Hoe meld ik me aan voor zorg?

Als u door een ziekte, handicap, beperking of door ouderdom afhankelijk bent van anderen, kunt u zich aanmelden voor zorg. Dit kan zijn in de thuissituatie, dagverzorging of een verhuizing naar een zorginstelling.

Om in aanmerking te komen voor zorg in een verpleeghuis of woonzorgcentrum heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Hulp en ondersteuning thuis vallen sinds 2015 onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De gemeente voert deze wet uit. Binnen deze wet vallen bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, dagverzorging en vervoer.

Een (indicatie)aanvraag doen

Uw huisarts, het ziekenhuis of (indien aanwezig) de thuiszorg kunnen u helpen met een (indicatie)aanvraag. Hebt u al veel zorg nodig en wilt u in de toekomst in een zorginstelling van Atlant gaan wonen, dan kunnen de consulenten van Atlant de (indicatie)aanvraag voor u in orde maken.
Wilt u eerst zelf kijken op een van onze locaties? Belt u dan met Atlant (tel. 055 – 506 74 56) om een afspraak te maken voor een rondleiding. U bent van harte welkom.

Voor een indicatie-aanvraag kunt u het beste bellen met het CIZ bij u in de buurt. Woont u in Apeldoorn of omgeving, belt u dan met het CIZ in Enschede. Tel.: 088 – 789 12 10. Voor adressen van andere CIZ-kantoren en verdere informatie zie www.ciz.nl.

Voor zorg die is ondergebracht in de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) moet u voor een aanvraag bij de gemeente zijn. U kunt deze zorg aanvragen via het Wmo-loket van de gemeente.

U hebt een indicatie voor zorg van Atlant

Uw indicatie ontvangt u thuis via de post. Daarnaast komt uw indicatie automatisch binnen bij Atlant. Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw indicatie neemt een van onze consulenten contact met u op. Samen bespreken we dan met u wat Atlant voor u kan betekenen.

Meer weten over de aanmelding

Wilt u meer weten over de aanmelding, kijkt u dan bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op, via tel. (055) 506 74 56 of info@atlant.nl. Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur. Wilt u teruggebeld worden door een van onze medewerkers? Vult u dan het contactformulier in.