Ruim een jaar na de start van de epidemie beheerst corona nog grote delen van ons leven. We kijken terug op een heftige periode. We hebben allemaal ervaren hoe ingrijpend de beschermingsmaatregelen tegen het coronavirus waren. Vooral voor de bewoners en voor u. Gelukkig zien we ook een verandering. Veel van onze bewoners en zorgmedewerkers zijn gevaccineerd. Dat leidt tot minder besmettingen. We zijn blij u te kunnen vertellen dat we de afgelopen periode versoepelingen hebben door kunnen voeren en dat we hier stap voor stap mee verder gaan.

Wat verandert er?
In de afgelopen maanden mochten bewoners geen bezoek ontvangen als een bewoner of medewerker op hun locatie was besmet met het coronavirus. Dat verandert. Ook als er besmettingen zijn, blijft u van harte welkom om uw naaste te bezoeken! We informeren u dan per mail of telefonisch dat er corona op de afdeling is. Tijdens het bezoek vragen we u dezelfde persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen als medewerkers. Wij zorgen dat die voor u klaarliggen. Indien er sprake is van een besmette bewoner of medewerker, dan blijven wij wel extra alert op de gezondheid van uw naaste. We meten dan dagelijks de temperatuur en het zuurstofgehalte van uw naaste.

Samen verspreiding voorkomen
Er kan steeds meer en dat is goed nieuws. Toch blijft het belangrijk om de basisregels (1,5 meter afstand, handen wassen, bij klachten thuisblijven en testen) na te blijven leven. Wij blijven voorzichtig. Indien zowel u als uw naaste is gevaccineerd, kunt u wel binnen de 1,5 meter afstand komen.

Delen: