Sander en Lars, twee medewerkers van Atlant vertellen hoe zij hun studie combineren met hun werk, hoeveel voldoening dit geeft en dat ze blij zijn met de kans die Atlant ze geeft.
Een inspirerend verhaal dat wij graag met u delen!

Sander Gerritsen, leerling verzorgende-IG Heemhof: “In 2010 ben ik bij Atlant Zorggroep terecht gekomen. Ik ben begonnen bij de flexpool als helpende. Ik heb daardoor al veel kunnen zien van verschillende doelgroepen en verschillende huizen. Zo kwam ik ook in aanraking met Dahlia, één van de Huntington-afdelingen van Atlant, ik heb hier met regelmaat geflext. Ik wist ook gelijk; als er een vacature open komt te staan, ga ik gelijk solliciteren! Niet veel later heb ik inderdaad gesolliciteerd en ben ik aangenomen. Een jaar later zouden we een nieuwe afdeling gaan starten in Beekbergen en zo ben ik van Dahlia naar afdeling Everest gegaan. Ik heb ontzettend veel geleerd over de ziekte van Huntington. Ik werk er nog steeds met heel veel plezier. Alleen merkte ik, dat ik wat meer verantwoordelijkheden miste. Dit heb ik in mijn jaargesprek aangegeven en ik mocht een toets gaan maken bij het ROC om te kijken of ik het niveau aan zou kunnen. Dit heb ik gedaan en ik mocht beginnen aan de opleiding verzorgende- IG.”

“Ik werk 32 uur per week en een studie erbij is soms best pittig, maar het is zo dankbaar werk en met die gedachten ben ik ervan overtuigd de opleiding te gaan halen. Op school krijgen we lessen over anatomie en pathologie. Dit is zeer leerzaam, en zo krijgen we ook meer te leren over verschillende doelgroepen die ook bij Atlant voorkomen. Je wordt breed opgeleid en dat is persoonlijk erg uitdagend. Maar ook de vakken begeleiden van een groep cliënten en individueel vind ik erg interessant. Ik merk dat je daardoor nog bewuster te werk gaat. Dit zijn nog maar een aantal vakken die we krijgen bij de opleiding!”

Lars Scheffer, leerling verzorgende-IG Markenhof: “Na bijna zeven jaar bij een VVV kantoor te hebben gewerkt ben ik in februari 2016 bij Atlant Zorggroep als BBL leerling verzorgende-IG begonnen. Mede door vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem en in een verzorgingshuis leek het me erg interessant om hier mijn beroep van te maken. Ik was dus ook erg blij dat ik bij Atlant terecht kon voor het volgen van de opleiding.”

“Ik ben mijn eerste leerjaar gestart op Markenhof. Dat was wel even wennen met geen ervaring in de zorg, een bijzondere doelgroep en een locatie waar de nadruk meer op begeleiden dan verzorgen ligt. Ik had dus ook wel even wat tijd nodig om me het werk eigen te maken. Gelukkig kan ik altijd terecht bij mijn ervaren collega’s en werkbegeleidster die me erg hebben geholpen de afgelopen periode. Het eerste jaar is voorbij gevlogen en ik heb ontzettend veel geleerd en, ook niet onbelangrijk, ik heb mezelf ook zien groeien en zekerder zien worden. Het einde van dit eerste jaar betekent dat ik eind januari afscheid neem van Markenhof en mijn opleiding ga vervolgen bij Berghorst. Ik heb er zin in om met een totaal andere doelgroep te gaan werken en mijn verpleegtechnische handelingen, geleerd op school, in de praktijk te kunnen uitvoeren.”

Sander: “Lars en ik zitten in dezelfde klas en zijn ook echt vrienden geworden, waardoor we ook regelmatig samen een presentatie geven aan onze klas. Afgelopen maandag gaven we een presentatie over Korsakov, waar we een dikke voldoende voor hebben gekregen, een 8,7! Wij zijn Atlant erg dankbaar voor de kansen die er aan medewerkers worden gegeven om door te groeien!”

Delen: