Na de succesvolle tocht van vorig jaar, was het 15 oktober eindelijk weer tijd voor de oldtimertocht.
In totaal hadden 19 oldtimers zich voor deze dag aangemeld, om de bewoners weer een fantastische dag te bezorgen.

De ochtend zijn we gestart op de Sprengenhof, waar de chauffeurs en bewoners eerst konden genieten van een bakje koffie. Hierna konden de bewoners zich klaarmaken om mee te gaan met de auto’s. De toer vertrok vervolgens richting de Loohof en de Berkenhove om ook daar de bewoners op te halen.

Hoewel het instappen soms een grote uitdaging was, woog het niet op tegen de grote glimlach op het gezicht van de bewoners, wanneer ze eenmaal in die prachtige oude auto zaten. Ook de herinneringen die naar boven kwamen bij het zien van Apeldoorn in de herfst waren goud waard.

De route ging vanaf Berkenhove over de Soerenseweg naar Hoog Soeren om vervolgens via de heide bij Assel en Hoog Buurlo terug naar Apeldoorn te rijden.

De chauffeurs ontvingen een heerlijk lunchpakket met snack naar keuze in het restaurant van Markenhof.
Voor de middagroute moesten we even schakelen. Helaas konden de Heemhof en de Berghorst vanwege noro en corona niet deelnemen en zijn we met de stoet doorgereden naar de Markenhof in Beekbergen, waar we de bewoners konden verrassen met de oude auto’s die we deze dag tot onze beschikking hadden.  

Met deze bewoners zijn we richting Hoenderloo vertrokken, waar we in de bossen konden genieten van de mooie herfstkleuren. Door de Stichting vrienden van Atlant was er een oude VAD bus geregeld. Het was erg gezellig in de bus, waar er samen voluit werd meegezongen met het nummer: ‘met de vlam in de pijp’.

De hele dag waren bewoners zo aan het genieten dat de rit voor sommigen zelfs als te kort werd ervaren. Ook de chauffeurs gaven aan dat het een zeer geslaagde dag was!

Delen: