De afgelopen maanden waren ingrijpend voor iedereen. Voor de bewoners omdat ze tot 2 juni 2020 geen bezoek konden ontvangen. Voor familie, vrienden en vrijwilligers omdat zij niet dichtbij degenen kunnen zijn die ze nu juist in deze tijd zo graag zouden willen zien. Voor onze medewerkers omdat ze onwijs hard hebben gewerkt en veel verdriet hebben gezien op de afdelingen waar bewoners getroffen zijn door het virus.

Op dit moment zijn alle locaties van Atlant coronavrij. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat dit zo blijft. Bij alles staat de gezondheid van de bewoners en onze medewerkers voorop. Het blijft constant zoeken naar de juiste balans tussen enerzijds het voorkomen van besmetting en verspreiding van het virus en anderzijds het welzijn van de bewoners.

Wij zijn blij dat de bewoners sinds 2 juni weer bezoek mogen ontvangen. Ook al is het slechts één uur per week door één vast persoon. Tijdens dit bezoek is er ook de gelegenheid om te wandelen. Op al onze locaties zijn wij nu druk bezig om de juiste voorbereidingen te treffen zodat vanaf uiterlijk 1 juli 2020 de bewoners en hun naasten weer de gelegenheid hebben om zelf te bepalen wie en hoeveel mensen op bezoek kunnen komen. We hebben daarbij uiteraard te maken met de landelijke kaders vanuit het RIVM, zoals de 1,5 meter richtlijnen en de voorwaarden uit de landelijke handreiking bezoekregeling.

Als Atlant willen we het allerliefste – net zoals u – dat de situatie weer wordt zoals hij was; ruimte voor iedereen! Onze medewerkers willen ook heel graag dat de bewoners weer volop bezoek kunnen ontvangen. Tegelijkertijd willen wij dit heel zorgvuldig doen, zodat het voor iedereen veilig en duidelijk is.

Thijs Houtappels

bestuurder

Op deze pagina leest u alle meest recente informatie over het coronavirus.

Delen: