Hoe maak je in coronatijd kennis met een potentiële nieuwe werkgever? Daar lopen alle zorgorganisaties tegenaan. Terwijl de nood hoog is; er is veel behoefte aan nieuwe medewerkers. Vooral onder verzorgenden en verpleegkundigen is er schaarste. Dus bundelden vijf regionale zorgorganisaties de krachten en startten een campagne: Retourticket naar de zorg. Op vrijdag 13 november maakten geïnteresseerden online kennis met de mensen van Atlant om hen meer te vertellen over de zorg anno 2020. Voor degene die wilden weten hoe het is om bij Atlant te werken was er op zaterdag 21 november een drive-in banenmarkt, de Atlantdrive: welke baan past bij jou?

Retourticket naar de zorg: oud-zorgmedewerkers weer verleiden om in de zorg te gaan werken
Wanneer er een gezamenlijk probleem is kun je dat het ook beste gezamenlijk ook aanvliegen. Dat was het uitgangspunt van de vijf zorgorganisaties in de Stedendriehoek: Zorggroep Apeldoorn e.o., Pluryn, ’s Heeren Loo, Zozijn en Atlant. Met een online informatiebijeenkomsten en meeloopdagen proberen zij oud-zorgmedewerkers (met een diploma op zak) weer te verleiden om in de zorg te gaan werken. Maar hoe is het om na lange tijd weer aan de slag te gaan in de zorg?  De zorgorganisaties vertelden tijdens de online bijeenkomst hoe het is om nu in de zorg te werken en beantwoordden vragen als:

• Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de zorg?
• Is mijn diploma nog geldig?
• Welke stappen moet ik ondernemen om weer aan de slag te gaan in de zorg?
• Welke doelgroepen zijn er en wat vraagt dat van mij als medewerker?

Een mooie samenwerking waarbij ontzettend veel energie was. Ruim 30 oud-zorgmedewerkers namen uiteindelijk deel aan de digitale bijeenkomst.

Meeloopdagen: 7 en 9 december
Meer dan 20 deelnemers hebben al aangegeven bij één of twee organisaties mee te willen lopen en kijken of hun zorghart weer sneller gaat kloppen. Inschrijven voor een meeloopdag kan nog steeds: aanmelden kan door een mail te sturen naar werken.bij@atlant.nl 

Drive-in banenmarkt: welke baan past bij jou
Tijdens de drive-in banenmarkt konden geinteresseerden coronaproof kennismaken met de mensen die bij Atlant wonen en werken. Zo’n twintig auto’s reden zaterdag in Beekbergen door de Atlantdrive. Omroep Gelderland was erbij en maakte hier een mooie reportage van.

Delen: