Welzijn

Wij geven levendigheid

Activiteiten die uw leven kleur geven; dat is welzijn. Bij Atlant vinden wij welzijn belangrijk.
We geven mogelijkheden en spelen in op behoeftes van mensen. Wij geven keuzes. U beslist uiteraard zelf waar u aan deelneemt, waar u uw vrije tijd aan besteed.

Thuis of in één van onze Atlanthuizen uw eigen ‘dingen’ blijven doen. Daar waar mogelijk kunt u gebruik blijven maken van uw sportvereniging of hobbyclub, of u sluit aan bij activiteiten in één van onze huizen. Alleen, met familieleden of buurtbewoners. Er vinden op de locaties en afdelingen welzijnsactiviteiten plaats die passen bij de vraag van de mensen. Met u wordt in gesprek gegaan wat bij u past.

U kunt zich opgeven voor een uitstapje of een rondrit in de omgeving. Er zijn allerlei cursussen, bijvoorbeeld om u wegwijs te maken op de computer. Maar ook muziek, creatieve activiteiten en spelletjes doen maken deel uit van het aanbod. De activiteiten vinden plaats in de centrale ruimtes van de locaties. Tevens is er op de afdelingen een welzijnsaanbod. Een deel van deze activiteiten wordt bekostigd uit het zorgbudget, een deel wordt gerealiseerd met hulp van de Stichting Vrienden van Atlant. Voor sommige activiteiten kan een eigen bijdrage gevraagd worden.

U kunt ook zelf met ideeën voor nieuwe activiteiten bij onze activiteitenbegeleiders langskomen. U zelf, uw naaste, uw verzorger, of gewoon iemand die graag helpt, wij nodigen graag iedereen uit ons te helpen met de diversiteit aan activiteiten en uitstapjes. Wij organiseren graag iets extra’s en helpen u samen met onze vele vrijwilligers graag bij de organisatie en begeleiding.

Ontmoetingsplek

Veel Atlantlocaties zijn ook een Ontmoetingsplek voor de buurt. Houdt u van biljarten, bridgen, bloemschikken, gymmen, gezellige spelmiddagen, breien of een ander leren breien? Zou u graag eens wat meer willen weten over de iPad, Engels willen leren of gewoon een kop koffie komen drinken en even bijpraten? Kom dan langs en doe mee!

De activiteiten die Atlant voor (buurt)bewoners in samenwerking met Stimenz op de Ontmoetingsplekken organiseert vindt u op de website Ontmoet elkaar in Apeldoorn. Op de Infoschermen van de woonzorglocaties vindt u de activiteiten die Atlant voor (buurt)bewoners organiseert.

Veel ontmoetingsplekken zijn ook het informatiepunt voor het WoonServiceGebied waarin de locatie valt. Hier kunnen zelfstandig wonende senioren uit de buurt/wijk
terecht met vragen over wonen, welzijn, zorg of vervoer? Loop gerust eens binnen bij een infopunt. Voor het aanvragen van een OV-chipkaart of een boodschappendienst bijvoorbeeld. Maar ook als u ondersteuning zoekt bij het invullen van formulieren. Een vrijwilliger van het infopunt helpt u verder.

Welkom aan tafel

In de gezellige restaurants van Atlant serveren wij elke dag warme lunches en diners. Wij koken met veel verse producten. Heerlijk, gezond en gevarieerd. Voor een restaurantbezoek hoeft u niet bij Atlant te wonen. Ook uw bezoek kan gezellig een hapje blijven mee-eten en ook veel mensen uit de buurt komen eten. U kunt kiezen uit verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Geef gerust uw dieetwensen door: onze koks weten er raad mee.

Ongeveer één keer in de maand houden de woonzorgcentra een groot wijkbuffet. Een bijzonder diner, waarvoor we ook iedereen in de buurt uitnodigen. Het heeft vaak een thema met een feestelijk tintje en is meestal drukbezocht. Op Ontmoet elkaar in Apeldoorn worden bij de betreffende locaties de wijkbuffetten aangekondigd.

In Apeldoorn is er altijd wel een restaurant van Atlant bij u in de buurt. Op de locatiepagina’s vindt u de openingstijden van de restaurants en op de infoschermen kunt u lezen wat er op het menu staat. Prijzen vindt u in het restaurant zelf.

Eten en drinken, Puur genieten
In onze film Eten en Drinken, Puur genieten, vertellen we over het belang van eten en drinken en hoe we bij Atlant verschillende vormen inzetten om mensen zoveel mogelijk puur te laten genieten van eten. Dat doen we met onze Koks on Tour, waarin onze kok en hoofd voeding langs de locaties gaan met steeds weer een ander thema, zoals vergeten groente, vis of amuses. Maar ook door onze medewerkers te trainen in het malen van voedsel, zodat mensen met slikproblemen ook alle smaken kunnen blijven ervaren.
Bekijk hier de film

folder Aan tafel!

Voorzieningen

Elke week naar de kapper, zelf uw boodschappen doen of een boek lenen bij de bibliotheek: dat kan bij Atlant allemaal ‘in eigen huis’. Onze locaties beschikken over deze voorzieningen. Liever elders naar de kapper of de winkel? Dat kan met behulp van uw eigen netwerk of vrijwilligers. Zij kunnen u helpen bij van alles en nog wat: een bezoekje buiten, een wandeling, het maken van een afspraak bij de opticien of zelfs het invullen van de belastingaangifte op het infopunt.

Vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met de betreffende locatie.