Verpleeghuis Markenhof

Middenin het groen, bij de geurige dennenbossen van Beekbergen, ligt Markenhof. Daar vinden 140 bewoners het met syndroom van Korsakov een thuis. 24 uur per dag is er zorg en begeleiding. De buurten van Markenhof zijn groot en modern ingericht. Op het terrein is ook een dagactiviteitencentrum (DAC), waar bewoners terecht kunnen voor werk en een activiteitenplein voor welzijnsactiviteiten.

Online rondleiding bij Markenhof

Doelgroep expertisecentrum Korsakov

Atlantlocatie Markenhof is sinds 2022 een Doelgroep Expertisecentrum (DEC) Korsakov. We bieden wonen, zorg, welzijn en behandeling aan mensen met het syndroom van Korsakov. Als DEC brengen we, samen met dertien andere zorgorganisaties en het Korsakov Kenniscentrum, de zorg en welzijn voor mensen met het syndroom van Korsakov in Nederland naar een nog hoger niveau. Ook hebben we een proactieve rol in het doen van onderzoek en het delen van onze kennis en expertise. Verwijzers kunnen bij ons terecht voor consultatie en advies. Meer weten over het syndroom van Korsakov? Lees het hier.

Vijf Buurten

Elke woongroep is ondergebracht in een ‘buurt’ (afdeling) met 30 bewoners. Markenhof heeft in totaal vijf buurten oftewel ‘Marken’: Marken Noord, Marken Zuid, Marken Oost, Marken West en Erasmusbrug (in het op hetzelfde terrein gelegen Marken Haven).
In alle buurten wordt dezelfde zorg en begeleiding geboden. Echter Erasmusbrug is wat kleinschaliger; dit is een afdeling waar 20 bewoners wonen, verdeeld over 2 leefmilieu’s. Een beschermend leefmilieu, waarbij bewoners meer behoefte aan nabijheid hebben en een structurerend leefmilieu waar er behoefte is aan duidelijkheid en structuur. Ook kunnen we op Erasmusbrug een gesloten setting bieden voor bewoners die dat nodig hebben. Marken Zuid heeft 1 woning genaamd Marken ZuidER (Eigen Regie) met 7 bewoners die begeleid gezamenlijk een zelfstandig huishouden voeren. Alle bewoners hebben een persoonlijk zorgplan, waar een multidisciplinair team samen met de bewoner aan werkt.

Activiteiten

110415_8509Veel bewoners gaan dagelijks aan het werk in het DagActiviteitenCentrum (DAC). Er is een milieuplein, fietsenmakerij, een tuin- en plantenkas en een houtwerkplaats. Ook wordt er inpakwerk gedaan. Werken in het DAC geeft bewoners een zinvolle dagbesteding, structuur en plezier. Wie niet werkt kan deelnemen aan allerlei andere activiteiten, op de woning of bij het Activiteitenplein.

Op het Activiteitenplein in het hoofdgebouw is een scala aan georganiseerde en vakkundig begeleide activiteiten te doen, zowel overdag als ’s avonds en in het weekend.
Daarnaast is er het SAD (Specifiek Arbeidsmatige Dagbesteding) deze groep medewerkers kan bewoners bij wie de activiteiten op het DAC niet voldoende passen begeleiden naar werken met een professional binnen (of buiten) de organisatie.
folder DAC

Infoscherm

Op het infoscherm in de entreehal bij Markenhof vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Markenhof. Locatienieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, (nieuwe) medewerkers en het weekmenu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm voor iedereen van buiten Markenhof ook toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Markenhof.
Klik hier voor het Infoscherm

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Voorzieningen

Bewoners, bezoekers en medewerkers kunnen elke dag in het restaurant terecht voor verse koffie, snacks of een maaltijd. Op werkdagen is het restaurant geopend van 8.30 tot 16.30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.30 uur. Verder vindt u in Markenhof een kapsalon (naast de receptie) en een pedicure (voor openingstijden: vraag de receptie). Gezelligheid is te vinden in de ontmoetingsruimte: daar kunt u terecht voor een praatje, een spelletje, zoals biljart of een groeps- of individuele activiteit. In 2023 komt er in de ontmoetingsruimte een bibliotheek, winkel en spelruimte.

Openingstijden receptie

De receptie van Markenhof is geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur (op dinsdag en donderdag tot 20.00 uur). Zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Bewoners kunnen ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen. De receptie is ook per mail bereikbaar: receptie.markenhof@atlant.nl.

Geestelijke verzorging en kerkdiensten

Elke vrijdagmorgen is er een activiteit van de geestelijke verzorging: de ene week een gespreksgroep, de andere week een bezinnings-uur. In de gespreksgroep praat u onder leiding van de geestelijk verzorger met andere bewoners over allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven. Op het bezinnings-uur kunt u luisteren naar een verhaal, met elkaar praten of bekende geestelijke liederen zingen, onder begeleiding van een pianist. Voor kerkdiensten kunt u terecht in Marken Centrum, het hoofdgebouw.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Markenhof vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. Voor actuele informatie omtrent de wachttijden kunt u contact met ons opnemen via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl.

Cliëntenraad

Uw belangen worden behartigd door de cliëntenraad van Markenhof. Alle zaken waar bewoners bij betrokken zijn, komen op de bijeenkomsten van de cliëntenraad aan de orde.
Voorzitter is de heer J. Frijlink. De cliëntenraad is bereikbaar via clientenraad.markenhof@atlant.nl.
folder Cliëntenraad

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Adres

Verpleeghuis Markenhof
Kuiltjesweg 1
7361 TC Beekbergen
Telefoon: (055) 506 74 04
Fax: (055) 506 72 01
receptie.markenhof@atlant.nl

Meer informatie over Markenhof

Neem dan contact op met Atlant via: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl.
Brochure Markenhof downloaden

Routebeschrijving

Plan mijn reis