Maria Vermeer

‘Hoe geef jij ruimte aan bewoners en/of collega’s?’

Door elkaar te waarderen op ieders kracht en kwaliteit. Op de afdeling waar ik werk, Marken Oost, is dat heel verschillend en dus ook heel complementair aan elkaar. Zo ervaar ik ruimte om de dingen te doen waar ik goed in ben, maar geef ik de ruimte aan collega’s om hun kwaliteit te kunnen inzetten. Daar worden we allemaal blij van.

‘Er wordt hier niet over elkaar gepraat maar met elkaar’

Er wordt wel eens gemopperd op elkaar hoor. Maar er wordt niet over elkaar gepraat, wel met elkaar. Dat brengt duidelijkheid en gezelligheid, zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is. De bewoners ervaren ook ruimte, doordat we hen de ruimte geven om hun dag in te delen zoals zij dat prettig vinden. Natuurlijk met de juiste begeleiding en het nemen van verantwoordelijkheid door de verzorgende of verpleegkundige.’

‘Eigen initiatief wordt gewaardeerd bij Atlant’

Er wordt actie vanuit de medewerker verwacht. Van daaruit ga je in gesprek met jouw teamleider of de mobiliteitsadviseur en bespreek je, wat het beste bij jou past. Je mag zelf breed ondernemend zijn. Niet alleen met betrekking tot je eigen ontwikkeling, maar ook het bedenken en initiëren van verbeteringen of activiteiten staat vrij.

‘Atlant helpt je erbij om je gelukkig te maken in je werk’

Wanneer dat op een andere plek is dan wórdt het ook een andere plek binnen Atlant. Eerst loop je mee en kan je ervaren of dit inderdaad een betere plek voor jou is. Mocht dit zo zijn dan is de overstap intern snel gemaakt.