Bianca Koeling

Ik ben inmiddels alweer 8 jaar werkzaam bij Atlant. Op dit moment werk ik als EVV’er bij De Loohof. In de afgelopen jaren heb ik met verschillende doelgroepen mogen werken binnen Atlant. Eerst als zorgassistente, één jaar heb ik in de flexpool gezeten en daarna heb ik de opleiding van VIG gevolgd bij Atlant. Ik heb als VIG’er gewerkt bij een gesloten PG-afdeling. Op De Loohof ben ik gebleven nadat de opleiding klaar was. Hier heb ikj de EVV-opleiding gevolgd en inmiddels werk ik ruim twee jaar als EVV’er bij De Loohof.

‘Dit is mijn doelgroep’

Binnen de Woonzorgcentra krijg je echt te maken met diepgang in de zorg. Het is niet zoals veel mensen denken: oooh dat is die oudjes achter de Geraniums verzorgen, steunkousen aandoen en hun wassen, nee zeker niet. Doordat je met verschillende doelgroepen te maken hebt is geen dag hetzelfde. Je treft achter iedere deur een bewoner met een ander ziektebeeld aan, met iedere dag weer een andere bui. Het is vaak ook wederzijdse interesse in elkaar met mooie gesprekken.

‘Hier gaat het om echte aandacht voor de cliënt’

Je moet je kunnen inleven in het ziektebeeld, in de persoon en daarnaast is structuur brengen erg belangrijk. Hierbij laat je de regie zo veel mogelijk over aan de bewoner. Dat vraagt wel eens wat geduld. Ook ben je een schakel tussen de cliënt, de huisarts, fysio en speel je een grote rol in het contact met de familie van de bewoner.

‘Het welzijn is een groot onderdeel van de werkzaamheden op een WZC’

Bewoners gaan bijvoorbeeld naar het Beatrixtheater om een musical te zien. Elke donderdag komt er een kinderdagverblijf op de groep. Zij doen samen met de bewoners spelletjes, drinken en kletsen gezellig samen. Ook komt er wel eens een kinderboerderij met konijnen en cavia’s om te knuffelen. Wandelen bij ’t Loo is natuurlijk ook een vast uitje.

‘Ik werk in een sterk team’

Iedereen helpt elkaar, respecteert elkaar en weet elkaars talenten goed in te zetten. Het is heel afwisselend werken in De Loohof. Je werkt dan met zware dementerenden, in de woonzorg, verpleeghuiszorg of in de somatiek. Het is heel divers en daar mag je trots op zijn.

‘Je kunt bij Atlant opleidingen volgen en je laten bijscholen’

Je mag echt meer diepgang zoeken in je werk en jezelf ontwikkelen. Als EVV’er heb je meer taken en verantwoordelijkheden, soms in overleg kan buiten de vaste uren een keer extra uitgeplant worden om deze taken goed af te kunnen handelen. Zo hoef je deze werkzaamheden niet tussen de zorg voor de cliënten door te doen. Dat geeft meer ruimte in je hoofd en dan kan je er echt zijn voor de cliënt.