‘Wat we doen en wellicht niet mag’
Dilemma’s bij de zorg aan mensen met het syndroom van Korsakov

Vindt u het acceptabel dat iemand met het syndroom van Korsakov af en toe het verpleeghuis verlaat om naar de kroeg te gaan? Accepteert u eventueel alcoholgebruik? Of vervuiling van het appartement? Hoe gaat u om met mensen die de medische of dagelijkse zorg weigeren of niet willen deelnemen aan activiteiten? En wat te doen als de Inspectie voor de Gezondheidszorg zich meldt?

Over deze en andere dilemma’s die de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov met zich meebrengt, organiseert Atlant het symposium ‘Wat we doen en wellicht niet mag’.

Bestuurders, hoger management, artsen en overige behandelaren zijn op 19 april welkom bij Orpheus te Apeldoorn. In het ochtendgedeelte geven keynote-sprekers een toelichting vanuit wet- en regelgeving, zorg en ethiek. ’s Middags vinden workshops plaats waarin de thema’s verder worden verdiept met behulp van onderzoeksresultaten, ervaringsverhalen en praktische oplossingen. Recent wetenschappelijk onderzoek brengt u op de hoogte van nieuwe inzichten.

Markenhof is een gespecialiseerd verpleeghuis voor mensen met het syndroom van Korsakov en biedt aan 140 mensen een woon- en leefomgeving waar het leven zo gewoon mogelijk doorgang vindt. De visie van Atlant is om deze mensen ruimte te geven om zichzelf te zijn. Zo kunnen zij zich op hun eigen manier ontplooien, zoals dat het beste bij hen past.

De kosten zijn € 200,- per deelnemer. Studenten betalen, op vertoon van hun collegekaart, slechts € 100,- (excl. btw).
Inschrijven kan via: www.atlantsymposium.nl/aanmelden (aanmeldtermijn is verstreken)

Wij hopen u te begroeten op ons Korsakov Symposium op donderdag 19 april 2018!

Mariët de Zwaan,
Directeur Zorg Atlant

Delen: