Woonzorgcentrum De Loohof

IMG_9796Wonen in De Loohof staat voor wonen in een prachtige groene omgeving waar voorzieningen en cultuur binnen handbereik zijn. In de nabije omgeving vindt u de wijk Berg en Bos, paleis Het Loo en de Kroondomeinen. De supermarkt is op loopafstand en een busritje brengt u al snel bij de schouwburg en de binnenstad. Het woonzorgcentrum telt 79 eenpersoonskamers en één kamer voor een echtpaar; elke woon-/slaapkamer heeft een eigen toilet en badkamer. De Loohof is gevestigd in een modern gebouw, dat is herbouwd in 1998. Voor bezoekers is er gratis WiFi aanwezig.

Virtuele rondleiding De Loohof

Verpleeghuiszorg

De Loohof biedt ook verpleeghuiszorg. Dit betekent dat verhuizing naar een verpleeghuis meestal niet nodig is. Als u intensievere zorg nodig heeft (somatische of bij dementie), kunt u gewoon in De Loohof blijven wonen. Er zijn 18 appartementen voor cliënten psychogeriatrie en 15 appartementen voor cliënten met chronisch somatische ziektebeelden, bijvoorbeeld Parkinson, MS of CVA.

Receptie

De receptie van De Loohof is dagelijks geopend van 8.00 tot 16.30 uur. In het weekend en met feestdagen is de receptie gesloten. Bewoners kunnen natuurlijk ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen. Mailen kan altijd: receptie.loohof@atlant.nl.

Groepsverzorging

Twee huiskamers, geschikt voor ongeveer 9 cliënten, zijn ingericht voor groepsverzorging voor bewoners die extra zorg en aandacht nodig hebben. De begeleiding en verzorging is gericht op structuur, veiligheid en geborgenheid. De activiteiten zijn zoveel mogelijk afgestemd op uw wensen en mogelijkheden.

Activiteiten

De Loohof bruist van de activiteiten. Bij de receptie van De Loohof ligt het Ontmoetingsboek. In dit boek vindt u alle activiteiten die Atlant in De Loohof organiseert. Ook in onze eigen Hofkrant, die elke twee maanden verschijnt, kunt u lezen wat er te doen is. De receptie stuurt u op verzoek een exemplaar toe. Dankzij de grote inzet van vrijwilligers van Atlant Zorggroep zijn veel activiteiten mogelijk.
De Loohof is ook een Ontmoetingsplek voor de buurt. Op de website Ontmoet elkaar in Apeldoorn vindt u activiteiten die voor (buurt)bewoners bij De Loohof georganiseerd worden.

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, de pedicure, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Informatiepunt wonen, welzijn, zorg

In het woonzorgcentrum is ook het Informatiepunt Wonen Welzijn Zorg van WoonServiceGebied Spainkbos/de Sprengen ondergebracht. Wijkbewoners kunnen daar terecht voor informatie over wonen, welzijn en zorg. Het infopunt is gekoppeld aan de receptie; op werkdagen van 8.00 – 16.30 uur.

Restaurant

De Loohof heeft een eigen restaurant, waar zowel bewoners als buurtbewoners graag gebruik van maken.
Meer hierover leest u in de folder Welkom aan tafel!

Huisarts

Er is een huisartsengroep die wekelijks in De Loohof een spreekuur houdt. Deze huisartsen staan graag voor u klaar. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om bij uw huidige huisarts te blijven of zelf een nieuwe huisarts te zoeken.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor De Loohof vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. Voor actuele informatie omtrent de wachttijden, Kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact opnemen met Bureau Zorgentree.

Cliëntenraad

Uw belangen worden behartigd door de cliëntenraad van woonzorgcentrum De Loohof. Alle zaken waar bewoners bij betrokken zijn, komen op de bijeenkomsten van de cliëntenraad aan de orde. Voorzitter is de heer W. Holzhauer. De cliëntenraad is bereikbaar via receptie.loohof@atlant.nl.
Brochure Cliëntenraad

Adres

Woonzorgcentrum De Loohof
Koning Lodewijklaan 2
7314 GD Apeldoorn
Tel.: (055) 357 81 00
Fax: (055) 355 47 30
receptie.loohof@atlant.nl.

Meer informatie

Bureau Zorgentree van Atlant: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), bureauzorgentree@atlant.nl.
Brochure De Loohof downloaden

Routebeschrijving