Wat kan de diëtist voor u doen?

Wanneer kunt u een diëtist inschakelen?

Veel mensen denken bij het woord ‘dieet’ direct aan overgewicht en afvallen. Dat kan natuurlijk een goede reden zijn om eens met een diëtist te gaan praten. Maar ook op medisch voorschrift, bijvoorbeeld bij darmaandoeningen, diabetes, ondergewicht, hart- en vaatziekten, kan de diëtist u adviseren over de juiste voeding.

Wat kan de diëtist voor u doen?

Een diëtist kan antwoord geven op al uw vragen over voeding en geeft ook advies-op-maat om lekker en gezond te eten. Als u op medisch voorschrift een dieet moet volgen helpt de diëtist u. Bijvoorbeeld met het geven van mogelijkheden om zo gevarieerd mogelijk te eten. Uw persoonlijke voorkeur en smaak staan hierbij voorop.

Waarom is voeding zo belangrijk?

Eten geeft het lichaam de voedingsstoffen die nodig zijn om gezond te blijven. Bij ziekte en ouder worden neemt de behoefte aan sommige voedingsstoffen toe, terwijl de eetlust vaak afneemt. De kans op tekorten wordt dan groter. Dat kan ernstige gevolgen hebben. Bij het ontbreken van de juiste voedingsstoffen kan herstel na ziekte langer duren, is er kans op complicaties, neemt de weerstand soms af en is er meer kans op infecties. Door goede voeding voelt u zich vaak fitter en heeft u meer energie. De diëtist van Atlant Zorggroep kan u helpen goed en gezond te eten.

Hoe werkt een diëtist?

In een eerste gesprek neemt de diëtist de vragen met u door. Samen maakt u een plan.
Er kunnen kosten verbonden zijn het dieetadvies. De diëtist kan u op de hoogte brengen van de mogelijke vergoeding.

De eerstelijns dieetadvisering wordt verzorgd door de volgende therapeuten:

  • Sabine Blankestijn, ParkinsonNet-therapeut
  • Vera Jannink
  • Lisa Mutsaars

Wilt u meer weten over diëtetiek bij Atlant?

Neem dan contact met ons op. We zijn te bereiken via telefoonnummer (055) 506 74 56 of via info@atlant.nl.

Van artsen ontvangen wij een verwijzing graag via ZorgDomein. Wanneer wij een verwijzing of vraag ontvangen, dan nemen we binnen 5 werkdagen contact op voor een passende afspraak.

In principe worden afspraken tijdens kantoortijden met u ingepland. U maakt daarover afspraken met uw therapeut. Voor meer informatie kunt u onderstaande folder raadplegen. Het infoblad geeft aanvullende informatie voor mensen die in behandeling komen. De tarievenlijst is van toepassing wanneer de behandeling niet vanuit uw zorgverzekering vergoed wordt.

Folder Diëtetiek
Infoblad Diëtetiek
Tarievenlijst Diëtiek 2021

Op Zorgzoeker websites is Atlant te vinden onder Markenhof.