Appartementencomplex Berkenhove

 

Royale (meerkamer)appartementen vlakbij de binnenstad van Apeldoorn. Zelfstandig wonen en – naar behoefte – zorg aan huis krijgen. Een gezellig Grand Café waar bewoners en omwonenden graag even naar binnen wippen voor een kop koffie of een maaltijd. Dat is wonen in Berkenhove.

Online rondleiding bij Berkenhove

 

Voorzieningen

Berkenhove is een appartementencomplex; een deel daarvan huurt Atlant van woningstichting Ons Huis. Het complex telt 132 appartementen. Elk appartement is een zelfstandige woonruimte, waar u naar wens zorg aan huis kunt ontvangen. Het zorgaanbod is gelijk aan dat van een ’traditioneel’ zorgcentrum.
Liever niet zelf koken? Dan kunt u maaltijden thuis laten bezorgen. Maar u kunt ook aan tafel in het Grand Café op de begane grond. Het appartementencomplex ligt aan de rand van de binnenstad van Apeldoorn: theater Orpheus, het Oranjepark en tal van winkels zijn dichtbij.
Naast het appartementencomplex beheert Atlant een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie; Kleinschalig wonen Berkenhove.

In de flat Berkenhove biedt woningbouwcoöperatie Ons Huis een kamer (met badkamer) aan die voor een vergoeding van 5,00 per nacht gebruikt kan worden door bijvoorbeeld familieleden die een nachtje willen blijven slapen. De kamer kan gereserveerd worden via de huismeester van Ons Huis. Beddengoed moet zelf verzorgd worden.

 

Activiteiten

Regelmatig worden er in het Grand Café of in andere ruimtes activiteiten georganiseerd. Bewoners uit Berkenhove en uit de buurt kunnen gebruik maken van een wisselend aanbod aan activiteiten, bijvoorbeeld yoga, bloemschikken en bingo. Op het Infoscherm van Berkenhove vindt u alle activiteiten die Atlant in Berkenhove organiseert.
Berkenhove is ook een Ontmoetingsplek voor de buurt. Op de website Ontmoet elkaar in Apeldoorn vindt u ook de activiteiten die voor (buurt)bewoners bij Berkenhove georganiseerd worden.

 

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

 

Restaurant/Grand Café

In het Grand Café kunnen zowel bewoners van Berkenhove als buurtbewoners dagelijks terecht voor een kop koffie of een maaltijd. Openingstijden: maandag tot en met zondag van 9.00 – 19.00 uur. Dineren kunt u tussen 17.00 – 19.00 uur.
folder Ontmoeten & Activiteiten downloaden

Dagverzorging De Goudenregen

In Berkenhove is ook dagverzorging De Goudenregen ondergebracht. De Goudenregen is een kleinschalige dagbesteding en onderdeel van de ontmoetingsplek Berkenhove. Deze voorziening is bedoeld voor ouderen die hulpbehoevend of vergeetachtig worden, zodat de partner thuis even de handen vrij heeft. Ook voor ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten, biedt de dagopvang uitkomst. U vindt er gezelligheid, zorg en activiteiten. Er kan worden deelgenomen aan verschillende activiteiten, zoals creatief bezig zijn, gezelschapsspellen, beweegactiviteiten, samen koffie/thee drinken en lunchen.  De dagbesteding is er voor iedereen die behoefte heeft aan sociale contacten, een gezellige omgeving en een luisterend oor. Even uit de huidige situatie, even opladen.

Maandag t/m vrijdag 9.00 – 15.30 uur | Hele dag of een dagdeel | Voor deelname is geen indicatie nodig
Voor informatie of een afspraak kunt u contact met ons opnemen via 055 369 44 30 of goudenregen@atlant.nl

Sociëteit Berkenhove

Het voornaamste doel van de Sociëteit is elkaar ontmoeten, of u nu in Berkenhove woont of in de wijk. Iedere maand is er op een donderdag een speciale activiteit voor de sociëteit.
Wilt u lid worden van de sociëteit? U kunt uw aanvraag mailen naar societeitberkenhove@atlant.nl of bellen naar 055-369 44 00. Lidmaatschap is gratis, voor de bijeenkomsten wordt een entree gevraagd, het bedrag varieert per keer.
Voor meer informatie kunt u bellen naar 055-369 44 00 of even binnenlopen in Berkenhove.

 

Infoscherm

Op het infoscherm in de entreehal bij Berkenhove vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Berkenhove. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm voor iedereen van buiten Berkenhove ook toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Berkenhove.
Klik hier voor het Infoscherm

 

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Berkenhove vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen.
Voor actuele informatie omtrent de wachttijden, Kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact opnemen met Atlant via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl

 

Cliëntenraad

De Cliëntenraad van Berkenhove houdt zich bezig met allerlei zaken die voor bewoners van belang zijn. Voorzitter is de heer B. Verkoelen . De cliëntenraad is bereikbaar via mailadres clientenraad.berkenhove@atlant.nl
folder Cliëntenraad

 

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Neem dan contact op met Atlant: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren).
Brochure Berkenhove downloaden

 

Routebeschrijving

Kleinschalig Wonen Berkenhove
Soerenseweg 25
7314 CA Apeldoorn

 

Meer informatie over Berkenhove

Neem dan contact op met Atlant: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren).
Brochure Berkenhove downloaden

 

Routebeschrijving

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row] 

 

 

Adres

Appartementencomplex Berkenhove
Koning Lodewijklaan 387b
7314 AZ Apeldoorn
Tel.: (055) 369 44 00
Fax: (055) 369 44 01
administratie.berkenhove@atlant.nl

Kleinschalig Wonen Berkenhove
Soerenseweg 25
7314 CA Apeldoorn

 

Meer informatie over Berkenhove

Neem dan contact op met Atlant: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren).
Brochure Berkenhove downloaden

 

Routebeschrijving

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]