Verpleeghuis Markenhof

Middenin het groen, bij de geurige dennenbossen van Beekbergen, ligt Verpleeghuis Markenhof. Daar vinden 138 bewoners het met syndroom van Korsakov een thuis. De klok rond is er zorg en begeleiding. Het verpleeghuis is groot en modern ingericht. Op het terrein is ook een dagactiviteitencentrum (DAC), waar bewoners terecht kunnen voor werk en recreatie.

Atlant heeft sinds 1966 ervaring in de zorg aan Korsakov-patiënten; u kunt rekenen op zorg en begeleiding die volledig is toegesneden op uw mogelijkheden en wensen. U hebt een eigen kamer met sanitair; met zeven of acht andere bewoners deelt u een huiskamer en keuken. Met ondersteuning van onze medewerkers doet u zoveel mogelijk zelf: boodschappen doen, koken, uw eigen kamer schoonhouden en de gemeenschappelijke huiskamer en keuken schoonmaken.

Online rondleiding bij Markenhof

Vijf Buurten

Elke woongroep is ondergebracht in een ‘buurt’ (afdeling) met 30 bewoners. Markenhof heeft in totaal vijf buurten oftewel ‘Marken’: Marken Noord, Marken Zuid, Marken Oost, Marken West en Marken Buiten.
In alle buurten wordt dezelfde zorg geboden. Echter Marken Buiten is wat kleinschaliger; hier wonen 18 mensen in een familie-achtige setting. En Marken Zuid heeft 1 woning genaamd Marken ZuidER (Eigen Regie) met 8 bewoners die begeleid gezamenlijk een zelfstandig huishouden voeren.

Activiteiten

110415_8509Veel bewoners gaan dagelijks aan het werk in het DagActiviteitenCentrum (DAC). Er is een kaarsenmakerij, een zeepmakerij, een fietsenmakerij, een tuin- en plantenkas en een houtwerkplaats. Ook wordt er inpakwerk gedaan. Werken in het DAC geeft bewoners een zinvolle dagbesteding, structuur en plezier. Wie niet werkt kan deelnemen aan allerlei andere activiteiten. Op het Activiteitenplein in het hoofdgebouw is een scala aan georganiseerde en vakkundig begeleide activiteiten te doen, zowel overdag als ’s avonds en in het weekend.
folder DAC / Film Dagactiviteitencentrum

Infoscherm

Op het infoscherm in de entreehal bij Markenhof vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Markenhof. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, (nieuwe) medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm voor iedereen van buiten Markenhof ook toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Markenhof.
Klik hier voor het Infoscherm

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Voorzieningen

Bewoners, bezoekers en medewerkers kunnen elke dag in het restaurant terecht voor verse koffie, snacks of een maaltijd. Op werkdagen is het restaurant geopend van 8.30 tot 16.30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.30 uur. Verder vindt u in Markenhof een internetcafé (in Het Trefpunt), een kapsalon (naast de receptie) en een pedicure (voor openingstijden: vraag de receptie). Gezelligheid is te vinden in Het Trefpunt: daar kunt u terecht voor een praatje, een sigaretje, een kop koffie of een spelletje biljart. Voor bezoekers is er in Markenhof gratis WiFi aanwezig.

Dagbehandeling voor specifieke doelgroepen

In het hoofdgebouw van Markenhof is dagbehandeling voor cliënten met het syndroom van Korsakov en de ziekte van Huntington. De cliënten komen er een aantal dagen/dagdelen per week (ma-vr 8.00-16.00 uur), maar wonen nog thuis. De dagbehandeling is toegesneden op de individuele behoefte en draagt bij aan de sociale contacten, het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid. Mantelzorgers/partners worden ondersteund. De behandeling en begeleiding draagt er aan bij dat deelnemers langer thuis kunnen blijven wonen. De cliënten van de dagbehandeling kunnen ook meedoen met het programma op het Activiteitenplein van Markenhof of werk verrichten in het Dag Activiteiten Centrum.

Openingstijden receptie

De receptie van Markenhof is dagelijks geopend van 8.00 tot 20.00 uur. In het weekend zijn wij open van 10.00 tot 17.00 uur. Bewoners kunnen ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen. De receptie is ook per mail bereikbaar: receptie.markenhof@atlant.nl.

Geestelijke verzorging en kerkdiensten

Elke vrijdagmorgen is er een activiteit van de geestelijke verzorging: de ene week een gespreksgroep, de andere week een bezinnings-uur. In de gespreksgroep praat u onder leiding van de geestelijk verzorger met andere bewoners over allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven. Op het bezinnings-uur kunt u luisteren naar een verhaal, met elkaar praten of bekende geestelijke liederen zingen, onder begeleiding van een pianist. Voor kerkdiensten kunt u terecht in verpleeghuis Marken Haven, dat op hetzelfde terrein gevestigd is.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Markenhof vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. Voor actuele informatie omtrent de wachttijden kunt u contact met ons opnemen via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl.

Cliëntenraad

Uw belangen worden behartigd door de cliëntenraad van Markenhof. Alle zaken waar bewoners bij betrokken zijn, komen op de bijeenkomsten van de cliëntenraad aan de orde.
Voorzitter is de heer J. Frijlink. De cliëntenraad is bereikbaar via clientenraad.markenhof@atlant.nl.
folder Cliëntenraad

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Kwaliteit

Elk jaar rapporteren zorgorganisaties over landelijk vastgestelde onderwerpen op het gebied van kwaliteit. Kwaliteitsgegevens Markenhof
Voor informatie over de kwaliteitsgegevens van geheel Atlant; klik hier.

Adres

Verpleeghuis Markenhof
Kuiltjesweg 1
7361 TC Beekbergen
Telefoon: (055) 506 74 04
Fax: (055) 506 72 01
receptie.markenhof@atlant.nl

Meer informatie over Markenhof

Neem dan contact op met Atlant via: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl.
Brochure Markenhof downloaden

Routebeschrijving