Deze week verhuizen de bewoners van het ‘oude’ Koningin Wilhelmina naar hun nieuwe appartement in het mooie nieuwe gebouw.
De verhuizing is in volle gang. Met man en macht en veel helpende handjes wordt er keihard gewerkt. Gisteren (maandag) verhuisden de bewoners die op de 1e verdieping van het nieuwe gebouw komen te wonen. De activiteitenbegeleiding zorgt voor een leuk programma, en ondertussen worden de appartementen ingericht en krijgen de eigen spulletjes weer een (vooraf door de bewoner aangegeven) plekje, zodat de bewoners aan het eind van de dag terecht komen in een nieuw thuis.

Vandaag (dinsdag) verhuist de begane grond; de winkel, de zorg, de keuken en de dagbesteding verhuizen hun spullen naar het nieuwe gebouw. Bewoners van de 3e en 2e etage van het nieuwe Koningin Wilhelmina verhuizen woensdag en donderdag naar hun nieuwe appartement. De administratie sluit de rij op vrijdag.
Er wordt de hele week dus nog hard gewerkt zodat vrijdag iedereen (bewoners, medewerkers en vrijwilligers) een fijne nieuwe woon- of werkplek heeft.

Het nieuwe Koningin Wilhelmina
Het nieuwe appartementencomplex Koningin Wilhelmina is een prachtig mooi nieuw pand, gebouwd volgens de laatste inzichten en voorzien van alle moderne gemakken en technologieën, en biedt plaats aan 84 mensen.f882eba0ef546f348c24a37079df5ffc_f289
Er wonen ouderen met zorgvragen die sterk verschillen. Het zorgaanbod is hierop aangepast. Er kunnen senioren terecht die door ouderdom veel verzorging en extra begeleiding nodig hebben omdat ze steeds minder zelf kunnen door lichamelijke- inclusief zintuiglijke beperkingen (beperkt mobiel, rolstoelafhankelijk, doof en/of blindheid). Ook ouderen met dementie die daardoor een beschermde omgeving nodig hebben kunnen terecht in het nieuwe Koningin Wilhelmina.
Atlant doet er alles aan de bewoners zich snel thuis te laten voelen. Door prettige woonruimte te bieden in een vertrouwde, veilige omgeving, de zorg goed op de behoefte van de bewoner af te stemmen, goed te luisteren naar de wensen, juiste behandeling en begeleiding in te zetten, en vooral door het dagelijkse leven zo veel mogelijk gewoon door te laten gaan.
Daarnaast biedt het nieuwe Koningin Wilhelmina de mogelijkheden voor ‘scheiden wonen – zorg’; het appartement wordt gehuurd via Habion en de geboden zorg en dienstverlening wordt afgenomen bij Atlant Zorggroep. Voor deze woonvorm zijn nog appartementen beschikbaar.

Wilt u informatie over de zorg-/ en woonmogelijkheden die het nieuwe Koningin Wilhelmina biedt, dan kunt u terecht bij Bureau Zorgentree van Atlant Zorggroep.
Via 055 – 506 7456 of bureauzorgentree@atlant.nl.
Of loop gerust eens binnen bij Koningin Wilhelmina voor een kijkje.

Delen: