Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Veelgestelde vragen

FAQ contact

Wil je zorg aanvragen bij Atlant?

Wil je zorg aanvragen bij Atlant? We helpen je graag.
Bel 055 506 74 56

Ben je een verwijzer?

Ben je op zoek naar de juiste ondersteuning en zorg voor je patiënt? We denken graag met je mee. Bel 055 506 74 26 

Heb je een consultatie- of adviesvraag?

Bij Atlant bieden we consultatie en advies aan zorgorganisaties met vragen over de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov, de ziekte van Huntington of met een gerontopsychiatrische zorgvraag. Heb je vragen? Ons consultatieteam staat voor je klaar. Samen komen we tot een passende oplossing. Telefonisch, online of met een bezoek: 055 506 74 26 of info@atlant.nl

Ben je zoek naar een baan in de zorg?

We gaan graag met je in gesprek! Bel onze recruiters: 055 506 74 74
Of kijk op werkenbijatlant.nl

Heb je een persvraag?

Neem dan contact op met Christian Goudappel, woordvoerder Atlant:
06 23 28 81 88 of communicatie@atlant.nl.

Veilig mailen naar Atlant (ZIVVER)

Wil je vertrouwelijke informatie veilig mailen naar Atlant? Dat kan via de ZIVVER conversatiestarter. Iedereen kan gebruikmaken van deze conversatiestarter, je hebt hiervoor dus geen account nodig.

Hoe werkt het?

Als je de conversatiestarter start, dan opent er een pagina in de ZIVVER webapp. Op deze pagina laat je je naam en e-mailadres achter. Vervolgens ontvang je een notificatiebericht in je mailbox. Op deze manier weten we zeker dat je de eigenaar van het opgegeven mailadres bent. Via de link in het notificatiebericht kun je een veilig bericht open. 

> Start veilig mailen | algemeen
> Start veilig mailen | klachtenfunctionaris

Meer informatie vind je op de website van ZIVVER.

Psychologie

Informatie over het neuropsychologisch onderzoek

Het neuropsychologisch onderzoek bestaat uit een intakegesprek en het testonderzoek.

Goed om te weten

Om een goed beeld te krijgen van jouw capaciteiten, is het belangrijk dat je je gedurende het testonderzoek goed kunt inzetten. Mocht je op de dag van het onderzoek ziek zijn of zich niet fit voelen (denk aan griep, ernstige verkoudheid, extreme vermoeidheid of hoofdpijn), dan is het beter om de afspraak te verzetten. Mocht je een (lees)bril of hoorapparaat dragen, dan is het belangrijk deze mee te nemen naar het onderzoek. Verder is er geen speciale voorbereiding nodig. Houd er rekening mee dat je na afloop vermoeid kunt zijn.

Het neuropsychologisch rapport

De uitslagen van de testen worden verwerkt in een onderzoeksverslag. Enige tijd na het onderzoek maakt de psycholoog opnieuw een afspraak met je. Bij voorkeur (en met uw toestemming) is hier je partner, een familielid of goede bekende bij aanwezig. In dit gesprek krijg je de uitslagen van het onderzoek en worden deze toegelicht. Uiteraard is er ruimte hierover van gedachten te wisselen en kunnen vragen worden gesteld.

Kwaliteitsbewaking

De psychologen bij Atlant zijn BIG-geregistreerd of werken onder supervisie van een BIG-geregistreerde collega. Het doel van de wet BIG is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en het beschermen van de cliënt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door beroepsbeoefenaren. De beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) vormt hiervoor de leidraad. Dit betekent dat de vereisten, waaraan het werk van de psycholoog dient te voldoen, door het NIP zijn vastgelegd in de Algemene Standaard Testgebruik en de Beroepscode voor psychologen. Op grond van deze beroepscode heb je onder andere recht op inzage van het psychologisch rapport voordat de psycholoog het deelt met de verwijzer. Ook mag je de rapportage aan deze verwijzer tegenhouden. Als er feitelijke onjuistheden in het rapport staan of gegevens worden vermeld die niet ter zake doen, kun je de psycholoog vragen dit te corrigeren. Zie verder www.psynip.nl.

Onderzoeksagenda

Welzijn

Atlant wil ruimte geven. Ruimte is een plek, je eigen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, dromen. Maar wat zijn hierbij nu precies de behoeften van onze cliënten en wat werkt ondersteunend in het creëren van een stimulerende, activerende of rustgevende woonleefomgeving? Als je zelf dingen beslist, blijf je actief. Blijf je in je waarde, in je kracht. Hoe je woont, werkt en je vrije tijd besteedt vul je dus zelf in. We willen de cliënten ondersteunen in het behoud of vergroten van hun welbevinden, eigen regie, autonomie en zelfredzaamheid.

Ziekte

De doelgroepen van Atlant zijn dusdanig specifiek dat met uitzondering van de PG doelgroep specifieke kenmerken en symptomen nog niet volledig in kaart zijn gebracht. Ook zien we een toename van complex gedrag bij de diverse doelgroepen. Goede diagnostiek is een belangrijke voorwaarde voor adequate zorg, behandeling en begeleiding van de cliënt. Het is onduidelijk of bestaande diagnostische instrumenten toepasbaar, bruikbaar, betrouwbaar en valide zijn bij deze specifieke doelgroepen. We zijn bovendien geïnteresseerd of bestaande kennis over zorg, behandeling en begeleiding toepasbaar is en wat de effecten hiervan zijn.

Maatschappij

We vinden het belangrijk om te participeren in onderzoeken met een maatschappelijk belang. Denk hierbij aan thema`s als: antibiotica resistentie terugdringen, verminderen van psychofarmaca en het betaalbaar houden van de zorg. Tot slot zijn we geïnteresseerd in onderzoeken naar de organisatie van zorg. Hierbij gaat het om thema`s als leren en verbeteren en leiderschap.

Doelgroep overstijgende accenten

Sociale relaties

Mensen met het syndroom van Korsakov, de ziekte van Huntington of Gerontopsychiatrische problematiek hebben vaak niet het vermogen om zelfstandig (of op een constructieve wijze) contacten te onderhouden met hun familie of kennissen. Ook kunnen relaties door een moeizaam verleden met problemen en/of (vordering van) de ziekte verstoord of verbroken zijn. Toch is het zo dat het contact tussen cliënt en naasten/familie/ mantelzorger erg belangrijk kan zijn voor het welzijn van de cliënt, maar ook voor de naasten. Ook kan er sprake zijn van een wens tot? behoud of herstel van een sociaal netwerk van ‘vroeger’; zoals oude vrienden of contacten bij vroegere hobby’s.
Meer inzicht in (ondersteunings-)behoeften van cliënten en naasten en handvatten om betrokkenheid te vergroten zijn gewenst. Met als doel het omgaan met veranderende sociale relaties/netwerk te optimaliseren.

Doelgroepparticipatie

Onder doelgroepparticipatie verstaan we alles wat de cliënt in staat stelt om invloed uit te oefenen op beslissingen – en betrokkenheid bij initiatieven – die zijn/haar leven beïnvloeden. Hiermee wordt betrokkenheid en inspraak versterkt op onderwerpen rondom het dagelijks leven, beleid en onderzoek.

Om doelgroepparticipatie betekenisvol in te richten willen we  opties tot participatie bieden die passen bij de mogelijkheden van de individuele cliënt. Ook willen we naasten betrekken bij de ontwikkeling, uitvoering en implementatie van onderzoek. Inzicht in passende manieren waarop participatie van cliënten en naasten kan worden ingezet is gewenst.

Samenwerking (in)formele zorg

Een van onze nieuwe speerpunten per september 2022 is “Informele zorg of netwerkgerichte zorg”. Aan de hand van een projectopdracht worden de mogelijkheden samen te werken met de informele zorg verkend, waarbij formele zorg en informele zorg, ieder op eigen wijze of professie kan bijdragen aan de zorgvraag en ondersteuning van de bewoner. De uitvoer van het project wordt ondersteund met onderzoek, waarbij praktijkontwikkeling, professionele ontwikkeling, organisatieontwikkeling en kennisontwikkeling parallel aan elkaar lopen.

