Films

Maarten – Korsakov
In deze film vertellen we het verhaal van Maarten, sinds 7 jaar woont hij bij Atlant. We laten zien hoe zijn leven is verlopen en wat hem drijft. Hoe het syndroom van Korsakov invloed heeft op zijn dagelijks bestaan en hoe zorgmedewerker Milka tot hem doordrong en hem de ruimte geeft om zichzelf te zijn, tussen al zijn mooie tekeningen en gedichten. Aan zijn bureau hangt een lange brief met de kop ‘Mijn lijdensweg.’ Tussen de woorden staat klein geschreven: ‘zelf aangedaan.’ Hij maakt een gebaar van een glas achteroverslaan.

Mevrouw Resink – Korsakov/Dementie
In deze film vertellen we het verhaal over Mevrouw Resink. Bij haar is naast Korsakov ook dementie vastgesteld. Sinds 4 jaar woont zij op afdeling Coolsingel van Atlant. In de film vertellen wij over hoe wij het gesprek met haar aan zijn blijven gaan om ervoor te zorgen dat zij regie over haar eigen leven kan blijven houden. Dat er ruimte blijft voor de dingen die voor haar zo van belang zijn, zoals dicht bij de natuur zijn. En dat ging niet altijd over rozen, maar de aandacht bleef en daarmee ook ruimte voor nieuwe ideeën.

Meneer Johan – Ziekte van Huntington
In deze film vertellen we het bijzondere en ontroerende verhaal van Johan, een meneer met de erfelijke ziekte van Huntington die een moeilijke periode heeft doorgemaakt door verkeerde diagnoses en medicatie. Hij woont nu sinds twee jaar op de locatie Heemhof van Atlant. Zijn dochter en alle betrokken zorgprofessionals vertellen hoe de kanteling in het gedrag en welbevinden van Johan is verlopen en wat zij daarin hebben gedaan. Hoe er ruimte is gegeven aan Johan zelf en hoe hij weer is geworden wie hij was.
In Memoriam: meneer Johan – 2 mei 1952 – 27 oktober 2018

Wij geven ruimte
Wij blikken terug op een prachtig eerste half jaar van 2018. We zijn trots op alle mooie activiteiten die we hebben gedaan.  Kijk mee met onze wrap up!
Mocht je meer willen weten over wat wij zoal in 2017 hebben gedaan, bekijk dan ons Kwaliteitsjaarverslag 2017

Niets menselijks is ons vreemd
Namasté. Het betekent letterlijk ‘respect aan het innerlijke’, ‘ik buig voor jou’. Met Namasté willen we bij Atlant de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Dat doen we door ze meer persoonlijke aandacht te geven, aan te sluiten bij de behoefte van de mensen. Het zit in soms kleine dingen, met oprechte aandacht en een groot effect. Kijk en luister mee!

Muziek raakt je
Muziek geeft blijdschap, verlangen, weemoed, verdriet. Muziek laat je herkennen dat je leeft. Bij Atlant bieden we een integraal muziekaanbod. Het behelst alle vormen van muziek om mensen met dementie in die hersenhelft aan te spreken die nog werkt. Want muziek is ook bij gevorderde dementie voor mensen voelbaar. Het zet mensen in een sfeer, herinneringen komen terug, stemmingen zijn te beleven. Kijk en luister mee!

De geschiedenis van Atlant in beeld
Het begon ooit in 1891…
De geschiedenis van Atlant gaat ver terug…. Een verhaal van 124 jaar terug en ooit begonnen in 1891 met de vereniging van christelijke verpleging voor landlopers en bedelaars. Een bijzonder verhaal waarin we via de tijdslijn laten zien hoe de locaties bij Atlant zijn gekomen, wat deze locaties kenmerkt en welke ontwikkelingen er in de zorg zijn geweest.
(Oud) collega’s vertellen verhalen en herinneringen van de locaties waar zij werken of hebben gewerkt. Zij nemen u mee langs de tijdlijn van Atlant.