Van 22 tot 24 september 2017 vond het 2de Europese Huntington Congres in Sofia/Bulgarije plaats, georganiseerd door de European Huntington Associaton.
De focus lag vooral op de directe cliëntenzorg; verzorging en opvang van de Huntingtonpatiënten en ondersteuning van de Huntington families. Thema’s waren onder andere: gedragsveranderingen, het leven in een Huntingtonfamilie, het belang van voeding en beweging. Ook werd er een stand van zaken gegeven van het wetenschappelijk onderzoek.

Een aantal medewerkers van Atlants Huntingtondoelgroep heeft het congres (European Huntington Associaton) in Sofia/Bulgarije bijgewoond. Tijdens dit congres heeft Atlant zelf ook een presentatie gegeven over de Early Risk Management methode (vroeg signalering). Hierop mochten ze veel positieve reacties in ontvangst nemen.

Huntingtonmedewerker: ‘Samen kennis delen, netwerken en weer bijzondere en schrijnende verhalen gehoord. Met name over de jongere vorm van Huntington en het masker dat je vaak ziet bij Huntington cliënten, en dat het een kunst is om daar door heen te kijken’.

Delen: