In de regio Apeldoorn werken Zorggroep Apeldoorn, Atlant, KleinGeluk, het Gelre Ziekenhuis, Vérian, HOOG en de veiligheidsregio nauw samen. Zij hebben met elkaar plaatsen gecreëerd waar mensen, die positief zijn getest op het coronavirus, kunnen worden verzorgd en verpleegd, zogenaamde cohortlocaties. Vanaf vrijdag 24 april zijn cliënten van de VVT-instelling KleinGeluk tijdelijk verhuisd naar zorghotel, tevens cohortlocatie, Juliana. Daarmee wordt het zorghotel nu daadwerkelijk in gebruik genomen.


Gerichte zorg

Zorghotel Juliana, een pand van KleinGeluk, is in opdracht van de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland (VNOG) gerealiseerd onder (medische en bestuurlijke) verantwoordelijkheid van Atlant, in samenwerking met KleinGeluk. Deze locatie biedt in totaal plaats aan 76 mensen. Deze plaatsen zijn bestemd voor mensen die het coronavirus hebben naast een psychogeriatrische achtergrond, zoals dementie, zorg nodig hebben voor lichte somatische klachten en voor patiënten die huisartsenzorg ontvangen. Er is hiermee een plek gerealiseerd waar gericht op covid-19 kan worden verzorgd en verpleegd. Het personeel dat wordt ingezet, is afkomstig van Atlant en KleinGeluk en er worden ook medewerkers beschikbaar gesteld vanuit de Veiligheidsregio. Het zorghotel zal gefaseerd in gebruik worden genomen, waarbij de eerste vijf cliënten vrijdag hun intrek nemen.

“Het is erg waardevol dat wij als zorgorganisatie zo samenwerken. In deze ingewikkelde tijd is het extra belangrijk dat wij de handen ineen slaan. Dat doen we ook voor de inzet van medewerkers op deze locatie. We hebben allemaal in onze eigen organisatie te maken met ziekteverzuim, maar we komen een heel eind door samen te werken met andere zorgorganisaties’’, aldus Thijs Houtappels, bestuurder Atlant.

Zodra Juliana niet meer als zorghotel in gebruik zal zijn, afhankelijk van het verloop van de coronacrisis, zal het gebouw worden ingezet waar deze oorspronkelijk door KleinGeluk voor is gebouwd, voor haar cliënten met dementie. “Natuurlijk zouden we het pand graag willen inzetten waar het voor is bedoeld. De ingebruikname hiervan is tijdelijk uitgesteld door de coronacrisis en we moeten nog even geduld hebben. Het is toch fijn dat we nu in goede samenwerking zo kunnen blijven bijdragen aan de acute corona zorg voor mensen in Apeldoorn”, aldus Bert Blaauw, bestuurder van KleinGeluk.

De Stentor schreef hierover een artikel. Lees het artikel hier.

Delen: