Wat kan muziektherapie voor u betekenen?

Belangrijke gebeurtenissen in uw leven worden bijna altijd met muziek omlijst. Veel mensen ervaren muziek als iets persoonlijks dat bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Als dit voor u ook geldt, dan is het goed mogelijk dat u baat heeft bij muziektherapie.

Kennelijk is muziek een krachtig middel om gevoelens uit te drukken en is zij in staat om mensen met elkaar te verbinden. Muziek beïnvloedt emoties. Muziek kan helpen moeilijke en onveranderbare levensfeiten een plek te geven. Bij veel cliënten speelt een (hulp)vraag naar zingeving en muziek kan hierbij een grote rol hebben. Het samenspel van klank en betekenisvolle teksten geeft mensen troost en hoop. Maar ook op lichamelijk gebied kan muziek een rol spelen, denkt u bijvoorbeeld maar eens aan bewegen en/of ontspannen op muziek.

Herkent u zich in één van bovenstaande voorbeelden, dan kan muziektherapie wellicht een bijdrage leveren aan uw welbevinden of gezondheid.

Hebt u vragen over muziektherapie, dan zijn medewerkers van Atlant te bereiken via info@atlant.nl of via telefoonnummer (055) 506 74 56.

Folder Muziektherapie

Film muziektherapie bij dementie