Recepten gemalen voeding

Door de ziekte van Huntington werken de kauw- en slikspieren niet meer goed samen, waardoor er verschillende slikproblemen kunnen optreden. Deze slikproblemen zijn niet te verhelpen; ze nemen in het verloop van het ziekteproces juist toe. Wanneer slikken of kauwen moeilijker gaat, kunnen aanpassingen in de voeding uitkomst bieden. In overleg met de logopedist kunt u bijvoorbeeld besluiten om over te gaan op gemalen voeding.

Om ook deze maaltijden smakelijk en gevarieerd te laten zijn hebben we een aantal recepten voor u samengesteld. De recepten zijn onderverdeeld in de categorieën brood, fruit, warme maaltijden, friet & snacks en zoet. Klik op de categorie en maak een keus uit de beschikbare recepten.

U kunt de recepten gemakkelijk downloaden en indien gewenst zelf opslaan of printen.
Klik op één van onderstaande keuzeknoppen en vervolgens op het gewenste recept.

BROOD FRUIT  WARME MAALTIJD FRIET & SNACKS ZOET

DE MACHINE (BEDIENEN)


 
 
 
 
 
 
 
Atlant deelt deze recepten ter inspiratie. Het (na)maken van deze gerechten is op eigen risico waarvoor Atlant geen aansprakelijkheid aanvaardt. Heeft u vragen over slikproblemen en/of het malen van voeding? Neemt u dan contact op met uw eigen logopedist of met Atlant via 055 506 74 56 of logopedie@atlant.nl.