Wonen in het groen, dichtbij voorzieningen, middenin een gezellige woonwijk. Dat kan in Woonzorgcentrum Berghorst, gelegen in de Apeldoornse wijk De Maten. Berghorst telt 68 ruime eenpersoonskamers, een tweepersoonskamer en drie kamers voor tijdelijke opname.

Virtuele rondleiding Berghorst

De Maten is een groene woonwijk met diverse winkelcentra. Op loopafstand liggen Winkelcentrum Gildenhove en een bushalte. Wie houdt van de reuring van spelende kinderen en de rust van een groene omgeving, woont hier met veel plezier.

Huren bij Berghorst

Atlant biedt op Woonzorgcentrum Berghorst ook appartementen voor particuliere verhuur aan. Deze woonruimte is bedoeld voor ouderen met een indicatie voor (minimaal 3 uur) zorg. Als huurder ontvangt u zorg van Atlant. U kunt aanvullende abonnementen afsluiten waarmee u gebruik maakt van de gemakken en diensten die Atlant biedt.
Brochure ‘Woonruimte huren bij Berghorst’

Infoscherm

Op het infoscherm bij de receptie van Berghorst vinden bewoners, maar ook verwanten en vrijwilligers informatie over Berghorst. Locatie-nieuws zoals bijvoorbeeld informatie over activiteiten, medewerkers en het week-menu zijn te verkrijgen via dit infoscherm.
Via onderstaande link is de inhoud van het infoscherm voor iedereen van buiten Berghorst ook toegankelijk, zodat bijvoorbeeld familie thuis ook kan zien wat er zoal gebeurt en te doen is in en rond Berghorst.
Klik hier voor het Infoscherm

Voorzieningen

Kamers met eigen badkamer, toilet, keuken, aansluiting voor tv en alarmering.
Ook vindt u er een kapsalon, een winkeltje en een pedicure en er is gelegenheid voor een wellness en/of massage behandeling. Voor bezoekers is er gratis WiFi aanwezig.

Restaurant

In ons restaurant kunnen zowel Berghorstbewoners als buurtbewoners dagelijks terecht voor een kop koffie of een maaltijd. Ook familieleden/bezoekers van bewoners zijn welkom.
Folder Welkom aan tafel downloaden

Activiteiten

Iedere maandagochtend is het tijd voor gymnastiek; op maandag en vrijdag is er internetcafé. Ook staan er bingo- of muziekavonden, bloemschikmiddagen, sjoelcompetities en diverse andere activiteiten op het programma. Op het Infoscherm van Berghorst vindt u alle activiteiten die Atlant in Berghorst organiseert.
Al ligt Berghorst middenin een woonwijk met winkels, toch hoeven onze bewoners voor kleding en schoenen niet per se de deur uit. Berghorst wordt regelmatig aangedaan door diverse modehuizen en schoenenzaken. Elk jaar vieren we een ‘vakantieweek in eigen huis’ met allerlei activiteiten. Maar we trekken er ook op uit: jaarlijks wordt een busreis georganiseerd.
Berghorst is ook een Ontmoetingsplek voor de buurt. Op de website Ontmoet elkaar in Apeldoorn vindt u activiteiten die voor (buurt)bewoners bij Berghorst georganiseerd worden.

Aanvullende producten en diensten

Naast de vele activiteiten bieden we u aanvullende producten en diensten, zoals begeleiding bij een bezoek aan een specialist, extra zorg, de pedicure, dagbesteding enz. Voor de prijzen van al deze producten en diensten klikt u hier.

Informatiepunt wonen, welzijn, zorg

In Berghorst is ook het Informatiepunt Wonen Welzijn Zorg van WoonServiceGebied de Maten/Groot Zonnehoeve ondergebracht. Wijkbewoners kunnen daar terecht voor informatie over wonen, welzijn en zorg. Het informatiepunt is geopend op donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur.

Receptie

De receptie van Berghorst is dagelijks geopend van 7.45 tot 16.15 uur. In het weekend en tijdens feestdagen is de receptie gesloten. Als bewoner kunt u natuurlijk ook buiten de receptie-openingstijden bezoek ontvangen.

Groepsverzorging

De Klaproos en De Klaver zijn groepsvoorzieningen met speciale activiteiten voor Berghorstbewoners met dementie.
Groepsverzorging is speciaal voor onze cliënten die meer begeleiding nodig hebben in hun dag-structuur.

Kerkdienst

Om de drie weken is er op donderdagmiddag een kerkdienst.

Prikpoli

Van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 9.15 uur maakt de prikpoli van het Gelre ziekenhuis gebruik van één van de behandelruimtes in Berghorst.

Wachttijden

Hoelang u moet wachten op een plaatsing, verschilt. De wachttijden voor Berghorst vindt u hier.
Wachttijden kunnen overigens snel veranderen.
Voor actuele informatie omtrent de wachttijden, Kortdurende opname (KDO) of crisis-/spoedopname kunt u contact met ons opnemen via (055) 506 74 56 of info@atlant.nl.

Cliëntenraad

De Cliëntenraad Berghorst houdt zich bezig met allerlei zaken die voor bewoners van belang zijn.
De voorzitter is de heer K. van Woerkom. Contact: clientenraad.berghorst@atlant.nl.
Brochure Cliëntenraad

Kwaliteit

Elk jaar rapporteren zorgorganisaties over landelijk vastgestelde onderwerpen op het gebied van kwaliteit. Kwaliteitsgegevens Berghorst
Voor informatie over de kwaliteitsgegevens van geheel Atlant; klik hier.

Adres

Woonzorgcentrum Berghorst
Gijsbrechtgaarde 30
7329 CB Apeldoorn
Tel.: (055) 599 76 00
Fax: (055) 542 69 75
receptie.berghorst@atlant.nl

Meer informatie over Berghorst

Neem dan contact op met Atlant: telefoon (055) 506 74 56 (tijdens kantooruren), info@atlant.nl.
Brochure Berghorst downloaden

Routebeschrijving