Atlant doet onderzoek bij mensen met dementie. Maar wat wordt daar vervolgens mee gedaan? Hoe vertalen wij deze kennis naar het dagelijks leven? Dat werd duidelijk tijdens de 2e editie van de kennisavond ‘Onderzoek bij mensen met dementie’, waar naasten, vrijwilligers en medewerkers van Atlant samen kwamen.

In het openingswoord van Hedwig de Vries, directeur behandeling en begeleiding bij Atlant, wordt de noodzaak van het doen van onderzoek duidelijk, gevolgd door een prachtige film over de expertisecentra van Atlant. Prof. dr. Erik Scherder vertelde op zijn eigen inspirerende wijze welke invloed dementie heeft op ons brein en welke rol een verrijkte omgeving daarin kan spelen. Daarnaast vertelden verschillende onderzoekers in pitches van 5 minuten wat zij hebben onderzocht en wat de uitkomsten (kunnen) betekenen voor mensen met dementie. Onder het genot van een hapje en drankje konden de bezoekers met de onderzoekers in gesprek gaan over de onderzoeken aan de hand van de posterpresentaties.

De avond werd afgesloten met een zelfgeschreven lied door muziektherapeut en onderzoeker Carlijn van der Eng. De zaal zong in volle borst mee met het lied; de sfeer zat er weer goed in deze avond!

Het was een avond met een lach en een traan; de reacties waren ontzettend positief en liepen uiteen van ‘superinteressant!’ tot ‘het verhaal van prof. dr. Scherder heeft me erg geraakt’.

Bekijk hier de foto’s van de avond!

Meer weten over de avond? Lees hier het uitgebreide verslag van de eerste kennisavond. Hier kun je meer lezen over de onderzoeken die lopen bij Atlant.

Delen: