Omdat we elke dag de beste zorg en ondersteuning willen bieden vinden we het bij Atlant ook van groot belang om te blijven leren en verbeteren. Daarom zijn we vanaf 1 april 2019 aangesloten bij het UNO-VUmc. Dit is het universitair netwerk ouderenzorg van Amsterdam UMC dat als doel heeft om wetenschap en praktijk met elkaar te verbinden in samenwerking met onderzoekers en zorgprofessionals. Het UNO-VUmc bestaat uit 23 zorgorganisaties.

Binnen het netwerk wordt antwoord gezocht op vragen uit de praktijk, bijvoorbeeld door wetenschappelijk onderzoek. De kennis uit dit onderzoek wordt gebruikt om de zorg te verbeteren. Zo dragen onderzoekers, zorgprofessionals én cliënten bij aan de ontwikkeling van de ouderenzorg. Om dit te bereiken organiseert het UNO bijeenkomsten om kennis uit te wisselen en ondersteunt het bij onderzoek en implementatie, bekijk hier het filmpje over het UNO-VUmc of kijk op https://unovumc.nl/.

Atlant hoopt dat we door het aansluiten bij het UNO-VUmc de verbinding tussen wetenschap en praktijk verder kunnen versterken.

Wilt u meer weten over onderzoek bij Atlant kijk dan hier!

Delen: