Woonzorgcentrum Berghorst

Wonen in het groen, dichtbij voorzieningen, middenin een gezellige woonwijk. Dat kan in Woonzorgcentrum Berghorst, gelegen in de Apeldoornse wijk De Maten. Berghorst telt 68 ruime eenpersoonskamers, een tweepersoonskamer en drie kamers voor tijdelijke opname.

De Maten is een groene woonwijk met diverse winkelcentra. Op loopafstand liggen Winkelcentrum Gildenhove en een bushalte. Wie houdt van de reuring van spelende kinderen en de rust van een groene omgeving, woont hier met veel plezier.

Online rondleiding bij Berghorst

Voorzieningen

Kamers met eigen badkamer, toilet, keuken, aansluiting voor tv en alarmering.
Ook vindt u er een kapsalon, een winkeltje en een pedicure en er is gelegenheid voor een wellness en/of massage behandeling.

Restaurant

Berghorst heeft een eigen restaurant, waar zowel bewoners als buurtbewoners graag komen.
Ontbijten kan dagelijks van 8.30 uur tot 9.30 uur, de warme maaltijd wordt tussen 12.00 uur en 13.30 uur geserveerd.  De rest van de dag is het restaurant geopend als ontmoetingsplek voor (buurt)bewoners en iedereen die het leuk vindt deel te nemen aan een activiteiten of gewoon gezellig voor een kopje koffie. In de ochtend kan dat vanaf 10.00 uur en in de middag vanaf 14.00 uur. Op maandag- en woensdagavond is het restaurant vanaf 19.00 ook nog open voor een gezellig kopje koffie. Op vrijdagmiddag is vanaf 15.30 uur is er een borreluurtje. Eenmaal per maand is er een wijkbuffet. Dit is op een woensdag van 17.00 – 19.00 uur.
Folder Ontmoeten & Activiteiten downloaden

Activiteiten

Iedere maandagochtend is het tijd voor gymnastiek; op maandag en vrijdag is er internetcafé. Ook staan er bingo- of muziekavonden, bloemschikmiddagen, sjoelcompetities en diverse andere activiteiten op het programma. Op het Infoscherm van Berghorst vindt u alle activiteiten die Atlant in Berghorst organiseert.
Al ligt Berghorst middenin een woonwijk met winkels, toch hoeven onze bewoners voor kleding en schoenen niet per se de deur uit. Berghorst wordt regelmatig aangedaan door diverse modehuizen en schoenenzaken. Elk jaar vieren we een ‘vakantieweek in eigen huis’ met allerlei activiteiten. Maar we trekken er ook op uit: jaarlijks wordt een busreis georganiseerd.
Berghorst is ook een Ontmoetingsplek voor de buurt. Op de website Ontmoet elkaar in Apeldoorn vindt u activiteiten die voor (buurt)bewoners bij Berghorst georganiseerd worden.

Buurthuiskamer ‘Jasmijn’

Buurthuiskamer ‘Jasmijn’ in Berghorst is er speciaal voor mensen die overdag wat extra steun en begeleiding kunnen gebruiken. Behoefte hebben aan een zinvolle manier om de dag in te vullen en sociale contacten op te bouwen. U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals beweegactiviteiten, creatief bezig zijn, gezelschapsspellen en samen koffie/thee drinken en lunchen. Samen met de begeleiding maakt u een plan om uw dagbesteding zoveel mogelijk af te stemmen op de eigen wensen, behoeftes en mogelijkheden. Deelname aan Buurthuiskamer ‘Jasmijn’ is gratis. Voor de gezamenlijke lunch wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50, maar u kunt ook zelf een lunch meenemen. Ook kan er een bijdrage gevraagd worden voor materiaalkosten. Vindt plaats op elke maandag en donderdag van 08:30 tot 16:30 uur en wordt in samenwerking met Stimenz georganiseerd.
De dagbesteding wordt gefinancierd door de gemeente Apeldoorn. Hiervoor is geen indicatie nodig.
Meer informatie buurthuiskamer ‘Jasmijn

Infoscherm

Op het infoscherm bij de receptie van Berghorst vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Berghorst. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm voor iedereen van buiten Berghorst ook toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Berghorst.
Klik hier voor het Infoscherm

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Informatiepunt wonen, welzijn, zorg

In Berghorst is ook het Informatiepunt Wonen Welzijn Zorg van WoonServiceGebied de Maten/Groot Zonnehoeve ondergebracht. Wijkbewoners kunnen daar terecht voor informatie over wonen, welzijn en zorg. Het informatiepunt is geopend op donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur.

Receptie

De receptie van Berghorst is dagelijks geopend van 7.45 tot 16.15 uur. In het weekend en tijdens feestdagen is de receptie gesloten. Als bewoner kunt u natuurlijk ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen.

Groepsverzorging

De Klaproos en De Klaver zijn groepsvoorzieningen met speciale activiteiten voor Berghorstbewoners met dementie. Groepsverzorging is speciaal voor onze cliënten die meer begeleiding nodig hebben in hun dag-structuur.

Kerkdienst

Om de drie weken is er op donderdagmiddag een kerkdienst.

Opname

Op Berghorst is op dit moment geen opname mogelijk. Atlant biedt mogelijkheden op verschillende andere locaties. Per locatie zijn de wachttijden inzichtelijk. Wachttijden kunnen overigens snel veranderen. 
Voor actuele informatie over de wachttijden, kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact met ons opnemen via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl.

Cliëntenraad

De Cliëntenraad Berghorst houdt zich bezig met allerlei zaken die voor bewoners van belang zijn.
De voorzitter (a.i.) is de heer G. Hoorenman. Contact: clientenraad.berghorst@atlant.nl.
Folder Cliëntenraad

Cliëntenportaal

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de zelfstandigheid en behoud van zo veel mogelijk eigen regie in het dagelijks leven van de mensen die wij zorg en ondersteuning bieden. Bij zelf regie hoort ook zelf toegang tot eigen informatie. Daarom bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van een cliëntenportaal. Hier kan informatie over de zorg en ondersteuning gedeeld worden en daarnaast biedt het mogelijkheden om betrokkenheid, communicatie en afstemming met en tussen de mensen uit het sociaal netwerk te versterken. We hopen dat door het delen van informatie via het cliëntportaal er, waar mogelijk, nog meer aandacht en tijd is voor de persoonlijke ontmoeting, goede gesprekken en een zinvolle invulling van de dag. Interesse? Lees hier meer.

Adres

Woonzorgcentrum Berghorst
Gijsbrechtgaarde 30
7329 CB Apeldoorn
Tel.: (055) 599 76 00
Fax: (055) 599 76 04
receptie.berghorst@atlant.nl

Meer informatie over Berghorst

Neem dan contact op met Atlant: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl.
Brochure Berghorst downloaden

Routebeschrijving

 

Plan mijn reis