Verpleeghuis Marken Haven

In het bos, één kilometer van Beekbergen, ligt verpleeghuis Marken Haven. Het verpleeghuis beschikt over 100 mooie appartementen. In Marken Haven is 24 uur per dag intensieve zorg voorhanden, gericht op bewoners met gerontopsychiatrische problematiek (GP) en mensen met het syndroom van Korsakov.

Daarnaast is in Marken Haven afdeling Passage gevestigd, een unieke instroom-, doorstroom- en observatie afdeling binnen Atlant. Het verpleeghuis is een veilige en prettige woonomgeving waar u gespecialiseerde zorg en begeleiding krijgt.

Nieuwbouw Marken Haven

In mei 2022 is het nieuwe woongebouw van Marken Haven in gebruik genomen. Een nieuwe woon- en leefomgeving die ruimte geeft aan 100 bewoners; 80 bewoners van het ‘oude’ Marken Haven (GP) en 20 bewoners van Markenhof (Korsakov). Een ruimte om te zijn wie je bent, om elkaar te ontmoeten en om te ontspannen, een ruimte die privacy, geborgenheid én veiligheid biedt. Meer informatie

Voorzieningen en activiteiten

In Marken Haven kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan activiteiten, waaronder een zangkoor, een kookgroep, een filmmiddag en allerlei muziekavonden. Vrijwilligers dragen daar aan bij. Twee keer per week is er een groepsactiviteit, georganiseerd door het recreatieteam. Ook kunnen bewoners aan het werk in het Dagactiviteitencentrum (DAC). Er is een kaarsenmakerij, een zeepmakerij, een fietsenmakerij, een tuin- en plantenkas en een houtwerkplaats. folder DAC | film DAC

Het restaurant van Markenhof op hetzelfde terrein is dagelijks voor u en uw bezoek open. Op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.30 uur.

Infoscherm

Op het infoscherm vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Marken Haven en de afdelingen. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van de infoschermen ook voor iedereen van buiten Marken Haven toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Marken Haven.
Klik hier voor het Infoscherm GP

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Receptie

De receptie van Marken Haven is dagelijks geopend van 8.15 tot 20.00 uur. In het weekend zijn wij open van 10.00 tot 17.00 uur. U kunt natuurlijk ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen.

Geestelijk verzorging

Eens per twee weken is er een zanguur onder leiding van één van onze geestelijk verzorgers. Samen zingen we bekende geestelijke liederen en dragen we gedichten voor die passen bij het verhaal. Ook is er elke maand een bijbeluur. Wekelijks kunt u op zaterdag een protestantse of rooms-katholieke kerkdienst bijwonen. Het stiltecentrum op de begane grond is de hele week geopend.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Marken Haven vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. Voor actuele informatie omtrent de wachttijden kunt u contact opnemen met Atlant via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl.

Cliëntenraad

De Cliëntenraad Marken Haven houdt zich bezig met alle zaken die voor bewoners van belang zijn.
Voorzitter is de heer J. Frijlink. Contact: Clientenraad.Markenhof@atlant.nl.
folder Cliëntenraad

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Adres

Verpleeghuis Marken Haven
Kuiltjesweg 1a
7361 TC Beekbergen
Tel.: (055) 368 48 00
Fax: (055) 529 50 02
receptie.markenhaven@atlant.nl

Meer informatie over Marken Haven

Neem dan contact op met Atlant via: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl.
Folder Marken Haven downloaden

Routebeschrijving

Plan mijn reis