Wat kan de psycholoog voor u doen?

Een psycholoog is iemand die zich bezighoudt met het gedrag van mensen; dat wat ze doen, wat ze denken en hoe ze zich voelen.

Het is mogelijk dat u tijdens uw verblijf bij Atlant Zorggroep te maken krijgt met het werk van de psycholoog. Door ziekte of andere ingrijpende gebeurtenissen in uw leven zijn mogelijk problemen ontstaan, waar de psycholoog u bij zou kunnen helpen. U kunt zelf last hebben van bepaalde dingen, maar dikwijls zijn het vooral andere mensen, zoals familie of verzorgenden, die de problemen het eerst bemerken. Het kan een reden zijn om de psycholoog te vragen onderzoek te doen naar waar de klachten vandaan komen. Bijvoorbeeld een onderzoek naar het functioneren van het geheugen of de stemming.

De informatie uit het psychologisch onderzoek en gesprekken kan worden gebruikt voor het formuleren van adviezen ten behoeve van u, uw familie en/of uw verzorgers, zodat ieder beter in staat is om de problemen te begrijpen en er mee om te gaan. De psycholoog kan ook in overleg met u besluiten om door middel van persoonlijke gesprekken u verder te helpen.

Wilt u meer weten over de hulp van een psycholoog?
Neem dan contact met ons op. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer (055) 506 7456 of info@atlant.nl