Sinds dinsdag 2 juni is weer bezoek mogelijk bij Atlant, al is dit nog slechts één vaste bezoeker per bewoner en onder een aantal voorwaarden. We zijn blij dat we, na de afgelopen ingrijpende maanden, voorzichtig weer de eerste stappen hebben kunnen zetten.

Het kabinet heeft besloten tot een gefaseerde en gecontroleerde versoepeling van de bezoekregeling voor verpleeghuizen. Woensdagavond kondigde minister Hugo de Jonge een volgende stap aan: onder voorwaarden mogen verpleeghuizen vanaf 15 juni meerdere bezoekers ontvangen. Dit is sneller dan de eerder aangekondigde datum van 15 juli.

We zijn blij met dit nieuws. Tegelijkertijd gaan we hier voorzichtig mee om. Op dit moment zijn alle locaties van Atlant coronavrij. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat dit zo blijft. Bij alles staat de gezondheid van de bewoners en onze medewerkers voorop. Het blijft constant zoeken naar de juiste balans tussen enerzijds het voorkomen van besmetting en verspreiding van het virus en anderzijds het welzijn van de bewoners. De komende twee weken evalueren we hoe de eerste stappen in de versoepeling verlopen en kijken we hoe we de bezoekmogelijkheden verantwoord kunnen uitbreiden.

Thijs Houtappels
Bestuurder

Delen: