Na jaren van voorbereiding is vandaag de officiële start van de nieuwbouw voor Koningin Wilhelmina. In het gebouw komen voor ouderen met een zorgvraag 38 appartementen op de 2de en 3de verdieping en 27 appartementen op de 1ste verdieping waarvan er 4 geschikt zijn voor 2 personen. Naar verwachting is het gebouw voor de locatie Koningin Wilhelmina in oktober 2016 klaar.

De gemeente Apeldoorn, projectontwikkelaar MAB Development, Atlant Zorggroep en woningcorporatie Habion werken nauw samen aan ontwikkeling en bouw van het nieuwe stadsdeelhart Anklaar. Naar verwachting is het totale plan met onder andere een geheel vernieuwd winkelgebied, woningen en parkeervoorzieningen in 2018 gereed.

In augustus is de schop de grond in gegaan. Vandaag is de officiële start van de bouw, samen met de bewoners die het langste en die het kortste bij Koningin Wilhelmina wonen.

In de nieuwbouw komen appartementen voor in totaal 69 ouderen vanuit Atlant Zorggroep, maatschappelijke voorzieningen, winkels en parkeergelegenheid. Habion zal net als in het te slopen woonzorgcentrum Wilhelmina in samenwerking met Atlant Zorggroep invulling geven aan haar visie op wonen, welzijn en zorg. Daarbij staat het zo zelfstandig mogelijk wonen voor ouderen met een zorgvraag centraal.
Op de eerste etage van het nieuwe gebouw zal Atlant zorg en dienstverlening gaan bieden aan 31 cliënten die zwaardere zorg nodig hebben. In de overige appartementen komen cliënten te wonen uit de huidige locatie en ouderen die zelfstandig wonen, hun appartement huren van Habion en zorg en dienstverlening afnemen van Atlant. Op de begane grond van het gebouw komen winkels en een restaurant en is er ruimte voor maatschappelijke activiteiten. Het ontwerp is van het Amsterdamse bureau LEVS Architecten. Bouwbedrijf Aan de Stegge is de aannemer.

Delen: