Woonzorgcentrum Koningin Wilhelmina

Woonzorgcentrum Koningin Wilhelmina ligt in de Apeldoornse wijk Anklaar. Midden in de levendige woonwijk, tegenover het vernieuwde winkelcentrum Anklaar. Wonen in Koningin Wilhelmina is heerlijk wonen in een prachtig nieuw gebouw, voorzien van alle gemakken en afgestemd op de behoeften van de bewoners.

Rondleiding Koningin Wilhelmina

De appartementen

Koningin Wilhelmina biedt plaats aan 76 bewoners. Er kunnen ouderen wonen met zorgvragen die sterk verschillen. Het zorgaanbod is hierop aangepast. Er wonen senioren die door ouderdom veel verzorging en extra begeleiding nodig hebben omdat ze steeds minder zelf kunnen, door -lichamelijke- beperkingen bijvoorbeeld beperkt mobiel of rolstoelafhankelijk. Ook ouderen met een lichte vorm van dementie of ouderen met een zwaardere vorm van dementie die daardoor een beschermde omgeving nodig hebben kunnen terecht in Koningin Wilhelmina. Daarnaast biedt Koningin Wilhelmina de mogelijkheden voor ‘scheiden wonen – zorg’. Het appartement wordt gehuurd via MVGM VvE en de geboden zorg en dienstverlening wordt afgenomen bij Atlant.

Het gebouw heeft op de 2de en 3de verdieping 38 appartementen voor ouderen met een lichamelijke zorgvraag, deze ruime appartementen hebben een huiskamer, keuken, badkamer en een aparte slaapkamer. Op de 1ste verdieping (verpleeghuiszorg) bevinden zich op dit moment 38 zit- slaapkamers geschikt voor mensen met dementie met 6 grote huiskamers met keuken. Op de begane grond van het gebouw vinden verschillende vormen van dagbesteding plaats. U vindt daar Restaurant/Grand Café, de Ontmoetingsruimte en winkels.

Uit balans – het verhaal van het echtpaar Bouwmeester

Meneer Bouwmeester deelt zijn worsteling over de jaren mantelzorg voor zijn vrouw en wat dit met hem zelf doet. Hoe moeilijk het soms is om voor jezelf te kiezen en hoe fijn het dan kan zijn als er mensen om je heen zijn die je hierin kunnen ondersteunen. Bekijk hier de film ‘Uit balans’ en lees hier het verhaal van het echtpaar Bouwmeester. 

Restaurant

Koningin Wilhelmina heeft een eigen restaurant, waar zowel bewoners als buurtbewoners graag gebruik van maken. Eten bij Koningin Wilhelmina staat voor gezond en gezellig. Gezond, omdat onze koks dagelijks een gevarieerd keuzemenu samenstellen met veel verse producten. Gezellig, omdat u zelf kunt kiezen of u alleen komt of in gezelschap. U hebt de keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Geeft u gerust uw dieetwensen door; onze koks zijn er bekend mee. Een glaasje wijn of een ander drankje bij de maaltijd? Ook dat kan in ons restaurant. Regelmatig organiseren we een wijkbuffet voor de buurt. Maar ook voor alleen een kopje koffie kunt u terecht bij het restaurant van Koningin Wilhelmina. Alle (wijk)bewoners zijn van harte welkom!
Openingstijden restaurant: dagelijks van 9.00 – 16.30 uur. Dineren kunt u tussen 12.00 – 13.30 uur.

Activiteiten

Als bewoner van Koningin Wilhelmina hebt u de keuze uit een ruim aanbod aan activiteiten. Bingo, handwerken, wandelen, zingen of kaarten: onze vrijwilligers maken het allemaal mogelijk.
Via het Infoscherm blijft u op de hoogte van het wekelijkse aanbod en verdere bijzonderheden. Ook leest u daarop welke extra uitstapjes er worden georganiseerd (zoals naar de markt of een tuincentrum). In het appartementencomplex is ook een bibliotheek waar u gebruik van kunt maken.

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Huisarts

Voor bewoners van de 2de en 3de etage (scheiden wonen-zorg) staan de huisartsen in de wijk staan graag klaar. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om bij uw huidige huisarts te blijven of zelf een nieuwe huisarts te zoeken. Bewoners van de 1ste etage worden door de verpleeghuisarts (specialist ouderengeneeskunde) van Atlant geholpen.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Koningin Wilhelmina vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. Voor actuele informatie omtrent de wachttijden bij Koningin Wilhelmina kunt u contact opnemen met Atlant via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl.

Cliëntenraad

Uw belangen worden behartigd door de cliëntenraad van Koningin Wilhelmina. Alle zaken waar bewoners bij betrokken zijn, komen op de bijeenkomsten van de cliëntenraad aan de orde. Voorzitter is de heer H. Nuijten. De cliëntraad is bereikbaar via clientenraad.KoninginWilhelmina@atlant.nl.
folder Cliëntenraad

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Infoscherm

Op het infoscherm van Koningin Wilhelmina vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Koningin Wilhelmina. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm voor iedereen van buiten Koningin Wilhelmina ook toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond de locatie.
Klik hier voor het Infoscherm.

Adres

Woonzorgcentrum Koningin Wilhelmina
Operaplein 181
7323 EJ Apeldoorn

Tel.: (055) 368 47 00
Fax.: (055) 368 47 04
receptiekw@atlant.nl

Meer informatie over Koningin Wilhelmina

Neem dan contact op met Atlant via: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl.
Brochure Koningin Wilhelmina downloaden

Routebeschrijving

Bereikbaarheid Koningin Wilhelmina
Koningin Wilhelmina is het best bereikbaar via de Lohengrinstraat. (gebruik als navigatieadres ook de Lohengrinstraat)
Op de Sluisoordlaan gaat u linksaf naar de Parelvisserstraat. Vervolgens neemt u de eerste weg links, de Lohengrinstraat.

Parkeren
Parkeren kunt u in de wijk of in de parkeergarage onder het nieuwe winkelcentrum Anklaar dat tegenover Koningin Wilhelmina ligt. De hoofdingang van de parkeergarage is aan de Sluisoordlaan, parkeren is de eerste twee uur gratis.

Plan mijn reis