Jaarlijks wordt vanuit European Huntington’s Disease Network het EHDN congres georganiseerd. Atlant Zorggroep is altijd goed vertegenwoordigd, met deelnemers, sprekers en posterpresentaties. Eline Kerkdijk, Maaike Bosma (logopedisten) en Els Verschuur (associate lector Topcare) wonnen met hun poster ‘Eline speaks’; a communication application on iPads supporting communication of patients with Huntington’s disease, de poster award in de categorie Care.

Voorafgaand aan het EHDN congres werd op donderdag 15 september het satellietsymposium georganiseerd. Dit is een samenwerking tussen de Leiden University Medical Centrum, Atlant Zorggroep en Topaz. Tijdens dit symposium sprak onder andere Tom Stor (specialist ouderengeneeskunde) van Atlant over euthanasie bij Huntington cliënten. Daarnaast sprak Frans Fluttert over de Early Risk management, een onderzoek waar medewerkers van de Huntington afdelingen aan mee werken. Ruim vijftien collega’s van Atlant waren aanwezig om kennis op te halen en te netwerken met collega’s uit het vakgebied.

Bijdrage Atlant
Atlant heeft op verschillende manieren bijdragen geleverd aan de kennisuitwisseling. Tom Stor heeft bijvoorbeeld tijdens een ‘meet the experts’ sessie een gesprek gevoerd met studenten en familieleden. Ook daar hebben ruim vijftien Atlant-medewerkers veel informatie opgehaald en verstrekt.

1e prijs poster
Bij de posterpresentaties bij het onderdeel Care heeft Atlant de 1e prijs gewonnen met de poster over de communicatie app op de Ipad. In totaal waren er meer dan 300 poster presentaties. Atlant was de enige zorgorganisatie die een prijs gewonnen heeft, de rest van de prijzen ging naar universiteiten en onderzoeksinstituten.
img-20160916-wa0004
De posterpresentaties:

 • Eline speaks’; a communication application on iPads supporting communication of patients with Huntington’s disease
 • Experiences of patients with Huntington’s disease on home cooked hot meals in a long term care facility
 • Risk management by the Early Recognition Method in patients with Huntington’s disease
 • Strengthening exercises combined with protein supplements for Huntington’s disease patients: a pilot study
 •  
  Atlant blijft zich inzetten voor innovaties en onderzoek, om (onze) cliënten de beste zorg te kunnen geven.
  De EHDN was weer een mooie en rijke ervaring!

  Delen: