Woonzorgcentrum De Loohof

Wonen in De Loohof staat voor wonen in een prachtige groene omgeving waar voorzieningen en cultuur binnen handbereik zijn. In de nabije omgeving vindt u de wijk Berg en Bos, paleis Het Loo en de Kroondomeinen. De supermarkt is op loopafstand en een busritje brengt u al snel bij de schouwburg en de binnenstad. Het woonzorgcentrum telt 79 eenpersoonskamers en één kamer voor een echtpaar; elke woon-/slaapkamer heeft een eigen toilet en badkamer. De Loohof is gevestigd in een modern gebouw, dat is herbouwd in 1998. Voor bezoekers is er gratis WiFi aanwezig.

Online rondleiding bij De Loohof

Verpleeghuiszorg

De Loohof biedt ook verpleeghuiszorg. Dit betekent dat verhuizing naar een verpleeghuis meestal niet nodig is. Als u intensievere zorg nodig heeft (somatische of bij dementie), kunt u gewoon in De Loohof blijven wonen. Er zijn 18 appartementen voor cliënten psychogeriatrie en 20 appartementen voor cliënten met chronisch somatische ziektebeelden.

Somatische zorg

Zorg en behandeling bij een chronische lichamelijke aandoening, zoals de ziekte van Parkinson, een chronische longziekte (COPD) of een beroerte (CVA) noemen we somatische zorg. Er zijn verschillende lichamelijke aandoeningen die vallen onder somatische zorg. Ook is een mix van verschillende aandoeningen mogelijk of kan er sprake zijn van slijtage van het lichaam dat uw zelfredzaamheid verstoort.
De Loohof is gespecialiseerd in somatische zorg; en biedt begeleiding, intensieve verzorging en verpleging, wooncomfort en een zinvolle dagbesteding. De medewerkers zijn gespecialiseerd in de verschillende somatische ziektebeelden en kijken samen met u naar uw wensen en mogelijkheden. Ons belangrijkste uitgangspunt is dat u zich thuis voelt, de juiste zorg en behandeling krijgt en dat u zelf de regie houdt over uw leven.

Groepsverzorging

Twee huiskamers, geschikt voor ongeveer 9 cliënten, zijn ingericht voor groepsverzorging voor bewoners die extra zorg en aandacht nodig hebben. De begeleiding en verzorging is gericht op structuur, veiligheid en geborgenheid. De activiteiten zijn zoveel mogelijk afgestemd op uw wensen en mogelijkheden.

Dialyseruimte

De Loohof biedt ook de mogelijkheid voor dialyseren. Door gebruik te maken van de dialyseruimte is de reis naar het ziekenhuis niet nodig. Dit scheelt veel tijd en energie. De dialyseruimte is ook te gebruiken voor mensen die buiten De Loohof wonen.

Receptie

De receptie van De Loohof is dagelijks geopend van 8.00 tot 16.30 uur. In het weekend en met feestdagen is de receptie gesloten. Bewoners kunnen natuurlijk ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen. Mailen kan altijd: receptie.loohof@atlant.nl.

Activiteiten

De Loohof bruist van de activiteiten. Dankzij de grote inzet van vrijwilligers van Atlant zijn veel activiteiten mogelijk. In onze eigen Hofkrant, die elke twee maanden verschijnt, kunt u lezen wat er te doen is. De receptie stuurt u op verzoek een exemplaar toe. Ook op het Infoscherm in de hal vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Gezelligheid in de wijk

Bij De Loohof komt de hele buurt langs. Iedereen is welkom! Om samen te eten in het restaurant, voor een behandeling, of om mee te doen aan de vele activiteiten en cursussen overdag. Net waar u zin in heeft.
folder Ontmoeten & Activiteiten downloaden

Infoscherm

Op het infoscherm in de entreehal bij De Loohof vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over De Loohof. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, (nieuwe) medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm voor iedereen van buiten De Loohof ook toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond De Loohof.
Klik hier voor het Infoscherm

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Informatiepunt wonen, welzijn, zorg

In het woonzorgcentrum is ook het Informatiepunt Wonen Welzijn Zorg van WoonServiceGebied Spainkbos/de Sprengen ondergebracht. Wijkbewoners kunnen daar terecht voor informatie over wonen, welzijn en zorg. Het infopunt is gekoppeld aan de receptie; op werkdagen van 8.00 – 16.30 uur.

Restaurant

De Loohof heeft een eigen restaurant, waar zowel bewoners als buurtbewoners graag gebruik van maken. Loo Plaza is dagelijks geopend vanaf 8.00 uur , met warme maaltijden tussen 12.00 en 13.30 uur.

Huisarts

Er is een huisartsengroep die wekelijks in De Loohof een spreekuur houdt. Deze huisartsen staan graag voor u klaar. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om bij uw huidige huisarts te blijven of zelf een nieuwe huisarts te zoeken.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor De Loohof vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. Voor actuele informatie omtrent de wachttijden, Kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact met ons opnemen via info@atlant.nl of (055) 506 74 56.

Cliëntenraad

Uw belangen worden behartigd door de cliëntenraad van woonzorgcentrum De Loohof. Alle zaken waar bewoners bij betrokken zijn, komen op de bijeenkomsten van de cliëntenraad aan de orde. Voorzitter is de heer W. Holzhauer. De cliëntenraad is bereikbaar via clientenraad.loohof@atlant.nl.
folder Cliëntenraad

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Adres

Woonzorgcentrum De Loohof
Koning Lodewijklaan 2
7314 GD Apeldoorn
Tel.: (055) 357 81 00
Fax: (055) 357 81 04
receptie.loohof@atlant.nl.

Meer informatie

Neem dan contact op met Atlant: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl
brochure De Loohof downloaden

Routebeschrijving

Plan mijn reis