Chantal Cornelissen

Sinds 1998 werk ik bij Atlant en bij locatie De Loohof in Apeldoorn. Mijn eerste voorkeur lag bij locatie Sprengenhof omdat dit wat kleinschaliger was. Maar het werd De Loohof en hier werk ik al 19 jaar met veel plezier.

‘Dit is iets wat ik altijd graag heb gewild’

In september 2016 ben ik met de opleiding voor verpleegkundige niveau 4 gestart. Dit is iets wat ik altijd graag heb gewild. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. In juni 2018 hoop ik mijn diploma te behalen. De combinatie werken en leren is pittig, maar zeker de moeite waard. Deze opleiding heeft me meer inzicht opgeleverd. Bijvoorbeeld de rapportage van een cliënt; die is vaak te algemeen. Ik probeer hier met mijn huidige kennis verandering in te brengen.

‘Ik heb een hele afwisselende baan’

Zo ben ik EVV’er (eerst verantwoordelijke verzorgende). Dit houdt onder meer in dat je het aanspreekpunt van cliënt en familie bent. Bij Atlant bestaat de mogelijkheid om je zelf te blijven ontwikkelen in diverse richtingen; ze geven ons de ruimte!

‘De werkdruk? Ja natuurlijk is die er wel’

Ik vind het leuk om deel uit te maken van een team, met elkaar de goede zorg leveren met als doel dat zowel cliënten als familie tevreden zijn. De werkdruk? Ja natuurlijk is die er wel. ’s Ochtends tijdens primetime wanneer alle bewoners verzorgd moeten worden en dit herhaalt zich natuurlijk ’s avonds, wanneer iedereen het liefst gelijk geholpen wil worden. Door de jaren heen is de zorg wel steeds zwaarder en complexer geworden. Clienten blijven steeds langer thuis wonen, wat tot gevolg heeft dat ze met meer zorgzwaarte in De Loohof binnenkomen. Dit zie je vaak terug zowel in de lichamelijk als geestelijke achteruitgang.

‘Ik vind het belangrijk dat iemand zich veilig bij mij voelt’

Dat diegene waar ik voor zorg zijn verhaal bij mij kwijt kan. Ik wil dan ook graag iemands luisterend oor zijn en een schouder tot troost bieden. Al met al kan ik na negentien jaar nog volmondig JA tegen mijn beroep zeggen!!