Bibliotheek Atlant

In de bibliotheek van Atlant kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee een boek lezen of luisteren, maar ook bladeren in de krant of een tijdschrift. Er is ook een mooi buitenterras, zodat men ook heerlijk kan genieten van het buiten zijn in een rustige omgeving. De bibliotheek van Atlant is voor iedereen toegankelijk.

In de bibliotheek vindt u onder andere:
• Boeken
• Tijdschriften
• Groot letterboeken
• Luisterboeken

Bovenstaande zijn allen te leen en kunt u mee naar huis nemen. Er wordt een termijn van uitleen met u afgesproken. 

 

 

 

 

Daarnaast staat er in de bibliotheek een belevenistafel waarbij men op interactieve wijze met anderen (of alleen) bezig kan zijn door bijvoorbeeld een spelletje te spelen, een puzzel te leggen of geluidsstukken kunt luisteren. De bibliotheek is klein maar fijn en heeft een huiselijke sfeer. Zo kun je bij de open haard zitten met een boek of tijdschrift en straks in het voorjaar lekker genieten op het terras met een kopje koffie of thee, in een prachtige bosrijke omgeving.

Praktische informatie

Op onderstaande dagen en tijden bent u van harte welkom een bezoek te brengen aan de bibliotheek:
Maandag     13.30 uur tot 16.00 uur
Dinsdag         9.30 uur tot 16.00 uur
Woensdag     9.30 uur tot 16.00 uur
Donderdag    9.30 uur tot 16.00 uur

Adres:            Het Immendaal, Loenenseweg 50, 7361 Beekbergen

Vragen?

Neem gerust contact met ons op via: bibliotheek@atlant.nl

Terug in de tijd

Immendaal heeft een fascinerende geschiedenis. In 1909 werd op initiatief van voorname Rotterdamse burgers het ‘Sanatorium Immendaal’ gebouwd. Dit sanatorium was vooral bedoeld voor Rotterdamse tuberculosepatiënten. Voor een paar guldens per maand werden zij in het Immendaal verpleegd.

In de jaren 60 veranderde de naam en de functie van Immendaal: het sanatorium ging verder als Geriatrische Inrichting Beekbergen. Omdat de gemeente Rotterdam vooral oude zeelieden met drankproblemen of Korsakov naar Beekbergen stuurde, ontstond hier de specialisatie Korsakov.

In 1982 werd de Geriatrische Inrichting Beekbergen een verpleeghuis en veranderde de naam in het Immendaal. In 2000 werd Atlant Zorggroep opgericht en in 2001 sloot het Immendaal bij Atlant aan. Negen jaar later verhuisden de bewoners van het Immendaal naar het nieuwe Marken Haven, waarna het gebouw zijn deuren sloot in 2015. In 2017 kwam de locatie eindelijk weer tot leven en verhuisden de bewoners van afdeling Coolsingel naar het Immendaal. Januari 2019 is opnieuw een historisch moment in de lange geschiedenis van het Immendaal: de komst van de splinternieuwe bibliotheek gaat namelijk nog meer nieuw leven blazen in het mooie oude pand.

Meer weten over de geschiedenis? Bekijk het in de video!