Onderzoek en innovatie

Bij Atlant hebben we veel deskundigheid in huis. Die kennis geven wij intern aan elkaar door, maar ook extern. Zo voeren onze specialisten regelmatig onderzoeken uit. Maar ook ontwikkelen we nieuwe tools en organiseren we kennissessies. Samen met andere instellingen vormen wij een netwerk waarin we deze kennis delen.  Lees hier alle informatie over lopende en afgeronde projecten en onderzoeken. Tevens bieden we een overzicht van de congressen en seminars waar de specialisten van Atlant aanwezig zijn om kennis te delen en te verkrijgen.

‘Ik weet wie je bent’

  • Een onderzoek naar het dragen van naamkaartjes door medewerkers die werken met mensen met het syndroom van Korsakov

In het verleden is binnen Atlant meerdere malen gewerkt met het gebruik van naamkaartjes door medewerkers. De naamkaartjes werden een aantal jaar geleden afgeschaft, omdat er een zo groot mogelijke huiselijke sfeer gecreëerd moest worden. Deze keuze werd echter niet onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Meer projecten

Namasté

  • 'Ik buig voor jou'

Namasté. Het betekent letterlijk ‘respect aan het innerlijke’, ‘ik buig voor jou’. Met Namasté willen we bij Atlant de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Dat doen we door ze meer persoonlijke aandacht te geven, aan te sluiten bij de behoefte van de mensen. Het zit in soms kleine dingen, met oprechte aandacht en een groot effect.

Meer projecten

Seksualiteit en intimiteit voor cliënten met de ziekte van Huntington en het syndroom van Korsakov

  • Een innovatieproject

Sinds 2016 werken we er bij Atlant aan om structureel meer aandacht te hebben voor de behoefte aan seksualiteit en intimiteit van cliënten met de ziekte van Huntington.

Meer projecten