Vervolgonderzoeken n.a.v. eerder verzamelde data (promotie)

De uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek zijn niet altijd direct implementeerbaar. Vervolgonderzoek gericht op de (lokale) praktijk is vaak nodig om uitkomsten te vertalen. Daarnaast roept onderzoek vaak nieuwe vragen op. Deze vragen willen we oppakken, zodat er doorgaande onderzoekslijnen ontstaan.

Accenten Gerontopsychiatrie (GP)

Cliëntparticipatie GP

De focus voor de komende twee jaar ligt op het (meer) actief betrekken van bewoners bij keuzes, beslissingen en initiatieven die hun leven beïnvloeden. Als eerste worden huiskamergesprekken structureel georganiseerd en gevoerd met bewoners. Inzicht in de werkwijze en opbrengst van deze huiskamergesprekken is gewenst. Aanvullend onderzoeken we hoe andere onderdelen van bewonersparticipatie geïmplementeerd kunnen worden in de praktijk.

Persoonlijkheidsproblematiek

Persoonlijkheidsstoornissen komen veel voor op GP-afdelingen (schattingen zijn 24 tot 44%). We valideren de Young Schema Questionnaire als diagnostiekinstrument en kijken welke schema’s het meest worden geactiveerd op verpleeghuisafdelingen. Daarnaast onderzoeken we of (individuele en mediatieve) schematherapie kan leiden tot minder persoonlijkheidsproblematiek en meer welbevinden voor GP-bewoners.   

Bevorderen en evalueren van welbevinden

Bij het bevorderen van het welbevinden van bewoners stellen we de behoefte en ervaring van de individuele bewoner centraal. Aangezien welbevinden een breed begrip is, willen we ons met name richten op drie subthema’s:

LWIG: we onderzoeken hoe we de Laurens Well-Being Inventory for Gerontopsychiatry (LWIG) kunnen inzetten voor het verbeteren van het individueel welbevinden als het welbevinden op groepsniveau m.b.v. de leefmilieus.

Slapen: we doen onderzoek naar slaaphygiëne en implementeren de resultaten door het vier-voorwaardenmodel onder de aandacht te brengen;

Sociale relaties: we zoeken naar handvatten of ondersteuningsbehoeften om sociale relaties te behouden of te herstellen.

Herstelondersteunende interventies

Herstelondersteunende zorg gaat niet over genezen maar over ondersteunen. Hierbij wordt een gedeelte van de verantwoordelijkheid teruggelegd bij de bewoner, terwijl de behandelaren en zorg hem of haar begeleiden. Door interventies toe te passen die gericht zijn op herstel en meer aansluiten bij de mogelijkheden en wensen van de bewoners, verwachten we dat het welbevinden van de GP-bewoners zal toenemen. Een voorbeeld hiervan is een onderzoek naar Advance Care Planning (ACP) bij de GP-bewoners, waarbij gekeken wordt hoe toekomstige doelen, voorkeuren en behandelingen in samenspraak met de bewoner het beste worden opgesteld, vastgelegd en besproken. Een doel hiervan is om (o.a.) de zorg rondom het levenseinde meer af te stemmen op de wensen van de individuele bewoner.

Accenten Psychogeriatrische verpleeghuiszorg

Psychiatrische comorbiditeit en persoonlijkheidsstoornissen

Een deel van de verpleeghuisbewoners met dementie heeft een psychiatrische voorgeschiedenis en/of  vertoont probleemgedrag wat lijkt voort te komen uit een persoonlijkheidsstoornis. Na opname in het verpleeghuis wordt vaak niet uitgezocht of een persoonlijkheidsstoornis al voor de ziekte aanwezig was en de invloed ervan op het huidige gedrag van de bewoner. Binnen dit accent richten we ons op het kaart brengen van de prevalentie van psychiatrische problemen en persoonlijkheidsstoornissen. Ook willen we onderzoeken in hoeverre er sprake is van een persoonlijkheidsverandering door dementie.

Met meer inzicht in bovenstaande factoren kan er betere zorg en behandeling voor deze bewoners worden gerealiseerd.

