Levensreis GP

Atlant voert in samenwerking met Zorgkantoor Zilveren Kruis het Innovatieproject Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg (CPV) uit. Een vierjarig project waarin we (verder) bouwen aan goede zorg voor deze doelgroep. We delen onze resultaten, om zo vast te stellen wat goede zorg is. Om zo bij te dragen aan het bouwen aan goede zorg voor deze mensen, ook voor hen die niet bij Atlant wonen.

Bekijk hier het volledige rapport met de levensreis.

Het in beeld brengen van de levensreis is onderdeel van het project omdat de doelgroep moeilijk te omschrijven lijkt. De definitie, zoals die recentelijk is vastgesteld, is een mooi startpunt. Er zijn echter zoveel verschillende verhalen, persoonlijkheden, diagnosen, mogelijkheden, beperkingen en emoties die deze doelgroep kleur geven. Met het in beeld brengen van de levensreis hopen we enerzijds recht te doen aan deze diversiteit en anderzijds hopen we ook weer iets scherper te stellen wanneer iemand nu echt tot deze doelgroep behoort.

De levensreis van mensen met een gerontopsychiatrische zorgvraag (klik hier om afbeelding te vergroten)

 

 

 

 

Bij Atlant spraken we de afgelopen jaren over Chronische Psychiatrische Verpleeghuiszorg (CPV). Dit omdat de doelgroep bij Atlant breder was dan het landelijke Gerontopsychiatrie (GP). Bij Atlant wonen niet alleen ouderen met een behoefte aan psychiatrische en 24-uurs verpleeghuiszorg wonen, maar ook volwassenen. Met het aanpassen van de landelijke definitie (volwassenen met … in plaatsen van ouderen met…), houden we bij Atlant vanaf 2022 de landelijke term Gerontopsychiatrie (GP) aan.