Daniek Rijpstra – Verpleegkundige

Dat Daniek (26) van uitdagingen houdt is na het horen van haar carrièrepad wel duidelijk. Ze werkt sinds 2017 bij Atlant, maakte de overstap van PG naar CPV, vervulde verschillende functies én volgde een opleiding. Is ze blij met de overstap die ze heeft gemaakt? En wat maken deze doelgroepen zo verschillend? We gingen met haar in gesprek!

In 2017 maakte Daniek een nieuwe start. Ze verhuisde voor de liefde naar Apeldoorn en ging bij Atlant werken als verzorgende IG binnen de doelgroep PG (bewoners met dementie). “Ik werkte eerder in Nijmegen als verzorgende IG en ging na de verhuizing bij Atlant aan de slag. Na twee jaar ben ik de opleiding verpleegkunde gaan volgen en werd ik eerst verantwoordelijk verzorgende”. In 2020 ronde Daniek haar opleiding af. Een mooi moment voor weer een volgende uitdaging, dacht ze. Toen maakte ze kennis met een andere doelgroep: Chronische Psychiatrische Verpleeghuiszorg (CPV), bij velen ook bekend als gerontopsychiatrie (GP). “Ik had nog totaal geen beeld van CPV voordat ik hier kwam werken. Een collega die wist dat ik toe was aan wat nieuws, nodigde me uit om een dag op de psychiatrische afdeling mee te lopen. Toen ik hier was geweest dacht ik: ja hier ik wil wel werken!”

Toe aan meer uitdaging
De diversiteit van de bewoners gaf voor Daniek de doorslag. “De bewoners hebben elk zo’n unieke levensgeschiedenis die hen maakt hoe ze nu zijn. Dat vraagt ook om diversiteit in behandeling en omgang. En omdat je werkt met mensen met psychiatrische klachten, moet je hier constant alert zijn. Je hebt meer te maken met agressie, met mensen die gevoelig zijn voor psychoses en met complexe zorgvragen. Hierdoor moet ik veel schakelen in mijn werk. Als je kijkt naar de zorgvraag en behandeling word ik bij doelgroep CPV meer uitgedaagd”.

“De bewoners hebben zoveel humor, dat maakt je dag”

Meer begeleiding dan verzorging
Een groot verschil tussen CPV en PG is dat je meer begeleidt dan verzorgt, vertelt Daniek. “Bewoners bij CPV zijn vaak heel zelfstandig en dat betekent dat je minder intensief aan het verzorgen bent. En in mijn nieuwe rol ben ik me nog meer bewust van mijn houding. Grenzen stellen is daarbij erg belangrijk en humor is key. De bewoners hebben zoveel humor, dat maakt je dag. Ik ben elke dag aan het lachen op mijn werk. Door de mensen ook met humor te benaderen wordt je werk veel makkelijker én leuker!”

Elke dag een nieuwe situatie
Omdat ik werk op een instroom-, doorstroom- en observatieafdeling zie ik ook verschillende mensen. Er is elke dag wel weer een nieuwe situatie waar je op moet inspelen. Ik begeleid bijvoorbeeld mensen met chronische psychiatrie, Korsakov, Huntington en ook wel eens een mensen met de diagnose dementie. Samen zoeken we dan naar een juiste woonvorm. En met ‘we’ bedoel ik het multidisciplinair team, wat bestaat uit verzorging, diëtiste, psychologen, artsen, ergo, fysio, logopedist, casemanager, maatschappelijk werk en activiteitenbegeleiding. Ik heb mijn kennis afgelopen jaren zó mogen verbreden!

“Als je kijkt naar de zorgvraag en behandeling word ik bij doelgroep CPV meer uitgedaagd”

Anders kijken naar mensen
Op de vraag wat Daniek raakt in haar werk hoeft ze niet lang na te denken. “Dat zijn de mensen en hun verhalen. Door met de mensen in gesprek te gaan en te weten wat hun achtergrond is, krijg je begrip voor hun situatie. In de huidige maatschappij hebben veel bewoners niet echt een plekje en worden ze vaak niet geaccepteerd. Vaak komt dit door iets waar ze zelf niets aan konden doen. Denk aan iets wat ze in het verleden hebben meegemaakt, zoals misbruik of een slechte thuissituatie. Je gaat écht anders naar mensen kijken als je hun achtergrond weet.

Veel perspectief op verbetering
“Het is mooi om te zien dat wanneer mensen op hun slechtst binnenkomen, ze hier stabiliseren en weer zo goed mogelijk functioneren. Dat is het doel. Het zijn vaak nog relatief jongen mensen die binnenkomen met perspectief op verbetering. Onze bewoners maken in een korte tijd zoveel stappen. Dat proces is mooi om aan bij te dragen.”

Nieuwsgierig? Loop een dagje mee!


De tip voor mensen die nieuwsgierig zijn naar CPV – kom eens langs en ga vooral met de mensen in gesprek. Ze zijn heel bijzonder en ieder is uniek! Bel met Wendela (Recruiter) voor een kennismaking via 06 22 06 25 08.