Drie jaar geleden introduceerde Atlant de nieuwe visie ‘Wij geven ruimte’ en de daarbij horende nieuwe huisstijl! Het zonnegeel is inmiddels niet meer weg te denken uit de organisatie en de inhoud van de visie komt in de dagelijkse praktijk, de evenementen en alle verhalen terug.

Agnes Bezembinder, senior communicatieadviseur bij Atlant, werd door vakgenoten van de organisatie de Communicatiexperts benaderd om te vertellen hoe onze visie tot stand is gekomen, met als doel om andere organisaties te inspireren. ‘Wat ik zelf erg mooi vond aan het proces was dat we eerst uitgebreid terug hebben gekeken – waar komen we vandaan? – en vervolgens echt vanuit de organisatie hebben opgehaald waar we voor (willen) staan. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe mensen bij Atlant komen wonen en werken en ik denk dat lang niet iedereen de totstandkoming van onze visie kent, laat staan onze geschiedenis. Laat je dus inspireren door het verhaal en de films. En mocht je daar vragen of ideeën over hebben, neem dan gerust contact met me op,’ aldus Agnes.

Lees hier het interview over de totstandkoming van de visie van Atlant: ‘Een visie schrijf je niet op, een visie ontstaat’.

Onze films en verhalen

Om de visie ook in beeld en taal te vangen, hebben we de afgelopen jaren prachtige films ontwikkeld. Hierin laten we zien wat ons werk van alledag voor de mensen die wij ondersteunen betekent. Ook laten ze zien wat we bedoelen met ruimte geven. Dat laten we ook regelmatig zien op de Facebookpagina van Atlant.

De films

Frank (Chronische Psychiatrische Verpleeghuiszorg) – Een eigen waarheid

Fam. Bouwmeester (Woonzorgcentrum en mantelzorg) – Uit balans

Maarten (Korsakov) – Verdwaald in verdriet

Mevrouw Resink (Korsakov/dementie) – Moeder natuur

Meneer Johan (Ziekte van Huntington) – Meneer Johan

Namasté bij mensen met dementie

Integraal muziekaanbod bij dementie

Eten en Drinken – Puur genieten

Expertisecentra Atlant

De geschiedenis van Atlant

Meer weten over de visie? Neem contact op met Agnes via communicatie@atlant.nl.

Delen: