Woonzorgcentrum Sprengenhof

IMG_7858Dorpse gemoedelijkheid zet de toon in Woonzorgcentrum Sprengenhof in Ugchelen (gemeente Apeldoorn). Het woonzorgcentrum telt 48 eenpersoonskamers, waarvan 27 voor somatiek, 20 voor verpleeghuiszorg en 1 kamer voor kortdurende (tijdelijke) opnames. Het ligt op een rustige plek in een woonwijk en heeft een mooie tuin, waar u ’s zomers kunt genieten van de bloemenpracht. Met een kleine wandeling bent u in het winkelcentrum van Ugchelen, maar u kunt ook gebruik maken van de rijdende supermarkt die elke zaterdag langskomt.

Virtuele rondleiding Sprengenhof

Elke woon-/slaapkamer heeft een eigen douche en toilet, een tv-aansluiting en alarmering. Naast zorg aan haar bewoners biedt Sprengenhof ook zorg aan ouderen uit de directe omgeving van Sprengenhof.

Infoscherm

Op het infoscherm in de entreehal vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Sprengenhof. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm ook voor iedereen van buiten Sprengenhof toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Sprengenhof.
Klik hier voor het Infoscherm

Verpleeghuiszorg

Bewoners die na verloop van tijd intensievere verzorging nodig hebben (somatische of bij dementie), hoeven veelal niet meer te verhuizen: Sprengenhof biedt ook verpleeghuiszorg. Twintig appartementen zijn hiervoor speciaal ingericht.

Voorzieningen

De kapper en de pedicure komen wekelijks in ons woonzorgcentrum voor uw persoonlijke verzorging. De receptie weet precies wanneer u terecht kunt. Sprengenhof heeft een eigen restaurant. Daar kunt u als bewoner terecht, maar ook andere (oudere) wijkbewoners maken er graag gebruik van. Omdat ons woonzorgcentrum midden in de wijk staat, organiseren we maandelijks een wijkbuffet. Alle wijkbewoners zijn dan van harte welkom. Meer daarover leest u in de folder Welkom aan tafel!
Voor bezoekers van Sprengenhof is er gratis WiFi beschikbaar.

Activiteiten

Wekelijks zijn er activiteiten in Sprengenhof waaraan u mee kunt doen: handwerken, gymnastiek, een borreluurtje, een geheugentraining of een bezoek aan de bibliotheek. Daarnaast wordt er regelmatig met onze vrijwilligers iets leuks georganiseerd, zoals een bingoavond, een high tea, een muziekmiddag of een filmvoorstelling. Op het Infoscherm in de hal kunt u alles lezen over de activiteiten die Atlant in Sprengenhof organiseert. Ook op de Sprengenhofkabelkrant en in het huisblad vindt u een overzicht van alle activiteiten.
Sprengenhof is ook een Ontmoetingsplek voor de buurt. Op de website Ontmoet elkaar in Apeldoorn vindt u activiteiten die voor (buurt)bewoners bij Sprengenhof georganiseerd worden.

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, de pedicure, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Openingstijden receptie

De receptie van Sprengenhof is dagelijks geopend van 8.00 tot 16.30 uur. In het weekend en tijdens feestdagen is de receptie gesloten. Bewoners kunnen natuurlijk ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen. Ons mailadres: receptie.sprengenhof@atlant.nl.

Groepsverzorging en dagbehandeling

De Kei en De Spreng: onder die namen biedt Sprengenhof groepsverzorging- of dagbehandeling (psychogeriatrie) aan dementerende ouderen. Zij vinden er structuur, veiligheid en geborgenheid. Hun partners/mantelzorgers hebben ondertussen even de handen vrij. De deelnemers aan de groepsverzorging wonen in Sprengenhof, deelnemers van de dagbehandeling wonen nog zelfstandig in de omgeving van Sprengenhof.
folder Dagbehandeling Psychogeriatrie downloaden

De Piekemahof

Naast, of beter gezegd, aan de Sprengenhof bevindt zich de Piekemahof. Een complex met 12 zorgwoningen. Deze woningen kunnen via Woonkeus Stedendriehoek gehuurd worden. U woont zelfstandig in de Piekemahof maar kunt gebruik maken van de diensten en activiteiten van woonzorgcentrum Sprengenhof. U kunt hierbij denken aan alarmering, verzorging, huishoudelijke hulp en maaltijden in het restaurant. Meer informatie over wonen in de Piekemahof vindt u hier (Piekemahof pagina 14). Natuurlijk kunt u met uw vragen ook terecht bij Atlant. 055- 506 74 56 of info@atlant.nl.

Informatiepunt wonen, welzijn, zorg

In het woonzorgcentrum is ook het Informatiepunt Wonen, Welzijn en Zorg van WoonServiceGebied Ugchelen ondergebracht. Wijkbewoners kunnen daar terecht voor informatie over wonen, welzijn en zorg. Het informatiepunt is geopend op woensdag- en donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Huisarts

De huisartsen in de wijk staan graag voor u klaar. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om bij uw huidige huisarts te blijven of zelf een nieuwe huisarts te zoeken.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Sprengenhof vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. Voor actuele informatie omtrent de wachttijden, Kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact met ons opnemen via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl.

Cliëntenraad

Uw belangen worden behartigd door de cliëntenraad van Sprengenhof. Alle zaken waar bewoners bij betrokken zijn, komen op de bijeenkomsten van de cliëntenraad aan de orde. De voorzitter van de cliëntenraad is de heer D. Platier.
De cliëntenraad is bereikbaar via clientenraad.sprengenhof@atlant.nl
Brochure Cliëntenraad

Adres

Woonzorgcentrum Sprengenhof
Dr. Piekemalaan 33
7339 MD Ugchelen
Tel.: (055) 549 63 00
Fax: (055) 533 46 97
receptie.sprengenhof@atlant.nl

Meer informatie

Neem dan contact op met Atlant via: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl.
Brochure Sprengenhof downloaden

Routebeschrijving

ier