Wat zijn we trots! Op de enorme opbrengst voor Serious Request, maar vooral op alle deelnemers! Het was een avond vol ontroering, verrassing en trots! Zorggroep Apeldoorn e.o., Atlant en De Klup organiseerden een talentenshow voor het goede doel, met als opbrengst € 10.133,30! Maandagavond 18 december zat de kerk vol en kon iedereen luisteren naar prachtige optredens met Angelique Krüger als presentatrice!

Ruim een jaar geleden ontstond het idee: een talentenshow voor bewoners waarvan de kaartverkoop naar Serious Request zou gaan! Muziektherapeut Marlies Brandt van Atlant ging met de afdeling communicatie van Atlant in gesprek en het idee was geboren. De eerste stap was naar de gemeente en de tweede stap was andere organisaties benaderen om samen dit mooie idee uit te gaan werken. Vol enthousiasme zijn Zorggroep Apeldoorn e.o. en De Klup aangehaakt en met zijn drieën hebben we dit bijzondere evenement opgezet. Als je ouder wordt, zorgbehoevend bent of een beperking hebt, wil het nog niet zeggen dat je niet iets met je talent wilt of kunt doen. Vanuit die gedachte hebben we deze talentenshow opgezet, om zo mensen een podium te geven en tegelijkertijd geld in te zamelen voor het goede doel!

Alsnog door!
Maandag 11 december zou het zover zijn, maar de weersomstandigheden waren helaas te slecht. We moesten annuleren. Maar de show niet door laten gaan was geen optie! De deelnemers; bewoners, cliënten en medewerkers van de drie organisaties hadden al maanden geoefend en verheugden zich zo op de show. We hebben dus alles op alles gezet om het alsnog door te laten gaan! Dankzij de flexibiliteit van al onze sponsoren en betrokkenen hebben we alles kunnen verzetten naar donderdag 18 december!

Opening
De avond was een groot succes. Al ruim voor 19.00 uur kwamen de deelnemers binnen en langzaam stroomde De Grote Kerk vol met alle bezoekers. Wilma Hartman, directeur De Klup, Danny Huizer, locatiemanager Zorggroep Apeldoorn e.o. en Thijs Houtappels, bestuurder Atlant openden de avond met z’n drieën. Zij vroegen de Staatssecretaris Zorg en Welzijn, Paul Blokhuis naar voren en stelden hem nog een paar vragen. Vervolgens nam presentatrice Angelique Krüger het over en praatte de hele avond aan elkaar. Dat deed zij met veel enthousiasme en betrokkenheid bij de deelnemers. Ook stelde ze wethouder Zorg en Welzijn Ben Bloem nog een aantal vragen over dit mooie initiatief.

Ontroering
De avond werd gevuld met prachtige optredens: van koren tot dansgroepen tot playback acts en prachtige solo zang. Een voordracht van een gedicht, een spectaculaire breakdanceact en een speciaal optreden van de HAKA mannen van Atlant. Onverwachte momenten ontstonden, een jonge bewoonster van Atlant ging achter de piano zitten en bezorgde alle aanwezigen kippenvel met haar prachtige lied.

Donatie
Aan het einde van de avond vond nog een interview plaats met een meneer die gevlucht is uit Syrië. Dit in het kader van het thema van Serious Request: gezinsherening. Aansluitend was er een gastoptreden van vijftien Apeldoornse artiesten die onder leiding van tekstschrijfster Minke Maat en componist Fanuel Coenraad het prachtige lied ‘A family again’ speelden. Alle artiesten sloten af met elkaar op en rond het podium met het zingen van het lied. Als laatste werd bekend gemaakt wat dit prachtige evenement heeft opgeleverd voor Serious Request. De organisatoren waren dolblij om te melden dat er € 10.133,30 is opgehaald!!

Dank aan alle sponsoren
We zijn alle sponsoren enorm dankbaar voor hen bijdrage om dit evenement tot zo’n groot succes te maken. Daarbij bedanken we vooral De Grote Kerk die als allereerste sponsor opstond en de prachtige locatie beschikbaar stelde voor het goede doel! De avond was zo’n succes en alle deelnemers waren zo trots dat we gaan kijken of we hier een vervolg aan kunnen geven!

Cheque overhandigen
Donderdag 21 december gaan de mannen van Atlant nog een keer de HAKA voordragen, dit keer op het Marktplein van Apeldoorn. Dat vindt plaats om 14.00 uur! Op dat moment willen Zorggroep Apeldoorn e.o., Atlant en De Klup ook de cheque met de opbrengst van Apeldoorn Got Talent gaan aanbieden bij het Glazen Huis, samen met de opbrengst van de HAKA!

Delen: