Films

Wij geven ruimte
Wij blikken terug op een prachtig eerste half jaar van 2018. We zijn trots op alle mooie activiteiten die we hebben gedaan.  Kijk mee met onze wrap up!
Mocht je meer willen weten over wat wij zoal in 2017 hebben gedaan, bekijk dan ons Kwaliteitsjaarverslag 2017

Niets menselijks is ons vreemd
Namasté. Het betekent letterlijk ‘respect aan het innerlijke’, ‘ik buig voor jou’. Met Namasté willen we bij Atlant de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Dat doen we door ze meer persoonlijke aandacht te geven, aan te sluiten bij de behoefte van de mensen. Het zit in soms kleine dingen, met oprechte aandacht en een groot effect. Kijk en luister mee!

Muziek raakt je
Muziek geeft blijdschap, verlangen, weemoed, verdriet. Muziek laat je herkennen dat je leeft. Bij Atlant bieden we een integraal muziekaanbod. Het behelst alle vormen van muziek om mensen met dementie in die hersenhelft aan te spreken die nog werkt. Want muziek is ook bij gevorderde dementie voor mensen voelbaar. Het zet mensen in een sfeer, herinneringen komen terug, stemmingen zijn te beleven. Kijk en luister mee!

De geschiedenis van Atlant in beeld
Het begon ooit in 1891…
De geschiedenis van Atlant gaat ver terug…. Een verhaal van 124 jaar terug en ooit begonnen in 1891 met de vereniging van christelijke verpleging voor landlopers en bedelaars. Een bijzonder verhaal waarin we via de tijdslijn laten zien hoe de locaties bij Atlant zijn gekomen, wat deze locaties kenmerkt en welke ontwikkelingen er in de zorg zijn geweest.
(Oud) collega’s vertellen verhalen en herinneringen van de locaties waar zij werken of hebben gewerkt. Zij nemen u mee langs de tijdlijn van Atlant.