Donderdag 14 maart was het een geslaagde Zorgbanenmarkt Apeldoorn. Ruim 700 mensen lieten zich in Omnisport in Apeldoorn informeren over werken in de zorg. In de Atlant-stand hebben collega’s non stop geïnteresseerden gesproken. Rijen mensen stonden er voor de stand en we kregen regelmatig te horen dat men zag dat Atlant zich onderscheidt ten opzichte van de andere organisaties door de verschillende soorten zorg die we bieden. Ook hoorden we: we krijgen van jullie een blij gevoel. Hoe mooi is dat!

Wethouder Jeroen Joon gaf het startschot van de arbeidsmarkt. “De zorg verandert. Er is andere zorg nodig en technologische ontwikkelingen maken dat er anders gewerkt moet worden. Maar de vraag naar zorg blijft groeien, terwijl het aantal FTE’s in de zorg afneemt. Een zorgwekkende ontwikkeling. Ik omarm initiatieven als deze zorgbanenmarkt, waarin overheid, onderwijs en organisaties samen in actie komen om een tekort aan personeel tegen te gaan.”

NPO Radio 5 was ook bij de banenmarkt aanwezig en interviewde collega Jolanda Kouthoofd (P&O) over het geven en krijgen van ruimte bij Atlant.

We kijken enorm tevreden terug op deze dag en hopen dat veel mensen de zorg én Atlant ontdekt hebben.

Kon u er niet bij zijn, maar bent u wel op zoek naar een baan of vrijwilligerswerk in de zorg? Check dan de vacatures hier op onze website!

foto: Stedendriehoek

Delen: