Zorgen doen we samen

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde voor hun vader, moeder, familielid, vriend of kennis waar zij al enige tijd extra voor zorgen. Door de kennis en ervaring die zij daardoor hebben opgebouwd, zijn mantelzorgers een essentiële aanvulling op onze professionele zorg. Zij zijn onmisbaar, zowel in de thuissituatie, bij onze dagopvang/dagbesteding als in onze huizen.

Mantelzorgers maken deel uit van het dagelijkse leven van onze bewoners/ cliënten. Meestal zijn het partners, familieleden of vrienden van onze cliënten en kennen ze elkaar al lange tijd. Mantelzorgers weten daarom heel goed waar hun familielid/partner/vriend(in) behoefte aan heeft. Ze ondersteunen in de verzorging/zorg voor de cliënt, helpen met een klusje of boodschap, gaan samen op stap, brengen gezelligheid en geven steun.

Mantelzorgbeleid

Atlant heeft mantelzorgers hoog in het vaandel. Daarom hebben we een goed mantelzorgbeleid opgezet. Als mantelzorger hebt u bij ons een vaste contactpersoon waar u bij terecht kunt. We maken samen afspraken over uw taken en verantwoordelijkheden en over de wijze waarop Atlant u daarbij ondersteunt.

Vervangende mantelzorg

Als u in de thuissituatie de (dagelijkse) zorg heeft voor een naaste, dan schiet u er zelf vaak bij in. Om het allemaal vol te kunnen houden, kan het goed zijn de zorg af en toe uit handen te geven. Wij nemen de zorg dan tijdelijk van u over, zodat u weer op adem kunt komen. Bijvoorbeeld in periodes dat het even te zwaar wordt of omdat u graag zelf met vakantie wilt.
Meer info over Respijtzorg

We hopen dat u als mantelzorger zich hier ook snel thuis voelt en hopen u regelmatig bij ons te mogen begroeten!
Voor meer informatie over mantelzorg kunt u contact opnemen met Rianne Burgers; via r.burgers@atlant.nl.

Uit balans – het verhaal van het echtpaar Bouwmeester    

Meneer Bouwmeester deelt zijn worsteling over de jaren mantelzorg voor zijn vrouw en wat dit met hem zelf doet. Hoe moeilijk het soms is om voor jezelf te kiezen en hoe fijn het dan kan zijn als er mensen om je heen zijn die je hierin kunnen ondersteunen. Bekijk hier de film ‘Uit balans’ en lees hier het verhaal van het echtpaar Bouwmeester.

Folder mantelzorg: ‘Mantelzorger, ik?