Familieparticipatie

Onder familieparticipatie verstaan we zorg en ondersteuning die naasten verlenen en die voortkomt uit onderlinge relaties. Hiermee wordt betrokkenheid en inspraak versterkt op onderwerpen rondom het dagelijks leven, de zorg en het welzijn van de verpleeghuisbewoner met dementie. Om familieparticipatie betekenisvol in te richten verkennen we de behoeftes van naasten en zorgmedewerkers en verkennen we welke manieren hier goed bij aansluiten om dit te optimaliseren. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke rol de casemanager, die in de thuissituatie reeds samenwerkingsafspraken heeft gemaakt met naasten, hierin zou kunnen spelen.

Implementatie levensgeschiedenis, culturele aspecten en groepsdynamiek

Meer dan 80% van de verpleeghuisbewoners met dementie vertoont probleemgedrag. Bij de analyse van dit probleemgedrag worden de levensgeschiedenis van bewoner, culturele/spirituele aspecten en de interactie met zijn/haar medebewoners soms nog onvoldoende meegenomen. Verder onderzoek richten we op het verkennen van manieren om deze elementen effectief op te nemen in de analyse van probleemgedrag. Hierdoor kan het probleemgedrag van de bewoner zorgvuldiger en breder worden geanalyseerd, wat kan bijdragen aan betere interventies op het gedrag, betere zorg en kwaliteit van leven van de bewoner. 

Roepgedrag

Verpleeghuisbewoners met dementie vertonen soms roepgedrag. Vanuit eerdere onderzoeken is bekend dat er nagenoeg geen bewezen effectieve interventies zijn die het gedrag kunnen verminderen. Roepgedrag heeft een grote impact op de kwaliteit van leven van de bewoners zelf en diens medebewoners. Daarnaast voelen naasten, zorgmedewerkers en behandelaren zich vaak machteloos en handelingsverlegen. We willen verkennen wat de impact van roepgedrag is op bewoner zelf en de betrokkenen en op welke manieren we effectief met roepgedrag om kunnen gaan in de behandeling en benadering.  

Accenten Korsakov

Cognitie en gedrag

De komende jaren vervolgen we het onderzoek naar executieve functiestoornissen en de relatie van deze stoornissen met probleemgedrag bij mensen met het syndroom van Korsakov. Hierbij wordt tevens onderzocht wat de relatie is tussen executieve functiestoornissen en apathie. Daarnaast onderzoeken we hoe we bewustzijnsproblemen (awareness) bij mensen met het syndroom van Korsakov kunnen herkennen en aanpakken. Met meer inzicht in de aard van de executieve functiestoornissen en bewustzijnsproblemen en de invloed daarvan op mensen met het syndroom van Korsakov en op hun omgeving kunnen we de zorg nog beter laten aansluiten bij de specifieke behoeften van deze groep mensen.

Begeleidingsstijlen

Aan het eerdere onderzoek van Specialist Ouderengeneeskunde Ineke Gerridzen naar opvattingen van zorgmedewerkers over goede zorg bij mensen met het syndroom van Korsakov geven we een vervolg. Hierbij verschuift de focus naar de verschillende manieren waarop zorgmedewerkers goede zorg kunnen verlenen, dit noemen we begeleidingsstijlen. Meer inzicht in de begeleidingsstijlen en de behoeften en ervaringen die zorgmedewerkers hebben in het verkrijgen van inzicht in hun eigen begeleidingsstijl leidt mogelijk tot meer kennis en bewustwording van de eigen opvatting over goede zorg en de eigen begeleidingsstijl.

Autonomie en zelfredzaamheid

Om kwaliteit van leven en een gevoel van eigenwaarde te ervaren is het belangrijk om zelfredzaam te zijn en controle te hebben over het eigen leven. Mensen met het syndroom van Korsakov hebben vanwege ernstige cognitieve stoornissen, gedragsproblemen en comorbiditeit echter vaak hulp nodig bij het invullen en het uitvoeren van alledaagse taken. Door een gebrek aan ziekte-inzicht is het maken van een weloverwogen keuze bovendien vaak niet meer goed mogelijk waardoor spanning ontstaat tussen de behoefte aan autonomie en noodzakelijke zorg. De komende jaren richten we ons op dit onderwerp om beter af te kunnen stemmen op de behoeften en mogelijkheden van mensen met het syndroom van Korsakov.

Somatisch functioneren

Chronisch alcoholgebruik, dat vaak gepaard gaat met persisterend roken, kan een verscheidenheid aan fysieke gevolgen hebben, waaronder neurologische, cardiovasculaire en gastro-intestinale gevolgen. Ook maligniteiten en COPD komen vaak voor. Onderzoek naar de beste diagnostiek en behandeling van somatische aandoeningen bij mensen met het syndroom van Korsakov draagt ​​bij aan de kwaliteit van leven. Binnen dit onderwerp starten we met het ontwikkelen van een handreiking ergotherapie bij mensen met het syndroom van Korsakov.

Accenten Huntington

Kinderen in een Huntington gezin

Het eerdere onderzoek van Cindy Kruijthof (casemanager bij Huntington) naar de impact van het opgroeien in een Huntington gezin geven we een vervolg. In dat vervolgonderzoek willen we meer inzicht krijgen in de behoeften van kinderen van cliënten binnen de ketenzorg Huntington. Ook zetten we ons in  om mogelijk steunfiguren beter te kunnen identificeren. Daarnaast willen we dit accent uitbreiden met een onderzoek naar (jonge) kinderen die hun ouder bezoeken in het verpleeghuis. Waar lopen zij tegen aan, wat zijn hun behoeften en hoe kan daarmee door medewerkers worden omgegaan. Op deze manier willen we zorg voor zowel cliënten als hun naasten verder verbeteren.

Zorg en behandeling

Bij het verbeteren van zorg en behandeling voor bewoners van het verpleeghuis wordt de komende twee jaar voortgebouwd op bestaande onderzoeken en projecten, zoals het onderzoek naar het inzetten van de PDL-methodiek gericht op zorgsituaties van het dagelijks leven en het project veilig eten en drinken. Ook willen we binnen dit accent aandacht besteden aan multidisciplinair samenwerken in de specifieke context van de ziekte en goede zorg en behandeling in de palliatieve fase. We oriënteren ons op de mogelijkheden voor onderzoek op dit onderwerp.  

Morele vraagstukken

De morele dimensie van (verpleeghuis)zorg blijft vaak onderbelicht in onderzoek. Aandacht gaat dan uit naar de instrumentele en technische aspecten van zorg verlenen. Handelen vanuit normen en waarden maakt echter belangrijk onderdeel uit van zorgpraktijken. Dit accent omvat zowel het denken over wat goede zorg voor mensen met de ziekte van Huntington inhoudt als het omgaan met en voorkomen van morele stress bij medewerkers en naasten van bewoners.

Cognitie en gedrag

Binnen dit accent onderzoeken we hoe we bewustzijnsproblemen (awareness) bij mensen met de ziekte van Huntington kunnen herkennen en aanpakken. Met meer inzicht in de invloed hiervan op mensen met de ziekte van Huntington en op hun omgeving kunnen we de zorg nog beter laten aansluiten bij de specifieke behoeften van deze groep mensen.

Daarnaast willen we middels onderzoek beter begrijpen bij welke patiënten het voorschrijven van psychofarmaca, effectief zijn voor specifieke ziekte-gerelateerde gedragssymptomen, zoals prikkelbaarheid en agitatie. Hiermee worden cliënten beter behandeld en familie beter begeleid.

Zorgaanbod Heemhof

Verpleeghuiszorg

Bij Heemhof vinden mensen met dementie of de ziekte van Huntington een warm thuis en passende zorg.

Je krijgt er 24/7 intensieve verpleeghuiszorg én warme, persoonlijke aandacht van de beste specialisten.

Dagbehandeling dementie

Heb je last van geheugenproblemen? Met deze dagbehandeling maken we het mogelijk dat je zo lang mogelijk kunt blijven wonen. Dat doen we met uiteenlopende activiteiten die zorgen voor een zinvolle, gestructureerde dag. 

Dagbehandeling Huntington

Deze behandeling is speciaal bedoeld voor mensen met de ziekte van Huntington die nog thuis wonen. Hier hebben we speciale aandacht voor je persoonlijke wensen. We werken aan meer zelfvertrouwen en zelfredzaamheid én je ontvangt extra begeleiding in het ziekteproces.

Klik hier voor meer informatie.

Breingroep

In de Breingroep praat je samen met anderen over wat je bezighoudt, onder leiding van een professionele gespreksleider. Over hoe het is om ouder te worden, vaardigheden te verliezen en afhankelijker te worden bijvoorbeeld. Door deze ervaringen met elkaar te delen, kunnen we elkaar beter helpen.

KOPgroep

Deze behandelgroep is er speciaal voor mensen met beginnende of lichtgevorderde dementie. In wekelijkse bijeenkomsten praten deelnemers over wat dementie voor hen betekent en wat de gevolgen ervan zijn voor het dagelijks leven. Omdat het helpt deze verhalen te delen met lotgenoten, die hetzelfde meemaken. 

Klik hier voor meer informatie.

Behandeling en begeleiding

Er staat een brede groep behandelaars en begeleiders klaar om de bewoners in onze locaties te ondersteunen. Een deel van de behandelaars kan ook mensen die zelfstandig thuis wonen ondersteunen of hun huisarts helpen met hun expertise. Dit geldt voor: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, specialisme ouderengeneeskunde.

Onze behandelaars werken met onze zorgprofessionals samen in een team dat aansluit bij jouw hulpvraag. Wanneer extra expertise nodig is, vragen zij elkaar onderling om advies. Wanneer het nodig is, stellen we nieuwe behandelaars aan je voor. Zo bieden we je passende begeleiding en behandeling.

Zorgaanbod De Loohof

Verpleeghuiszorg

We hebben twee etages met appartementen voor mensen met een somatische zorgvraag en twee etages met appartementen speciaal voor verpleeghuiszorg.  Zo kun je gewoon in De Loohof blijven wonen als je intensieve zorg nodig hebt. 

Somatische zorg

We zijn gespecialiseerd in diverse somatische ziektebeelden. Samen kijken we goed naar wat je nodig hebt om zoveel mogelijk eigen regie te houden. Dat kan variëren van begeleiding tot intensieve verzorging en verpleging. En van wooncomfort tot een zinvolle dagbesteding.   

Behandeling en begeleiding

Er staat een brede groep behandelaars en begeleiders klaar om de bewoners in onze locaties te ondersteunen. Een deel van de behandelaars kan ook mensen die zelfstandig thuis wonen ondersteunen of hun huisarts helpen met hun expertise. Dit geldt voor: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, specialisme ouderengeneeskunde.

Onze behandelaars werken met onze zorgprofessionals samen in een team dat aansluit bij jouw hulpvraag. Wanneer extra expertise nodig is, vragen zij elkaar onderling om advies. Wanneer het nodig is, stellen we nieuwe behandelaars aan je voor. Zo bieden we je passende begeleiding en behandeling.

Zorgaanbod Markenhof

Verpleeghuiszorg

Markenhof biedt passende verpleeghuiszorg aan mensen met het syndroom van Korsakov. 

Je ontvangt hier intensieve 24-uurs verpleeghuiszorg, én warme, persoonlijke aandacht van de beste specialisten.

Behandeling en begeleiding

Er staat een brede groep behandelaars en begeleiders klaar om de bewoners in onze locaties te ondersteunen. Een deel van de behandelaars kan ook mensen die zelfstandig thuis wonen ondersteunen of hun huisarts helpen met hun expertise. Dit geldt voor: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, specialisme ouderengeneeskunde.

Onze behandelaars werken met onze zorgprofessionals samen in een team dat aansluit bij jouw hulpvraag. Wanneer extra expertise nodig is, vragen zij elkaar onderling om advies. Wanneer het nodig is, stellen we nieuwe behandelaars aan je voor. Zo bieden we je passende begeleiding en behandeling.

Zorgaanbod Sprengenhof

Somatische zorg

We zijn gespecialiseerd in diverse somatische ziektebeelden. Samen kijken we goed naar wat je nodig hebt om zoveel mogelijk eigen regie te houden. 
Op de begane grond van Sprengenhof wonen mensen met een somatische zorgvraag (zonder behandeling). 
Als je na verloop van tijd intensievere verzorging nodig hebt, kun je meestal bij Sprengenhof blijven wonen. Je hoeft dan dus niet te verhuizen naar een andere plek. 

Op de 1e en 2e etage wonen mensen met dementie. Zij ontvangen intensieve verpleeghuiszorg. 
Langzaamaan zal Sprengenhof volledig overgaan naar verpleeghuiszorg voor mensen met dementie. 
Wilt u hier meer actuele info over? Medewerkers van Zorgentree vertellen het u graag. Neem gerust contact met ze op.
Via 055 506 74 56 of info@atlant.nl 

Verpleeghuiszorg

In Sprengenhof wordt verpleeghuiszorg geboden aan mensen met dementie (VV05 >)

Je ontvangt hier intensieve 24-uurs verpleeghuiszorg, én warme, persoonlijke aandacht van de beste specialisten.

Dagbehandeling dementie

Heb je last van geheugenproblemen? Met deze dagbehandeling maken we het mogelijk dat je langer thuis kunt blijven wonen. Dat doen we met uiteenlopende activiteiten waarmee we het geheugen trainen. En waarmee we zorgen voor een zinvolle, gestructureerde dag. 

Behandeling en begeleiding

Er staat een brede groep behandelaars en begeleiders klaar om de bewoners in onze locaties te ondersteunen. 
Onze behandelaars werken met onze zorgprofessionals samen in een team dat aansluit bij jouw hulpvraag. Wanneer extra expertise nodig is, vragen zij elkaar onderling om advies. Wanneer het nodig is, stellen we nieuwe behandelaars aan je voor. Zo bieden we je passende begeleiding en behandeling.

Zorgaanbod Berghorst

Buurthuiskamer Jasmijn

Buurthuiskamer Jasmijn is er speciaal voor mensen van buiten de locatie die overdag wat extra steun en begeleiding kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld om de dag zinvol in te vullen of sociale contacten op te bouwen. Daar helpen we bij met diverse activiteiten, die we afstemmen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. 

Zorgaanbod Koningin Wilhelmina

Verpleeghuiszorg

Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich appartementen voor mensen met beginnende/lichtere vormen van dementie. Je woont er in een eigen appartement met verpleeghuiszorg. In de gezellige huiskamers geven we op een fijne manier structuur aan de dag. 

Somatische zorg

We zijn gespecialiseerd in diverse somatische ziektebeelden. Samen kijken we goed naar wat je nodig hebt om zoveel mogelijk eigen regie te houden. Dat kan variëren van begeleiding tot intensieve verzorging en verpleging. En van wooncomfort tot een zinvolle dagbesteding. De appartementen voor mensen met een somatische zorgvraag bevinden zich op de 1e etage.  

Behandeling en begeleiding

Er staat een brede groep behandelaars en begeleiders klaar om de bewoners in onze locaties te ondersteunen. Een deel van de behandelaars kan ook mensen die zelfstandig thuis wonen ondersteunen of hun huisarts helpen met hun expertise. Dit geldt voor: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, specialisme ouderengeneeskunde.

Onze behandelaars werken met onze zorgprofessionals samen in een team dat aansluit bij jouw hulpvraag. Wanneer extra expertise nodig is, vragen zij elkaar onderling om advies. Wanneer het nodig is, stellen we nieuwe behandelaars aan je voor. Zo bieden we je passende begeleiding en behandeling.

Zorgaanbod Berkenhove

Somatische zorg

We zijn gespecialiseerd in diverse somatische ziektebeelden. Samen kijken we goed naar wat je nodig hebt om zoveel mogelijk eigen regie te houden. Dat kan variëren van begeleiding tot intensieve verzorging en verpleging. En van wooncomfort tot een zinvolle dagbesteding.   

Verpleeghuiszorg

Verbonden aan het appartementencomplex Berkenhove bevindt zich de gesloten verpleegafdeling Kleinschalig Wonen voor mensen met dementie. Atlant biedt hier intensieve 24-uurs verpleeghuisverzorging. 

In het appartementencomplex (de flat) zijn ook een aantal appartementen speciaal voor mensen met beginnende/lichtere vormen van dementie. Je woont er zelfstandig in een eigen appartement, met verpleeghuiszorg.

Dagbesteding De Goudenregen

Deze dagbesteding is speciaal bedoeld voor ouderen die wat hulpbehoevend of vergeetachtig worden. Zo heeft de partner thuis even de handen vrij. Maar het is ook een uitkomst voor iedereen die behoefte heeft aan wat meer sociaal contact. Want je kunt hier deelnemen aan allerlei leuke groepsactiviteiten. Maak hiervoor een afspraak via 055 369 44 30 of goudenregen@atlant.nl. We zijn elke werkdag geopend van 9.00 tot 15.30 uur.

Groepsverzorging De Regenboog

Groepsverzorging de Regenboog biedt 7 dagen in de week van 8.30 tot 17.00 uur groepsverzorging. Gezamenlijk wordt de dag doorgebracht met activiteiten en alledaagse dingen en er wordt samen gegeten. Groepsverzorging de Regenboog is voor mensen met geheugenproblematiek die extra structuur, begeleiding en ondersteuning in de dag nodig hebben. Dit is voor bewoners van Berkenhove met een zorgprofiel (indicatie) VV04 of hoger. Omdat voor deze bewoners de maaltijden in de groep worden genuttigd wordt hier geen vergoeding voor broodmaaltijden, koffie en thee betaald.

Berkenhove Sociëteit

Met onze eigen sociëteit maken we er altijd een gezellig samenzijn van met bewoners én buurtbewoners in de wijk. Bijvoorbeeld tijdens het themadiner, dat we zes keer per jaar organiseren. Lid worden? Bel of mail ons via 055 369 44 30 of societeitberkenhove@atlant.nl.  

Behandeling en begeleiding

Er staat een brede groep behandelaars en begeleiders klaar om de bewoners in onze locaties te ondersteunen. Een deel van de behandelaars kan ook mensen die zelfstandig thuis wonen ondersteunen of hun huisarts helpen met hun expertise. Dit geldt voor: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, specialisme ouderengeneeskunde.

Onze behandelaars werken met onze zorgprofessionals samen in een team dat aansluit bij jouw hulpvraag. Wanneer extra expertise nodig is, vragen zij elkaar onderling om advies. Wanneer het nodig is, stellen we nieuwe behandelaars aan je voor. Zo bieden we je passende begeleiding en behandeling.

Zorgaanbod Het Immendaal

Verpleeghuiszorg

Bij Coolsingel (Het Immendaal) vinden mensen met dementie een warm thuis en passende zorg.

Je ontvangt hier intensieve 24-uurs verpleeghuiszorg, én warme, persoonlijke aandacht van de beste specialisten.

Behandeling en begeleiding

Er staat een brede groep behandelaars en begeleiders klaar om de bewoners in onze locaties te ondersteunen. Een deel van de behandelaars kan ook mensen die zelfstandig thuis wonen ondersteunen of hun huisarts helpen met hun expertise. Dit geldt voor: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, specialisme ouderengeneeskunde.

Onze behandelaars werken met onze zorgprofessionals samen in een team dat aansluit bij jouw hulpvraag. Wanneer extra expertise nodig is, vragen zij elkaar onderling om advies. Wanneer het nodig is, stellen we nieuwe behandelaars aan je voor. Zo bieden we je passende begeleiding en behandeling.

Zorgaanbod Marken Haven

Verpleeghuiszorg

Marken Haven biedt passende verpleeghuiszorg aan mensen met gerontopsychiatrische problemen of het syndroom van Korsakov. 

Je ontvangt hier intensieve 24-uurs verpleeghuiszorg, én warme, persoonlijke aandacht van de beste specialisten.

Behandeling en begeleiding

Er staat een brede groep behandelaars en begeleiders klaar om de bewoners in onze locaties te ondersteunen. Een deel van de behandelaars kan ook mensen die zelfstandig thuis wonen ondersteunen of hun huisarts helpen met hun expertise. Dit geldt voor: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, specialisme ouderengeneeskunde.

Onze behandelaars werken met onze zorgprofessionals samen in een team dat aansluit bij jouw hulpvraag. Wanneer extra expertise nodig is, vragen zij elkaar onderling om advies. Wanneer het nodig is, stellen we nieuwe behandelaars aan je voor. Zo bieden we je passende begeleiding en behandeling.

Overige vragen

Heb je een idee of klacht?

Uiteraard hopen we iedereen tevreden is zijn met de zorg- en dienstverlening van Atlant. Heb je toch een verbeter tip of klacht? Dan horen we dat graag. Daar kunnen we immers van leren.

Idee of klacht