Nieuwsgierig naar hoe onderzoeken vanuit de verpleeghuiszorgpraktijk vorm krijgen? Hoe men komt tot oplossingen of interventies die echt werken. Bijvoorbeeld op het terrein van Korsakov, Huntington, geriatrische revalidatie, gerontopsychiatrie en dementie. Deze vragen werden beantwoord op het Topcare symposium Kennisontwikkeling voor de ouderenzorg.

Op 20 november 2017 vond het Topcare symposium Kennisontwikkeling voor de ouderenzorg plaats: ‘Chemie tussen praktijk en wetenschap’ plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Professionals uit de zorgpraktijk, onderzoek en onderwijs presenteerden hun ervaringen, resultaten en geleerde lessen. Ook gaf Atlant een aantal workshops.

Workshops van Atlant

  • Hoe onderzoek en multidisciplinair werken bijdragen aan kwaliteit van leven van mensen met het syndroom van Korsakov
    Door: Ineke Gerridzen, Jolande Noij en Agaath Bruin
  • Early Recognition Method (ERM)-riskmanagement bij patiënten met de ziekte van Huntington
    Door: Els Verschuur en Femke Drost
  • Beter mee verlegen dan om verlegen. Seksualiteit en intimiteit voor cliënten met de ziekte van Huntington. (Atlant en Topaz)
    Door: Henk Slingerland, Jonieke Bredewold en Jacqueline de Ridder-Aanhaanen (Topaz)

Topcare is een initiatief van verpleeghuisorganisaties die werken aan voortdurende verbetering van zorg. Topcare centra ontwikkelen een onderzoekscultuur in hun eigen organisaties, in samenwerking met hogescholen, universiteiten en academische verpleeghuisnetwerken.

Delen: