Green Deal Zorg maakt de zorg duurzamer
Gisteren (woensdag 19 februari) heeft Arnaud van Holst (directeur Bedrijfsvoering) namens Atlant voor de tweede keer de Green Deal Apeldoorn ondertekend.

Met het aansluiten bij de Green Deal Apeldoorn is Atlant samen met andere zorginstellingen in de omgeving de ambitie aangegaan om minimaal niveau brons van de Milieuthermometer* te behalen. Het wederom tekenen van deze Green Deal geeft aan dat Atlant blijft doorgaan met het verduurzamen van haar bedrijfsvoering.

In 2016 heeft Atlant het thema “Duurzaamheid” actief opgepakt. Het idee was om duurzame tips en ideeën te inventariseren vanuit de organisatie. Hieruit is onder andere de plaatsing van zonnepanelen bij de locaties Heemhof en Markenhof, laadpalen, een compostmachine op locatie Markenhof/Marken Haven, en het organisatie breed scheiden van afval voortgekomen. Hierdoor heeft locatie Markenhof vorig jaar niveau zilver van de Milieuthermometer ontvangen. Hier gaan we mee door we hopen dit jaar een aantal locaties te kunnen toevoegen.

* De Milieuthermometer Zorg is een openbaar certificeerbaar milieumanagementsysteem dat een duurzame bedrijfsvoering stimuleert en borgt. Onderwerpen op het gebied van onder andere afval, duurzaam inkopen en vastgoed worden hierin behandeld.

Delen: