Expertisecentra Atlant
Vanuit onze visie ‘wij geven ruimte’ zijn wij continu bezig de kwaliteit van leven te verbeteren van de mensen die wij ondersteunen. Het stukje extra bieden zodat zorg, wonen en welzijn met optimale kennis en kunde ingevuld kan worden. Wij hebben daarvoor expertisecentra op de gebieden Korsakov, de ziekte van Huntington, Gerontopsychiatrie en dementie. Hier zijn onderzoek, onderwijs en zorg op onlosmakelijke wijze met elkaar verbonden.
De expertisecentra binnen Atlant: een plek waar veel kennis en ervaring aanwezig is die zowel intern als extern gedeeld wordt. Waar onderzoek, praktijk en kennis samenkomt en die kruisbestuiving tussen die gebieden dat maakt dat we onze zorg verder kunnen ontwikkelen.
Bekijk hier een film over de Expertisecentra van Atlant
Deskundige zorg
Cliënten met deze aandoeningen kunnen bij ons rekenen op deskundige zorg van ervaren zorgverleners. Zij verblijven te midden van cliënten met dezelfde aandoening en dat betekent dat de zorg en begeleiding volledig is afgestemd op de mogelijkheden en behoeften van mensen met de ziekte van Huntington, het syndroom van Korsakov en Gerontopsychiatrische problematiek.
Onderzoek
Bij Atlant hebben we veel deskundigheid in huis. Die kennis geven wij intern aan elkaar door, maar ook extern. Zo voeren onze specialisten regelmatig onderzoeken uit. Maar ook ontwikkelen we nieuwe tools en organiseren we kennissessies. Samen met andere instellingen vormen wij een netwerk waarin we deze kennis delen. Lees hier alles over de onderzoeken die bij Atlant lopen.
Topcare Specialismen
Hoe verbeter je de langdurige zorg voor mensen met complexe ziektes zoals Huntington en Korsakov?
Dat is waar Topcare over gaat.
Vijf verpleeghuizen, waaronder Atlant, namen het initiatief voor Stichting Topcare. Hun overtuiging is dat zorg en behandeling van chronisch zieken beter kunnen door wetenschappelijk onderzoek. En ook dat de kwaliteit van verblijf in verpleeghuizen hierdoor moet en kan verbeteren. Topcare maakt het verschil, tussen ‘gewone zorg’ en ’topzorg’ in verpleeghuizen.
Atlant heeft twee doelgroepen voor Topcare:
- cliënten met de Ziekte van Huntington
- cliënten met het Syndroom van Korsakov
Onderdeel Universitair Netwerk Ouderenzorg
Omdat we elke dag de beste zorg en ondersteuning willen bieden vinden we het bij Atlant ook van groot belang om te blijven leren en verbeteren. Daarom zijn we aangesloten bij het UNO-Amsterdam. Dit is het universitair netwerk ouderenzorg van Amsterdam UMC dat als doel heeft om wetenschap en praktijk met elkaar te verbinden in samenwerking met onderzoekers en zorgprofessionals. Het UNO-Amsterdam bestaat uit 23 zorgorganisaties.
Atlant wil door het aansluiten bij het UNO-Amsterdam de verbinding tussen wetenschap en praktijk verder versterken.