Dinsdagmiddag bezocht een groep van dertien vluchtelingen Atlant-locatie Heemhof. Atlant vrijwilliger Gurdev Singh (70) heeft de verbinding gemaakt tussen Atlant Zorggroep en Vluchtelingenwerk Oost Nederland. Deze vluchtelingen krijgen woonruimte in Apeldoorn en moeten zich gaan oriënteren op de mogelijkheden voor hun toekomst in Nederland. Hoe kunnen zij de Nederlandse taal zo snel mogelijk onder de knie krijgen en welke mogelijkheden zijn er op de arbeidsmarkt?

Rianne Burgers (coördinator vrijwilligers Atlant) liet eerst een film over Atlant Zorggroep zien, vervolgens kregen de vluchtelingen een rondleiding waarbij alles nog eens rustig werd uitgelegd. Men vond het heel indrukwekkend en er werd met belangstelling geluisterd. Op verzoek vertelde Rianne alles ‘gewoon’ in het Nederlands, als iets niet begrepen werd waren er twee tolken die konden bijspringen.

Uit dit bezoek kwamen direct al twee aanmeldingen voor vrijwilligers voort. Eén van de vluchtelingen gaf aan drie dagen per week drie uur taalles te hebben maar de andere dagen niets te doen te hebben, hij wil Atlant graag komen helpen. En een ander meldde zich aan voor werk in de keuken.
Vrijdagmiddag komt er nog een 2e groep vluchtelingen bij Heemhof kijken.

Donderdag 22-9 verscheen ook een artikel over dit bezoek in de Stentor. Artikel

Delen: