie

Neem dan contact op met Atlant via: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl.
folder Sprengenhof downloaden

Routebeschrijving

ier