Ben jij verpleegkundige of verzorgende?

Wij hebben ruimte voor jou!

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien. Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. We zoeken betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken.

Medewerkers aan het woord

Benieuwd hoe onze medewerkers ruimte geven, maar ook hoe ze ruimte krijgen in hun werk? Onze vloggers, Jim & Lau, gingen voor je op onderzoek uit! Check hier hun vlog waarin ze collega’s vragen hoe zij ruimte geven én krijgen.

Meer weten? Check hieronder meer verhalen van hoe onze medewerkers ruimte krijgen of geven. Ook vind je op deze pagina de openstaande vacatures!

Hoe geef jij ruimte aan bewoners en/of collega’s?

Carina: ‘We doen alles zo veel mogelijk in overleg met de bewoners, wanneer de ruimte er is en diegene het aankan, gebeurt het zoals hij/zij dat wil.’

Maria: ‘Door elkaar te waarderen op ieders kracht en kwaliteit. Op de afdeling waar ik werk, Marken Oost, werken we met mensen met het syndroom van Korsakov, is dat heel verschillend en dus ook heel complementair aan elkaar. Zo ervaar ik ruimte om de dingen te doen waar ik goed in ben, maar geef ik de ruimte aan collega’s om hun kwaliteit te kunnen inzetten. Daar worden we allemaal blij van.’

Riet: ‘Leuk is het dat junior- en ervaren collega’s door elkaar heen lopen. Daar leer je van en dat houdt de sfeer goed.’

Maria: ‘De bewoners ervaren ruimte, doordat we hen de ruimte geven om hun dag in te delen zoals zij dat prettig vinden. Natuurlijk met de juiste begeleiding en het nemen van verantwoordelijkheid door de verzorgende of verpleegkundige.’

 

Hoe krijg jij ruimte bij Atlant?

Arianne: ‘Je wordt hier enorm gewaardeerd. Ik werk al 25 jaar bij Atlant. Vier jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar Marken Oost. Hiervoor heb ik altijd met veel plezier gewerkt op het dagactiviteitencentrum (DAC). Hier werkte ik  op de grote werkplaats en houtbewerking als activiteitenbegeleider. De structuur van mijn dagen, om 7.00 uur starten en om 16.00 uur stoppen vond ik op een gegeven moment niet meer passen in mijn leven. Het liefst wilde ik wat meer afwisseling. En dat heb ik gevonden in mijn nieuwe functie als verzorgende. Hoe meer ruimte je van de teamleider ervaart om jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën aan te dragen, hoe verantwoordelijker je je voelt en daardoor ben je nog gemotiveerder om je werk goed te doen. De bewoners hebben daar dan ook profijt van. Maar het begint allemaal met je eigen ondernemerschap, want wanneer je niet aangeeft wat jouw wens of ambitie is dan kan Atlant daar ook niets mee. Leeftijd maakt hierin niet uit. Ik ben 50 jaar en volg nu bij de opleiding tot verpleegkundige.’

Marieke: ‘Ik werkte in de ouderenzorg en somatiek, maar zocht meer uitdaging. Die heb ik gevonden op de afdeling chronische psychiatrische verpleeghuiszorg! Ik wilde werken in de psychiatrie, maar dacht ‘als VIG’er kan dat niet’, tot ik deze vacature zag. Elke dag vertonen mensen ander gedrag of zijn anders gestemd, dus moet je elke dag ergens anders op inspelen. De uitdaging heb ik hier wel gevonden’!

Vacatures

Enthousiast geworden? Check hier de vacatures!

Verzorgenden  IG/EVV
Als Verzorgende IG/EVV bied je zorg in de woonsituatie. Je bent zichtbaar voor onze mensen en maakt steeds de afweging wat je voor hen kunt betekenen. Hoewel de zorg en welzijn essentieel is, vragen we van jou ook juist een actieve houding in de begeleiding. Wil mevrouw Yilmaz liever nu met je wandelen dan gewassen worden omdat de zon zo lekker schijnt? Dan doen we dat gewoon. Mét jouw collega’s ga je die uitdaging aan en vier je samen de (kleine) successen. Jouw kennis en energie zet je niet alleen in bij de individuele maar ook bij de begeleiding van een groep bij de dagelijkse activiteiten. Meer weten over de functie? Bekijk hier de volledige vacature.

Verzorgenden chronische psychiatrische verpleeghuiszorg
Onze afdeling Chronische Psychiatrische Verpleeghuiszorg (CPV) gaat flink uitbreiden; wij zijn op zoek naar nieuwe medewerkers! CPV  is een combinatie van langdurig verblijf psychiatrie met verpleeghuiszorg. De nadruk ligt op het wonen, waarbij de praktijk aansluit op de wensen van de bewoner. We begeleiden mensen die juist meer dan verzorging nodig hebben omdat er bijvoorbeeld sprake is van angst- en persoonlijkheidsstoornissen of stemmingswisselingen. Meer weten over de functie? Bekijk hier de volledige vacature.

Verpleegkundigen
Als verpleegkundige ben jij het gezicht voor jouw collega’s in jouw team. Collega’s worden graag door jou gecoacht omdat je hen verder helpt en beter maakt in hun vak. Samen overleg je wat de beste zorg is voor de cliënt. In jouw rol als verpleegkundige bied je complexe zorg en ondersteuning aan cliënten en word je betrokken bij diverse projecten zoals nieuwbouw of in Topcare. Meer weten over de functie? Bekijk hier de volledige vacature.

Zit jouw droombaan hier nog niet tussen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Meet en greet – 6 juni

Benieuwd hoe het is om bij Atlant te werken? Alvast kennismaken? Of heb je prangende vragen? Kom dan naar de meet & greet op woensdag 6 juni a.s. voor (bijna) klare verzorgenden en verpleegkundigen en voor mensen die de overstap naar de zorg serieus overwegen. Je kunt een gesprek aangaan met onze medewerkers; voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Inloop is vanaf 18.00 uur locatie Berghorst, Gijsbrechtgaarde 30 in Apeldoorn.

Meld je aan via: werken.bij@atlant.nl , dan ontvang je een bevestiging. Spontaan langskomen mag natuurlijk ook! Zien we je dan?