Antwoord op Huntington-vragen

Bij ons Huntington Expertisecentrum kan iedereen met vragen over de ziekte terecht.

Zorg thuis van Atlant of behandelaars in uw buurt

Behandelingen van onze specialisten bij u thuis als u in de regio Apeldoorn woont. Anders regelen wij behandelaars bij u in de buurt en informeren ze goed.

Dagbehandeling – overdag naar Atlant met logeermogelijkheid

Activiteiten, behandeling, zorg of begeleiding overdag bij Atlant. Meestal een paar dagen per week. Overnachten is mogelijk.

Tijdelijke opname – Zorg om weer op te knappen, bij medicatiewijzigingen of voor een adempauze

Zorg en verblijf voor een bepaalde periode. Bedoeld voor uw herstel na bijvoorbeeld een ingreep of als u overstapt op nieuwe medicijnen. Ook kunnen wij zorg tijdelijk overnemen van uw naasten.

Wonen bij Atlant

Wonen in een ruim appartement met zorg en activiteiten overdag. Speciaal op uw situatie en wensen ingericht.

De dagbehandeling bij Atlant – als u thuis woont

Vaardigheden houden

Met koken, creatief zijn, computer- en geheugentrainingen oefent u uw vaardigheden. Zo houdt u die zo lang mogelijk in stand. Daar is de speciale Huntington dagbehandeling bij Atlant op gericht. Uw dagprogramma stelt u individueel in overleg met uw behandelteam samen. Het zal dus specifiek op uw vaardigheden en thuissituatie aansluiten.

Ervaringen uitwisselen

Veel mensen vinden het fijn om op die dag ervaringen uit te wisselen met andere mensen met Huntington. Maar niet iedereen. Dat kan ook. Wij organiseren de activiteiten in een ontspannen sfeer, waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Dagprogramma

Huntington dagbehandeling is elke werkdag: maandag tot en met vrijdag. Er staan afwisselend groeps- en individuele activiteiten en therapieën op het programma. ’s Morgens is er koffie en wat later soep. ’s Middags een warme lunch of broodmaaltijd.

Vervoer? U reist per taxi heen en weer. U kunt ook overnachten bij Atlant om de volgende dag weer een dagbehandelingsprogramma te volgen.

Wonen bij Atlant

Een vleugel van Atlantlocatie Heemhof is ingericht voor mensen met de ziekte van Huntington. In de andere vleugel wonen mensen met dementie. Als zelfstandig wonen niet meer gaat, vindt u hier een woonomgeving in een modern, ruim opgezet gebouw. Het is goed bereikbaar en ligt mooi in een woonwijk met veel groen.

Op de Huntingtonafdelingen Dahlia en Everest wonen elk 31 mensen met de ziekte van Huntington. Afdeling Everest is, wanneer nodig, af te sluiten. Daarnaast is er een deel van deze afdeling voor bewoners met zeer complex gedrag. Deze (sub)afdeling A capella is afgesloten van de afdeling. Bij A capella kunnen 5 mensen wonen. Ook is er een comfort/ontspanningsruimte aanwezig. Daarnaast is er in de Huntingtonvleugel een kamer voor tijdelijke opname.

Specialistische zorg

Als u hier woont krijgt u specialistische zorg, behandelingen en activiteiten die speciaal op uw situatie afgestemd zijn.

Activiteiten

Dagelijks zijn er allerlei activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Om uw geheugen te trainen kunt u geheugentherapie doen of herkennings- en concentratiespellen. Er zijn film- muziek en spelmiddagen en we koken regelmatig samen met bezoekers. Als uitstapje doen we dan bijvoorbeeld samen boodschappen. Wij gaan ook geregeld wandelen, naar het theater, concert of de bioscoop. Wensen worden waar mogelijk voor u ingevuld.