Verpleeghuis Heemhof

 

Heemhof is een modern en prachtig gelegen verpleeghuis, dat woonruimte en gespecialiseerde verpleeghuiszorg biedt aan mensen met dementie of de ziekte van Huntington. Het ligt middenin een woonwijk met veel voorzieningen. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het uitstekend bereikbaar. Op loopafstand vindt u een wandelpark en het grootste winkelcentrum van de wijk.

Heemhof is gebouwd in 2001 en verbouwd in 2015 en 2018 en heeft een ruime opzet. In Heemhof wonen mensen met de ziekte van Huntington en mensen met dementie. Er zijn vier afdelingen in het gebouw; De PG-afdelingen Aster en Crocus, en de Huntington-afdelingen Dahlia en Everest. Aster en Crocus bieden ruimte aan ieder 31 bewoners. Dahlia en Everest ook elk aan 31 bewoners. Daarnaast is er een kamer voor tijdelijke opname.

Online rondleiding bij Heemhof

Doelgroep expertisecentrum Huntington

Atlantlocatie Heemhof is sinds 2023 Doelgroep Expertisecentrum (DEC) Huntington. We bieden wonen, zorg, welzijn en behandeling aan mensen met de ziekte van Huntington. Als DEC brengen we, samen met zeven andere zorgorganisaties, de patiëntenvereniging van Huntington en Huntington KennisNet Nederland (HKNN), de zorg en welzijn voor mensen met de ziekte van Huntington in Nederland naar een nog hoger niveau. Ook hebben we een proactieve rol in het doen van onderzoek en het delen van onze kennis en expertise. Verwijzers kunnen bij ons terecht voor consultatie en advies. Meer weten over de ziekte van Huntington? Lees het hier

Voorzieningen

Heemhof heeft een eigen kapsalon, pedicure, internetcafé en restaurant. De kapsalon is op vaste dagen geopend. De pedicure komt regelmatig langs; de receptie weet wanneer u er terecht kunt. Het internetcafé is vrij toegankelijk voor alle bewoners. U kunt er, eventueel met hulp van een vrijwilliger, chatten of surfen. Ons verpleeghuis heeft ook een eigen restaurant dat ook dienst doet als recreatiezaal waar diverse activiteiten plaatsvinden. Daar kunt u als bewoner (met uw bezoek) dagelijks terecht voor een kop koffie of thee, een lunch of warme maaltijd.

 

Activiteiten

Dagelijks zijn er allerlei activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Om uw geheugen te trainen kunt u deelnemen aan geheugentherapie of herkennings- en concentratiespellen. Gezelligheid en reuring vindt u op de bingoavond, filmmiddag of disco. Ook trekken we er regelmatig op uit: de afdelingen organiseren met hulp van vrijwilligers allerlei uitstapjes, zoals samen winkelen of een bezoek aan de kinderboerderij. Elk jaar vieren we een vakantieweek in eigen huis. De complete activiteitenagenda vindt u op het Infoscherm, de kabelkrant en in ons maandelijkse huisblad.
Daarnaast kunnen bewoners aan het werk in het Dagactiviteitencentrum (DAC) op locatie Markenhof (Beekbergen). Er is een kaarsenmakerij, een zeepmakerij, een fietsenmakerij, een tuin- en plantenkas en een houtwerkplaats. folder DAC

 

Infoscherm

Op het infoscherm in de entreehal vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Heemhof. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm ook voor iedereen van buiten Heemhof toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Heemhof.
Klik hier voor het Infoscherm

 

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

 

Openingstijden receptie

De receptie van Heemhof is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 17.30 uur, en in het weekend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Bewoners kunnen natuurlijk ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen. Ons mailadres en telefoonnummer: receptie.heemhof@atlant.nl, 055 – 578 3300.

 

Dagbehandeling psychogeriatrie

De dagbehandeling bij Heemhof is er op gericht dat cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, een zinvolle en gestructureerde dag aangeboden wordt en om mantelzorger(s) te ontlasten. Cliënten met geheugenproblemen (dementie) krijgen er zorg en begeleiding. Het team van de dagbehandeling bestaat uit medewerkers die gespecialiseerd zijn in geriatrische aandoeningen.
Tussen 9.30 en 15.45 uur is er een wisselend programma waarin onder andere aandacht is voor het trainen van het geheugen en oefeningen doen in herkenning, structuur en concentratie. Door middel van activiteiten als spel, samen eten, schilderen, muziek, helpen in de tuin, bewegen, ontspannings-wellness, op pad met de Atlantbus, themadagen, etc. wordt dit ondersteund.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden (onder het kopje Dagbehandeling psychogeriatrie)
Bekijk hier een korte film over Dagbesteding bij Heemhof

 

Dagbehandeling Huntington

Huntingtonpatiënten hebben baat bij een behandeling die naadloos aansluit bij hun mogelijkheden en hun thuissituatie. Daarom heeft Atlant een specifieke dagbehandeling opgezet. De cliënten komen er een aantal dagen/dagdelen per week (ma-vr 8.30-17.00 uur), maar wonen nog thuis. De dagbehandeling is toegesneden op de individuele behoefte en draagt bij aan de sociale contacten, het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid. Mantelzorgers/partners worden ondersteund. De behandeling en begeleiding draagt er aan bij dat deelnemers langer thuis kunnen blijven wonen.

 

Breingroep

Onderdeel van de dagbehandeling bij verpleeghuis Heemhof is de Breingroep. In de Breingroep praten cliënten samen over wat hen bezighoudt. Onder leiding van een ervaren gespreksleider worden er gesprekken gehouden over het verlies van vaardigheden, afhankelijkheid of het ouder worden. Dit prikkelt de deelnemers om actief mee te denken, hun mening te geven en deze te onderbouwen. Ervaringen die het gevoel geven mee te tellen, eigen regie te houden en mee te doen in plaats van aan de zijlijn staan.

 

KOPgroep

Verpleeghuis Heemhof biedt de mogelijkheid voor deelname aan de zogenaamde KOPgroep. De KOPgroep is een behandelgroep voor mensen met beginnende tot licht gevorderde dementie. Deze groep wordt zo genoemd omdat de deelnemers zich vaak zorgen maken om veranderingen in hun hoofd. Deze veranderingen in het hoofd worden de ‘kop’zorgen genoemd. Onder begeleiding van twee professionele begeleiders praat men in wekelijkse bijeenkomsten over wat dementie voor de deelnemers betekent en wat de gevolgen er van zijn voor het dagelijks leven. Ook kunnen emoties in relatie tot de gevolgen van dementie een plek krijgen door deze met lotgenoten te delen. Naast praten is er de ene week een onderdeel psychomotorisch therapie (PMT), en de andere week muziektherapie. Bij beiden worden delen van de hersenen gestimuleerd en er is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat ze helpen bij het vertragen van het dementieproces.
folder KOPgroep

 

Geestelijke verzorging

Iedere zondagochtend organiseren we op Heemhof een protestantse of katholieke kerkdienst voor cliënten. U bent van harte welkom. De wekelijkse dienst is tevens een ontmoetingsmoment met andere bewoners. Daarnaast kunt u dagelijks voor een bezinningsmoment terecht in het stiltecentrum op de eerste verdieping.

 

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Heemhof vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. Voor actuele informatie omtrent de wachttijden, Kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact met ons opnemen via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl.

 

Cliëntenraad

Uw belangen worden behartigd door de cliëntenraad van verpleeghuis Heemhof. Alle zaken waar bewoners bij betrokken zijn, komen op de bijeenkomsten van de cliëntenraad aan de orde. Voorzitter is mevrouw K. Dahoe.
De cliëntenraad is bereikbaar via clientenraad.heemhof@atlant.nl.
folder Cliëntenraad

 

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

 

 

Adres

Verpleeghuis Heemhof
Beatrijsgaarde 5
7329 BK Apeldoorn
Tel.: (055) 578 33 00
Fax: (055) 578 33 01
receptie.heemhof@atlant.nl

 

Meer informatie

Neem dan contact op met Atlant via: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl.
Brochure Heemhof downloaden

 

Routebeschrijving