Specialisten in de zorg

Bij Atlant zijn we gespecialiseerd in een aantal aandoeningen. We adviseren u graag en regelen de zorg die nodig is bij aandoeningen als Huntington en Korsakov. Van ons kunt u specialistisch en professioneel advies verwachten.

Specialismen van Atlant zijn het syndroom van Korsakov, de ziekte van Huntington, Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg en dementie.

Deskundige zorg

Cliënten met deze aandoeningen kunnen bij ons rekenen op deskundige zorg van ervaren zorgverleners. Zij verblijven te midden van cliënten met dezelfde aandoening en dat betekent dat de zorg en begeleiding volledig is afgestemd op hun mogelijkheden en behoeften van mensen met Huntington, Korsakov en Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg (CPV).

Onderzoek

Bij Atlant hebben we veel deskundigheid in huis. Die kennis geven wij intern aan elkaar door, maar ook extern. Zo voeren onze specialisten regelmatig onderzoeken uit. Maar ook ontwikkelen we nieuwe tools en organiseren we kennissessies. Samen met andere instellingen vormen wij een netwerk waarin we deze kennis delen. Lees hier alles over de onderzoeken die bij Atlant lopen.

Topcare Specialismen

Hoe verbeter je de langdurige zorg voor mensen met complexe ziektes zoals Huntington en Korsakov?
Dat is waar Topcare over gaat.
Vijf verpleeghuizen, waaronder Atlant, namen het initiatief voor Stichting Topcare. Hun overtuiging is dat zorg en behandeling van chronisch zieken beter kunnen door wetenschappelijk onderzoek. En ook dat de kwaliteit van verblijf in verpleeghuizen hierdoor moet en kan verbeteren. Topcare maakt het verschil, tussen ‘gewone zorg’ en ‘topzorg’ in verpleeghuizen.
Atlant heeft twee doelgroepen voor Topcare:

Onderdeel Universitair Netwerk Ouderenzorg-VUmc

Omdat we elke dag de beste zorg en ondersteuning willen bieden vinden we het bij Atlant ook van groot belang om te blijven leren en verbeteren. Daarom zijn we aangesloten bij het UNO-VUmc. Dit is het universitair netwerk ouderenzorg van Amsterdam UMC dat als doel heeft om wetenschap en praktijk met elkaar te verbinden in samenwerking met onderzoekers en zorgprofessionals. Het UNO-VUmc bestaat uit 23 zorgorganisaties.
Atlant wil door het aansluiten bij het UNO-VUmc de verbinding tussen wetenschap en praktijk verder versterken.