Mariska Bergen is vanochtend als eerste bewoner van Atlant gevaccineerd met het coronavaccin. Atlantmedewerker Manon Ruyterkamp plaatste het vaccin bij Mariska.

Mariska is blij dat het vaccineren is gestart: Ik heb corona gehad en ben blij dat ik nu beschermd wordt. Ik vond het wel spannend maar ben blij dat het nu gebeurd is. Ik hoop dat ik weer veilig naar buiten kan zonder bang te zijn samen met mijn familie wie ik hoop weer vaker te zien en mijn vader gauw weer kan knuffelen.’

De komende drie dagen worden 475 bewoners van Atlant gevaccineerd. Er is binnen Atlant een vaccinatieprikteam gevormd van eigen medewerkers die bevoegd zijn om te prikken. Een hele operatie en een mooie samenwerking tussen de medewerkers van Atlant.

Ook interim bestuurder Heleen Griffioen is blij dat het vaccineren is gestart: ‘Corona was gedurende die zeven maanden een belangrijk thema. Met man en macht hebben we ons ingezet om de gevolgen van de pandemie zo beperkt mogelijk te houden. Soms lukte dat heel goed, en soms ook minder goed. Dat is en blijft verdrietig. Het is fijn dat deze week het merendeel van onze bewoners hun eerste vaccinatie krijgen en ook dat het vaccinatieproces voor medewerkers loopt. Allemaal stappen op weg naar weer een “vrijer” leven.’

De bewoners van Atlant krijgen de vaccinatie op de locatie waar ze wonen. De vaccinatie is vrijwillig: bewoners beslissen zelf of hun wettelijke vertegenwoordiger of ze de vaccinatie nemen.

Delen: